Yabancı Gelin

Aralık 22, 2018



"Merhaba dert anası. Tavsiyelerinizi etkili ve samimi bulduğum için bir tavsiye de ben alayım istedim. Ben 25 yaşındayım. Aslında evliliği su sıralar pek düşünmüyordum ama işler benim planladığım gibi gitmedi. Ve  Şu sıralar yaşamım için önemli bir karar aşamasındayım. Geçen yaz Alanya'ya ailecek tatile gitmiştik. Orada bir İngiliz ile tanıştım. Onlar da ailecek gelmişti tatile. Babam onun babasıyla samimiyet kurunca aile olarak yakınlaştık. Bu esnada bizde Edward ile aslında ne kadar çok ortak noktamızın olduğunu keşfettik ve birbirimizden etkilenmeye başladık. Tatil bittikten sonra onlar ülkesine döndü biz İstanbul'a geldik ama yine görüşmeye devam ettik telefondan. Hatta Edward ülkesine döndükten sonra bir kez daha İstanbul'a geldi beni görmek için. Böylelikle aramızdaki ilişki ciddileşmeye başladı. İlerleyen günlerde bana evlenme teklif etti. Acele cevap vermemi istemedi. İyice düşünmemi istedi. Tedirginliğimi anladı çünkü. Ailemle konuştum ailem onaylıyor bu evliliği. Aslında ben de evlenmek istiyorum çünkü seviyorum Edward'ı. Adeta ruh eşim o benim. ama evlenirsek Londra'da yaşayacağız. Bu beni korkutuyor. Tamamen yabancı bir kültüre adapte olmazsam diye kokuyorum. Değişik bir kültürleri var sütlü çay içiyorlar mesela. Sabah kahvaltılarında  fasulye yiyorlar. Çok saygılı ve nezaketliler aslında ama yinede tedirginim. Bana ne önerebilirsin dert anası. Sence evlenirsem mutlu olabilirmiyim yabancı bir ülkede."


    Selam sevgili dertli dostum. Anlaşılan ateş bacayı çoktan sarmış. Baksana damat adayımız Edward ülkesine döndükten sonra bile senden ayrı kalmaya dayanamamış da birkaç ay sonra taaa İngiltere'den kalkmış seni görmeye gelmiş. Bir de yetsin bu hasret deyip, evlenme teklif etmiş. Ee sen de boş değilsin ona karşı, üstelik "ruh eşim" diyorsun. Dünyada kaç kişi, karşısına çıkan biri için rahatlıkla bunu söyleyebiliyor ki? Ruh eşini bulduysan, kaçırmayacaksın. Çünkü o fırsat yaşamda insanın ayağına bir kez gelir. Tamam bizde gelin dediğin nazlı olur ama fazla naz aşık usandırmasın sonra. Bence bir an önce "evet" de ve üzme Edward damadımızı olmaz mı?😊




   Sevgili dostum, şimdi kaygılarından bahsedelim. Evet kaygılanmakta haklısın. Daha önce hiç gitmediğin bir ülkeye gelin gideceksin. Her milletin kendisine ait adetleri ve farklı bir kültürü var. Ama bir de şöyle baksan olaya, yeni bir kültürü tanımak güzel olmaz mı? Bu arada sütlü çay içtiklerinden bahsetmişsin. Ben bu çayı daha önce denemiştim. Sana söyleyeyim hiç de kötü değil. Ama "yok ben içmem öyle bulanık çay, benim çayım tavşan kanı olacak, ince belli bardaktan içeceğim" dersen, İngiltere'de bunu yapmaman için önüne nasıl bir engel çıkacak?
  Bir gün onlar sana sütlü çay ikram eder denersin, ertesi gün de sen bizim tavşan kanı çayımızı demleyip, ikram edersin yeni ailene. Yemek konusunda da aynı. Ayrıca İngilizlerin sabah kahvaltısı Avrupa'da bizim kahvaltımıza biraz yakın bir kahvaltı türüdür. Yani görmüşsündür zaten, o kahvaltıda yalnızca fasulye yok. Yumurta var, sosis var, kızarmış domates ve kızarmış ekmek de var. Daha ne olsun. Sabah sabah fasulye yemek istemezsen, yeme tabii. Seni kimse zorlayacak değil ya. Ve aynı zamanda sen de orada bizim kahvaltı kültürümüzü tanıtabilirsin. 




   Bir de şunu hemen söyleyeyim. Bir arkadaşım bir süre Londra'da yaşamıştı. Onun anlattıklarını sana aktarayım. Orada Türk vatandaşlarının sayısı oldukça fazla. Yurdumun sıcak kanlı insanı, dünyanın her yerinde karşımıza çıkıyor. Hatta bazı Türk mahallelerinde aynı bizim buralardaki gibi göbekli, bıyıklı bakkal amcaların bile olduğunu söylemişti arkadaşım.😊 Hem bu amcalar bizim burada satılan ürünlerin hepsini orada da satıyorlarmış. Yani demek istediğim yiyecek ve içecek konusunda endişelenme. Orada bizim yemeklerimizi yapabilir ve aynı zamanda İngilizlerin kültürünü de tanıma fırsatı elde edersin. Önyargılı olma bence. Adetler ve yaşam konusunda endişelerin varsa, eminim Edward sana uyum sağlaman için yardımcı olacaktır. 

   Eğer aileni ve arkadaşlarını özleyeceğini düşünüyorsan, o zaman koca yaz ne güne duruyor? Yazları eşinle birlikte tatile gelirsin. Belki yine Alanya'ya, yani tanıştığınız yere gider yıldönümünüzü kutlarsınız. 😊 Türkiye'ye gelmişken ailen ve  arkadaşlarınla hasret giderirsin. Hem zaman zaman ailen de seni Londra'da  ziyaret edebilir. Böylece bu sorun da çözülmüş olur. 




   Sevgili çiçeği burnunda gelin adayımız, sana bir de Londra'nın güzel özelliklerinden bahsedeyim. Hani filmlerde dizilerde ve kartpostallarda gördüğümüz o meşhur çift katlı otobüsler, Londra'nın simgesi olan kırmızı telefon kulübeleri, tarihi bir atmosfer, yüzyıllara dayanan bir geçmişe sahip binalar, Kraliyet sarayı gibi birçok şeyi yakından gözlemleme imkanı elde edebileceksin. Bunlar, belki dünyada birçok insanın görmek istediği ama fırsat bulup gidemediği için göremediği güzellikler. Yalnız burada tek dikkat etmen gereken şey, sanırım bize göre ters yönden akan trafik olmalı. Buradan giden vatandaşlarımız en çok bu konuda zorlanıyorlar haberin olsun. 😊

   Yani dostum, Edward'a evet dersen, bence çok mutlu olacaksın. Çünkü zaten birbirinizi tanıyıp sevdiniz. Bu çocuk iyi niyetli olmasa, seni sevmese onca yoldan kalkıp gelip sana evlenme teklif etmez değil mi? Üstelik sana bir de "acele karar verme, iyice düşün" demiş. Bence anlattığın kadarıyla son derece dürüst ve içten bir eş adayına sahipsin. Bu nedenle aklındaki kaygıları bir an önce atıp, evlenme teklifini kabul et.  Gitmeden önce burada mutlaka kına gecesi falan yaparsınız, Dert analarını da davet etmeyi unutma tabii. 😊 Seni hep birlikte Londra'ya gelin gönderelim. Siz muradınıza ererken, biz de kerevete çıkıp mutluluğunuza tanıklık edelim. Sana şimdiden yeni yaşamında mutluluklar diliyorum. Bu arada okurlarımızın da sana tavsiyeleri olabilir. Bu tavsiyeleri yorumlara bırakabilirler. Takipte kalmayı unutmayın. 

  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

37 yorum

  1. Ruh eşim diyorsa..Bence de hislerini dinlesin derim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok haklısınız. Ruh eşim diye kolay kolay herkese söylenmez. Bunu gönül rahatlığı ile söylüyorsa, bence de evlenmeli.

      Sil
  2. Benimde teyzemin bçyle bir evlilik yaptı. Gayette mutlular bir tane de çocukları var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, mutluluklar dilerim teyzenize.

      Sil
    2. Teyzemin oğlu olacaktı yanlış olmuş çok özür dilerim :)

      Sil
    3. O zaman teyzenizin oğluna mutluluklar dileyelim. :)

      Sil
  3. Ya Türkiyede Karsa evlense mesela uçakla aynı uzaklık olacak zaten...illa yurt ici diye ısrar etmemek gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle. Anlaştıktan sonra mesele yok. Artık dünyanın birçok yeri uçakla çok yakın. :)

      Sil
  4. İnsan ruh eşini kolay kolay bulamıyor. Bence de "evet" demeli. Türkiye'nin farklı bir şehrinden evlendiğimizde bile örf, adet, gelenek ve yemeklerimiz farklı olabiliyor. Önemli olan saygı, sevgi, hoşgörü olmalı. Ben İzmirliyim eşim Çankırı. İzmirde sebze yemekleri sevilir. Eşim ve sülalesi etçi :) Evlendikten sonra zeytinyağlı sebze yemeklerine alıştırdım eşimi :) Hayatında hiç kereviz yemeyen biri şimdi kerevizi kendi alıyor yapmam için :) Belki gelin adayımız sütlü çay sever içer, belki damat adayımız tavşan kanı çayımızı sever içer. Yani diyeceğim o ki bunlar çok önemli şeyler değil. Önemli olan anlaşmanız.
    Mutlu haberlerinizi bekliyoruz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Bilirim İzmir'in zeytinyağlılarını mükemmel olur. Eşinizin sevmiş olması güzel olmuş. Kereviz hiç kötü bir yiyecek değil ki gayet lezzetli.:) İnsanlar ön yargıyla bakıyorlar maalesef böyle konularda. Aynı ön yargı ülke içi kültürde de karşımıza çıkıyor. Dediğiniz gibi önemli olan gönüllerin bir olması ve anlaşmak. Çok teşekkürler güzel yorumunuz için. :)

      Sil
  5. Sütlü çay mı olur? :) Çay dediğin tavşan kanı olur, içtiğin zaman ağzını yakar :) Neyse... :) Ruh eşim diyorsa yapacağı bellidir zaten. Bir de ailesinin ne dediği önemli. Şu hayatta herkes sevdiğiyle evlenemiyor zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla oluyor İbrahim Bey. Ben denedim hiç kötü olmuyor. :) Ama tavşan kanı çayın yeri de ayrı tabii. :) Ailesi de onaylıyormuş bu evliliği zaten. Sorun yok. en iyisi İngiltere'ye gönderelim gelinimizi mutlu olsunlar. :)

      Sil
  6. evlilik için doğru insanı bulduysan hiç bekleme

    YanıtlaSil
  7. Kültür farkını düşününce aklıma sadece yemek geliyor :) Sanırım gerisi olur gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek önemli bir mesele tabii :) gerisi önemli değil zaten. :)

      Sil
  8. ay gitsin yaaa aşk gibi var muuuu :) heç düşünmesiin :) baksan yaa, sen yazıyon ya böyleee, o kişiler sonra burdan okuyo de mi cevaplarınııı seniin, sonra sana yine yazıyolar muuu kiii yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyorlar tabii, yorumları da okuyorlar. Bazen tekrar yazan oluyor Deep'çim. İyi haberlerini aldıklarım oluyor yani. Sevindirik oluyorum o zaman :) Gitsin yahu bence de kesin gitsin. :)

      Sil
    2. oh güzelmiiiş o zaman :)

      Sil
  9. ay baksanaa, o yalnızlık yazımla ilgili en doğru yorumu şimdi sen yaptın yaaa. ben orda, yalnızlık sözcüğü olmasa biz yalnız olduğumuzun farkına varmazdık anlamında söledimdi sadece. ama herkes demek ki bu konuda biraz tedirgin, herkesin kendi yalnızlığı geliyor akla demek ki. bu da normal zaten yani. teknoloji hayat ekonomi filan insanları iyice yalnızlaştırdı. bizde tabii kuzey avrupa usulu bir yalnızlık yok yani. duygusalız :)

    YanıtlaSil
  10. Sevindirik oldum şimdi, Doğru anlamışım seni demek ki. :) Evet çok duygusalız bu konularda. Sen de yalnızlık deyince herkesin aklına kendi durumu gelmiştir muhtemelen. Bazen yalnızlık iyidir. Yoksa nasıl dizi izler kitap okuruz yahu diimi ama :)

    YanıtlaSil
  11. Ruh esini bulmuşken hiç tereddüt etmemeli diye düşünüyorum
    Farklı geleneklere alışılır elbette zamanla ancak ruh eşini bulmak hele ki bu zamanda çok zor
    İnsan sevdiğiyle birlikte oldu mu fasulyede yenir kahvaltıda kuymak da 🙈💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette zamanla her şeye alışabilir insan. Ben bu çiftimizin çok mutlu olacağı kanaatindeyim. Umarım bir an önce evet der ve evlenirler. :)

      Sil
  12. ortada aşk varsa, mutluluklar dilemekten başka bir şey düşünemiyorum

    YanıtlaSil
  13. Mutlu olup olamayacağını yaşamadan,denemeden nasıl bilebilir ki insan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki bilemez. Bu yüzden bir şans vermek gerekiyor diye düşünüyorum. :)

      Sil
  14. bence birbirinizi seviyorsanız sütlü çay hiiiçç sorun olmayacaktır...sevgilerimle...hayırlıysa olsun inşallah....sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hiç sorun olmaz sütlü çay. :) Çok teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  15. bence hic dusunme, iliskide sevgi guven varsa olay bitmistirrr. hem ingilizceni gelistirirsin yeni kultur yeni insan yeni yasamlar gorursun ve alisamazsan donersiniz ne varkii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama olumlu yanlarını görmek gerek. Hem bence gayet rahat edecek ve dönmelerine gerek kalmayacak. Teşekkürler yorumladığın için. :)

      Sil
  16. Bu kadar duygu yeterince evlilik için olumlu bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gayet olumlu. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  17. İnsan ruh eşini bulduktan sonra tereddüt etmemeli yabancı ,yerli n.p

    YanıtlaSil
  18. Yahu bunun şehirle ne ilgisi var ki, karşısındaki adam adamsa eğer kasabadada yaşanır şehirdede ilçedede (; sevgi inanç çok önemli.

    YanıtlaSil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe