Vakitsiz Öten Horozların Hikayesi

Aralık 25, 2018



   Efendim herkese merhabalar. Bakıyorum da bu ara yine dertlere kederlere fazlasıyla kapılmışız . Diyeceksiniz ki "Ee dert anası değil misin? Başka ne işin olacak! Cevapla tabii gelen soruları!"  Elbette soruları cevaplıyorum ama hep dert hep dert nereye kadar! Hele ki yeni yıla saylı günler kalmış, herkesin içinde yeni yıla dair bir heyecan varken dedim ki, bugün size keyifli bir hikaye anlatayım.
  
  Hani geçenlerde Arakne'nin hikayesi ile mitolojik konulara değinmiştik. Sizlerden de olumlu tepkiler aldı. O zaman bugün size mitolojiden başka bir hikaye anlatayım istiyorum. Büyük şehirlere tıkılıp kaldığımızdan bu yana, sabahları genellikle telefonların sevimsiz alarmları, sokaktan geçen arabaların kornaları, apartmandaki komşuların gürültüleriyle uyanmaya son derece alıştık. Ancak büyük şehirlerden uzakta, doğayla iç içe yaşayanlar, hala horoz sesiyle uyanabiliyor. Hatta "vakitsiz öten horozun başını keserler" sözü de buradan geliyor. İşte bu horozların, mitolojide oldukça ilginç bir hikayesi var. 




   Yunan mitolojisine göre Tanrıların Tanrısı Zeus'tur. Bir de onun eşi vardır, Hera. İşte bu Hera diğer Tanrıçalara kök söktüren bir kadın aslında. Her fırsatta Yüce Zeus'un eşi olduğunu hatırlatan, diğerlerine "Hööyyt hizaya gelin sizin karşınızda koskoca Tanrılar Tanrısı Zeus'un eşi Hera var!" diye tavır alan bir tip. Tabii aynı zamanda çok güzel bir hatun kendileri. Ve doğal olarak da etrafında kendisinden daha güzel birilerinin olmasına hiççç ama hiç tahammülü yokk.😊 Hal böyle olunca bizim Güzellik Tanrıçası Afrodit pek bir gözüne batıyor Hera'nın. Üstelik Afrodit hafiften Zeus'a yazmaya başlayınca, amaan Hera sinirinden deliye dönüyor. Bu arada Zeus da az değil hani. Mitoloji aleminde Zeus'un halvetine girmeyen hatun yok gibi. Bunu başka bir gün anlatırım unutmazsam. 😊
  Hera, Zeus ve Afrodit'in yakınlaşmasına daha fazla dayanamıyor tabii Zeus'a " Bu iş böyle olmaz bey, evli evine köylü köyüne, bizim bu Afrodit'i evlendirelim de bari, evini yuvasını bilsin" diyor. Zeus da Tanrılar Tanrısı ama Hera'nın karşısında dut yemiş bülbül gibi oluveriyor. Çaresiz kabul ediyor. 

  Hera Afrodit'i kendi oğlu ile evlendirmeye karar veriyor. Bu oğlunun adı Hephaistos bu arada. Kendisi "Ateşler Tanrısı" olarak geçiyor mitolojide. Ama nasıl çirkin nasıl, gudubet tarifi imkansız yani! Üstelik size bir dipnot vereyim; babasının Zeus olmadığına yönelik dedikodular da var.😊 Bu arada hemen bir Zeus ve Hera görseli paylaşayım sizin için. Mitolojik heykellerde bu şekilde tasvir ediliyorlar kendileri.




   Afrodit Hera ile başa çıkamayacağını biliyor tabii mecbur evleniyor Hephaistos ile. Hera da çok fenaaa yalnız, madem evlendireceksin Afrodit'i kocandan uzak dursun diye, bari hoş bir adam bul değil mi? Özellikle en çirkin oğlunu seçmenin ne gereği var ama! 
 Afrodit evlenmiş Hephaistos'la ama adam her gün, hatta geceleri de demircilikle uğraşıp, eve üstü başı kirli geliyormuş. Üstünü başını bile temizlemeden sofraya oturup yemeğini yiyor, sonra da devrilip yatıyormuş! Afrodit'le ilgilenmek söyle dursun, yüzüne bile bakmıyormuş. Afrodit bir süre katlanmış bu duruma ama bakmış olacak gibi değil. O da önüne gelen yakışıklılarla gününü gün etmeye başlamış. Ancak bu yakışıklıların içinde bir tanesi var ki, Afrodit ona fena kaptırmış gönlünü. Yakışıklı, güçlü, mert, yiğit olan bu adam Savaş Tanrısı olarak anılan Ares'ten başkası değilmiş.

 Aynı zamanda Ares yabancı değil. Bizim Zeus ve Hera'nın oğlu! Doğal olarak da Hephaistos'un kardeşi! Bak sen şu işe, Afrodit çaktırmadan tüm aileye yürüyor! Hem babası hem iki oğlu... Neme lazım biz sevmeyiz böyle cıvık ilişkileri değil mi ama ?😊 Efendim Afrodit'in Ares'le olan ilişkisi mecbur geceleri devam ediyormuş.  Hephaistos sabahlara kadar çalışır, eve sabaha karşı dönermiş. Bu durumda da Afrodit, Hephaistos kapıdan çıkar çıkmaz Ares'i alıveriyormuş eve! Ama tabii kapıya da bir nöbetçi koymayı ihmal etmiyormuş. Olur da bu deli adam eve erken döner, neme lazım başımız derde girmesin diye. 😊 




  Bu nöbetçi, sabahları güneş doğmadan önce Ares'i kaldırmakla görevliymiş. Bu sayede Hephaistos eve dönmeden Ares, evi terk ediyormuş. Hani yakalanmasın da abisine "bizim yenge gece yalnız korkmuş ondan geldim abi" demek zorunda kalmasın diye😊 Tabii tüm bunlar yaşanırken tüm Atina yıkılıyor dedikodulardan! Afrodit ve Ares işi, cümle aleme duyulur da Hephaistos sağır sultanı oynayacak değil ya. O da duymuş tabi! Ve bunları birlikte yakalamaya, herkese rezil etmeye and içmiş. 

  Hephaistos demirden, görünmez bir ağ hazırlamış, yatağın üzerine bunu yerleştirmiş. Bu ağ Hephaistos'un sihirli güçlerini içeriyormuş. Bu güçlerin etkisiyle sabah güneş doğar doğmaz ağ, Afrodit ve Ares'in üzerine kapanacak, böylelikle onları bir arada yakalayacakmış Hephaistos. Ama tabii Ares, zaten gün doğmadan evden çıkacağı için pek sorun olmayacak gibi duruyor bu düzenek değil mi? Bu sefer öyle olmamış, kapıdaki garibim nöbetçi uyuyakalmış! O uyuyunca Afrodit ve Ares de uyumuş, güneş doğmuş, demir ağ bizimkilerin üzerine kapanmış, Hephaistos da bunları yakalamış!

  Olay tabii Zeus'a Hera'ya duyulunca kıyametler kopmuş. Ama ne de olsa Ares, Hera'nın oğlu kıyamamış, onu bizim Trakya taraflarına sürgün etmeye karar vermişler. Ama bizim Ares pek bir içerlenmiş bu nöbetçiye. Tam gidecekken Trakya'ya "Oğlum şimdi elimi kana bulamayayım seni öldürmeyeceğim ama öldürmekten beter edeceğim" demiş. Ve tutmuş nöbetçiyi bir horoza çevimiş. Ve demiş ki Ares" Bundan böyle o bet sesinle sabah sabah ötüp, herkesi kaldırmakla görevlisin! Bu cezan kıyamete kadar bakidir!" 

  İşte sevgili dostlar o gün bu gündür, horozlar sabahları erkenden güneş doğmadan öter, insanları uyandırırmış. Bu arada Afrodit'e ne olmuş? derseniz, bu hikayede bir şey olmamış ama Hera zaten sonradan onun burnundan fitil fitil getirmiştir dünyayı. Daha sonra bunlara da değinirim merak ederseniz. 

  Umarım hikayemizi beğenmişsinizdir. Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Takipte kalın dostlar. 
  
   Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

49 yorum

  1. Harika hikaye mesajlar ve öneriler ile dolu.Teşekkürler dertlidostum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :)

      Sil
  2. Horozun erken ötme hikayeside bulmuştu güzeldi.

    YanıtlaSil
  3. Ateşlerden ateş beğen off offf. Afroya olmuş olan.
    Bu arada mimlendiniz şekerim 😉
    https://tigrisdriver.blogspot.com/2018/12/mim-cafe-tigrisin-2019-hedefleri-ve.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen geldim yazınızı okudum. Çook teşekkürler mim için. Biz de yavaş yavaş öğreniyoruz bu işleri sizlerin sayesine. Şimdiden size çok keyifli ve güzel bir yıl diliyorum. :)

      Sil
  4. Çok seviyorum bu tarz hikayeleri. Yunan mitolojisi karakterleri olunca daha çok dikkatimi çekiyor🙈😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim. Henüz ortaokul çağında Homeros okumuştum bu yüzden. Bu hikayeler de o zamanlardan beri aklımda kalanlar. Beğenmenize çok sevindim. Teşekkürler yorumladığınız için. :)

      Sil
  5. Güzel bir hikaye imiş. Ares'in cezası pek komik olmuş. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa değil mi ama Trakya'ya sürgün edilmiş be yaa :) Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. :) güzel bir hikaye olmuş okurken birden sonuna geldim

    YanıtlaSil
  7. hiç bilmiyordum :) güzel bir hikaye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Lerzan Hanım. Beğenmenize çok sevindim. :)

      Sil
  8. Güzel bir hikaye olmuş elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğenmiş olmanıza çok sevindim. :)

      Sil
  9. yunan mitolojisi harikadır çoğu şey orada yatar. arkeoloji okumuş olduğum için mitoloji gördüğüm an mutlu oluyorum. siz de çok güzel bir dille anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mitolojilerde birçok şey yatar. İnsanların bilinçaltını ve dünyayı algılama çabalarını böylelikle daha net anlayabiliyoruz. Ben de çok severim mitolojiyi. Beğenmene sevindim. :)

      Sil
  10. bir gün nasip olsa da şehirden göçüp doğada erken öten horoz sesiyle uyanabilsek...bu da benim emeklilik hayalim işte...harika bir hikaye...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa değil mi ne güzel olurdu. Umarım bir gün bu hayalinize kavuşursunuz. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  11. bende mitoloji sevenlerdenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitoloji seven okuyucularımız olduğuna göre en kısa zamanda bu serini devamını getirelim öyleyse. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  12. Mitolojik hikayeleri böyle eğlenceli bir tasvirle okumak ayrı keyifli oluyormuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üslubumu beğendiyseniz ne mutlu bana o zaman. :) Teşekkür ederim yorumladığınız için. :)

      Sil
  13. yunannın tanrısı böyle yapıyorsa halkı ne yapmaz çarpık ilişkiler ve horozlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa değil mi ama balık baştan kokar derler :) Bu hikayelerde kimin eli kimin cebinde kim kiminle sevgili oluyor belli değil. :) Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim gülhan hanım kolay gelsin.

      Sil
  14. Harika 👏🏻👏🏻 Ne kadar güzel anlatmışsın bayildim
    Bu arada Ares güzel bir ceza vermiş ama bence o cezayı kendi hakediyormus aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım. Ever Aresin kendisi cezayı hak ediyor. Gariban nöbetçinin suçu ne sanki :) Hele o Hera ve Afroditin bir de Athena'nın kıskançlığı yüzünden Truva savaşı çıkıyor kiii onu da başka bir gün anlatırım mitoloji konusunda :)

      Sil
  15. Ne güzel anlatmışsın 👏
    Laf aramızda afrodıt ve ares bırbırine daha çok yakışırmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama koskoca güzellik Tanrıçası yakışıklı Ares'e yakışır ancak :)

      Sil
  16. güzel bir hikaye, heykellere de hayranım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. Evet heykelleri ben de çok severim :)

      Sil
  17. hehe eğlenceli hikayemiş yaa :) eee afrodit sana yazsa danışsa şimdii ne derdin onaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi Deep'çim eğlenceli bir soru sormuşsun. Ben de hemen cevaplayayım. :)Şimdi Dert Anası olarak Afrodit'in bu sürekli farklı erkeklerle beraber olma ihtiyacını çocukluğundaki bir travmaya bağlıyorum anacığım. Sevgisiz büyüyen bir çocuk olduğunu düşünüyorum. İçindeki sevgisizliği, yanlış ilişkilere başvurarak avutmaya çalışıyor olabilir. Mutlaka bir psikoterapi alması yönünde ısrarcıyım. Terapist onun çocukluğuna inerek meselenin kaynağını bulabilir. Ayrıca bir süre ilişkilerine ara vermesini ve kafasını dinlemesini tavsiye ediyorum. Bu esnada Ares'e karşı olan duygularını ölçsün tartsın. Eğer duygularında samimi ise, ver elini Trakya desin ve Ares'le pembe panjurlu evlerinin bahçesinde boy boy çocuklar yetiştirsin. Ayrıca Zeus'tan uzak dursun. Hera'yla inatlaşmasın. Yoksa Hera onu kakalağa neyin çevirir görür gününü. Hephaistos'tan da özür dilesin aldatma mevzusu için. Tamam adam çirkin, romantizm yoksunu falan ama aldatmak ne yaa :) Nasıl oldu mu tavsiye :):)

      Sil
    2. Deep afrodit ne danışacak kadının bir derdi yok halinden memnun zanımca kocaya yardımcı olmak icab eder :)

      Sil
    3. hehe ivit olduuu, güzin abla gibiii de miii, afrodit insan olsun insan diyosun :)

      Sil
    4. yani afro dikkat etsin diye, gelecekte başına dert gelebilir bigün :)

      Sil
    5. Gelen gelmiş afrodit tanrıymış ya yaşıyormu acaba halen :)

      Sil
    6. Yaşıyordur tabiisi. Olympos dağının zirvesinde yerleri var onların bi kere :) Belki de aramıza karışmıştır da erkekleri parmağında oynatan kadınlardan biridir. Belli mi olur :) Deep'çiimm ivett insan olsun o da. Yani Tanrılığa sığar mı bilmem de aldatmak insanlığa sığmaz yahu ayıp aaa çok kızdım :)

      Sil
  18. Yılbaşında olimpys a gidelim bence ben uludag dan sıkılmıştım :) neyse Gülhan hanımı kızdırmayalım daha çok saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok neden kızayım kaç gündür bakamıyorum buralara. Biz yılbaşını çok komik geçirdik. Birazdan paylaşım yapacağız. Görürsünüz halimizi. :)

      Sil
  19. Böyle hikayeler benim de çok hoşuma gidiyor. Hem gülüyoruz hem öğreniyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitolojiyi ben de çok severim. Arada böyle paylaşım yapıyorum kendi üslubumla. Teşekkürler beğenmenize çok sevindim. :)

      Sil
  20. çok çok sevdim mitolojik hikayelerini :))

    YanıtlaSil
  21. Mitoloji hikayeleri edebiyatçılar falan ne güzel anlatmışsınz. Valla hazine bulmuş gibi sevindim. Yeni keşfettim sayfanızı bundan böyle hep buradaym sanırsam. Anlatımınız çok komik bazı yerlerde. Kahkahayla güldüm. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz diyelim öyleyse. Beğenmenize sevindim. Teşekkürler.

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe