Muğla Köyceğiz'le Keşfe Devam

Aralık 07, 2018


     Selam arkadaşlar, az sonra sözü daha önceden tanıdığınız birisine bırakacağım. Hani Muğla'da okuyan bir öğrenci arkadaşımız, sizlerle bir kamp anısı paylaşmış, Akyaka'yı anlatmıştı. Sizler de sağ olun, yorumlarınızla desteklediniz arkadaşımızı. Öyleyse hemen Muğla keşiflerinden birini daha sizinle paylaşsın olur mu? Bakalım bu kez nereye götürecek bizi. 😊

   Muğla/ Köyceğiz
   
  Merhaba sevgili arkadaşlar. Ben Dertli Dostum'un takipçilerinden biriyim. Kendimi hatırlatmak gerekirse, geçen sefer sizlerle " Muğla Akyaka'da Bir Kamp Macerası" başlıklı yazımı paylaşmıştım. Bu yazım sizlerden hayli olumlu tepkiler aldığı için, hemen ikinci yazımı da paylaşma gereği duydum. 

  Bildiğiniz gibi ben, Muğla Üniversitesi'nde öğrenciyim. Gezmek, kamp yapmak gibi eylemleri çok seven bir insan olarak Muğla, benim için çok işlevsel ve güzel bir bölge. Konumunun verdiği avantajdan dolayı Muğla'da havalar genellikle iyi seyrettiği için boş vakitlerimi bu bölgede seyahat ederek değerlendiriyorum. Sizlere de tavsiyemdir, eğer üşengeç değilseniz ve boş vaktiniz oluyorsa, yaz-kış demeden Muğla'ya gelip kafa dinleyebilirsiniz.

  Bu yazımda sizlere daha önce gittiğim "Köyceğiz" bölgesini anlatacağım. Değerli dertli okurlarım, öncelikle belirteyim ki,  kendinizi bunalmış, yorgun ve kötü hissettiğiniz dönemlerde iseniz, Muğla'ya gelerek bu olumsuzlukların hepsinden arınabilirsiniz. Köyceğiz; doğası, gölü ve plajı açısından yine Muğla ilinde es geçilmemesi gereken bir bölgedir. Rahatlatıcı, huzurlu ve insanların dertlerinden tasalarından kurtulmasını sağlayan bu bölgede, gezilip görülmesi gereken birçok yer var. 

  Bunlar arasında en önemlileri tarihi ve koruma altına alınan bölgeler. Bu bölgelerin özellikle koruma altına alınmış olması, insanlarda merak duygusunu canlı tutarak, bu yerlerin sürekli olarak ziyaret almasını sağlıyor. 

 Köyceğiz'in merkezinde çok güzel bir çarşı bulunmaktadır. Ve bu çarşıda hemen herkesin ilgisini çekecek şeyler var. Bölgede el işçiliği çok yaygın olduğu için, çarşıda özellikle bu el işçiliği ile yapılan ürünler göz önüne çıkıyor. Örneğin el emeği göz nuru olan takılar, bileklikler burada son derece ilgi görmekte. Buraya yolunuz bir kez düşerse, mutlaka bahsettiğim takılardan bir iki tane alma şansınız yüksek. Çünkü gerçekten orijinal, her yerde rastlanmayan  ürünler var. 

  Köyceğiz çarşısı dışında burada, uzun ve geniş bir kordon var. Bu kordon, kulaklığını kulağına takıp, uzaklara dalarak yürüyüş yapmak için son derece ideal bir ortam sunuyor. 




  Köyceğiz'e ilk adımlarımı attığım zaman yüzüme vuran hafif rüzgar, bol oksijen beni adeta büyülemişti ve sanki dünyanın farklı bir yerindeymişim gibi hissettim. Beni en çok mutlu eden şey ise, şu kamp maceramda anlattığım gibi, bizi sabah uyandıracak bir bekçinin olmayışı idi. 😊 Sabah istediğim saatte kalkmanın mutluluğuyla güne başlamanın tadını çıkardım. Ama dürüst olmak gerekirse bekçi abinin yokluğuna pek alışamamıştım. Ve onun sabahları beni uyandırmasını gözüm arar olmuştu. 😊

  Otostopla seyahat ettiğim ve çadırımı da yanımda taşıdığım için biraz yorulmuştum. Çünkü Köyceğiz geniş, bölgeler arasındaki mesafeler ise hayli uzak. Bundan dolayı aslında çok fazla gezemedim ama buranın bazı özellikleri hakkında insanlarla sohbet etme imkanım oldu. Ve sizler için ufak araştırmalar yaptım. Yazının başında "Gezilip görülmesi gereken çok yerler var." Demiştim. Bunlar, Köyceğiz Gölü, Sazlık, Yuvarlakçay, Ekincik Koyu, Sultaniye Kaplıcaları, Kaunos Mezarlığı'dır. 

 Köyceğiz Gölü; Mükemmel bir doğa harikası olan bu yer, insanların sık sık geldiği ve vakit geçirdiği bir alandır. Burada insanlar tekne turları ve yürüyüş gibi aktiviteler yapabiliyor. Ayrıca kamp yapmak isteyen kimseler de buraya akın akın geliyor. 

 Kaunos Mezarlığı; Köyceğiz'e bağlı olmasına rağmen Köyceğiz'den görülme imkanı olmayan bir yerdir. Buraya ancak tekne turuyla Dalyan Kanalı'na uğradığınız zaman görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Burası, tarihi olarak son derece özel bir alan.

 Sultaniye Kaplıcaları; Adından da anlayacağınız üzere burası kaplıca bölgesi. Burada şifalı çamurlar ile çamur banyosu yapmak mümkün. Bölgeye ilgi yoğun olduğu için etrafında apart, pansiyon gibi konaklanılabilecek yerler de var.

 Sazlık; Delta plajının sonunda, küçük bir yerdir. Burada insanlar denize girerek hoş vakit geçiriyorlar. 

 Yuvarlakçay; Genellikle Dalyan bölgesinden gelen turistlerin akın ettiği  eşsiz bir yerdir. Doğası ve büyüsüyle insanları adeta büyüsü altına alan bu yer mutlaka gezilip, görülmesi gereken bir cennet gibi. Köyceğiz bölgesine adım attığınız andan itibaren sizi etkileyen, alıp götürecek yerlerden olan Yuvarlakçay, bölgenin en eşsiz mekanları arasında yer alıyor. 

  Sevgili dertli dostlar, eğer olur da yolunuz bir gün Muğla'ya düşerse, Köyceğiz'i ziyaret edin derim. Burası turistik açıdan önemli bir yer olduğundan, birçok yabancı turistle de karşılaşmanız mümkün olabiliyor. Özellikle yaz aylarında bir tatil düşünenler, buranın keyifli atmosferine kendisini kaptırıp, güzel zaman geçirebilir. Bugünlük benden bu kadar. Yazım hakkındaki yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın. Kendinize çok iyi bakın. 

  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram//

Benzer İçerikler

45 yorum

  1. Güzel ülkemin her yanı ayrı bir cennettir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle cennettir ülkemiz. Her yeri ayrı güzeldir. Fırsat buldukça gezip görmek lazım. :)

      Sil
  2. Muğlaya henüz gitmedim ama merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda gidin bence. Bu yaz tatil niyetiniz varsa hemen rotanızı çevirin Muğla'ya:)

      Sil
  3. Fethiye muğla en gitmek istediğim yerler mis gibi deniz kokusu geldi oradan buraya sen anlatırken ! Ruhum hissediyor resmen <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ben de gitmiş kadar oldum. Gezi yazılarını bu yüzden çok severim. Fırsat bulduğun an git Muğla''ya arkadaşım. :)

      Sil
  4. köyceğize en son bekarken gitmiştim tekrar gitmeyi de isterim

    YanıtlaSil
  5. benimde öğrenciliğim ortacada geçti :) Köyceğiz ise eşimle emekliliğimizde yaşamak istediğimiz yer :) Bu güzel yazı ile maziye gittim teşekkürler :)
    Blogunuzu takipteyim :)
    https://beyazbegonvil.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yorumunuz için teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Hemen sizi takibe aldım. Muğla güzel bir yer. Umarım her şey planladığınız gibi güzel olur. Hoş geldiniz aramıza. :)

      Sil
  6. Yaa yazınızı okuduktan sonra muğlayı daha çok merak ettim.Harika bir içerik olmuş 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğla ülkemizin cennetlerinden biri. Fırsat olursa mutlaka gidin. Beğenmenize çok sevindim. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  7. Daha önce Muğla’dan bulunamayan bir insana anlatılabilecek en güzel içerik olmuş zihnimde bir çok güzel manzaranın canlanmasına vesile oldunuz emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle olmasına çok sevindim.:) Eğer sizi keyiflendirebildiysek ne mutlu bizlere. Çok teşekkürler güzel yorumunuz için. :)

      Sil
  8. Gulhan'ım arkadasımıza cok tesekkür ederim bu güzel seriyi bizlerle paylastıgı icin. Mesajlarına baksan da yolumuzu bulsaaak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sana teşekkür ederim yorumun için. Baktım baktım:) Benim bu ara işler yoğun. Kırk parçaya bölünüyorum. O yüzden mesajlara hiç bakamıyorum. :)

      Sil
  9. o fotodaki gün batımı için bile gidilir yaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Güzel paylaşım.. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  11. Muğla'ya henüz gitmedim ama ulkemizin her yeri güzel. Merak ettiğim yerlerden biri. Sizi Google+ takip edip ayrıca blogunuzu izlemeye aldim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kısa zamanda Muğla'ya gitme fırsatı yakalarsınız. Takip için teşekkürler. Ben de sizi bloğunuzdan ve Google Plus'tan takibe aldım. :)

      Sil
  12. Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Ben de sizi ziyarete geleceğim. Takip butonumuz en üstte. Takibe alırsanız, karşılıklı takipleşebiliriz.

    YanıtlaSil
  13. Muğla gitmek istediğim yerlerden...

    YanıtlaSil
  14. Likya'nın en güzel kentlerini içinde barındıran Muğla. Sakin zamanlarını umarım denk getiririm. Fotoğraf çekmeyi seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu tür gezilerde bol bol fotoğraf çekmek işin en eğlenceli kısmı. Sakin zaman isterseniz ilkbaharda gitmenizi tavsiye ederim. :)

      Sil
  15. gitmek istediğim yerlerde bir tanesi. umarım gidebilirim bir gün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka görülmesi gereken bir yer Muğla. Umarım gidebilirsiniz. :)

      Sil
  16. Yuvarlak Çay'a gitmiştim geçen kış. Sezon dışında olduğu için işletmeler kapalıydı ama doğal güzelliğiyle bunu fazlasıyla telafi ediyordu. Dökülmüş sarı yapraklar ile güz cenneti gibiydi. Diğer yerleri de gezmeyi dört gözle bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında böyle yerlere sezon dışında gitmek daha hoş olur sanki. Sezon içinde çok kalabalık oluyor. Sakin olduğu zaman doğa ile başbaşa hisseder insan kendisini. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  17. Benim için faydalı bir yazı olmuş.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı bulmanıza sevindim. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  18. Güzel payşlaşımın için teşekkürler, Köyceğiz güzel bir alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben de size teşekkür ederim. Evet güzel bir yer imkan bulunduğu zaman mutlaka gidilmeli diye düşünüyorum. :)

      Sil
  19. Muğla’ya gitmeyi çok istiyorum ancak bir türlü nasip olmadı. Umarım bir gün bu güzellikleri görebilirim. Tık r klm bende beklerim teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geliyorum hemen şimdi size teşekkürler yorumunuz ve ziyaretiniz için. Muğla'ya en kısa zamanda gidin bence :)

      Sil
  20. Ülkemizin ne güzel zenginlikleri var ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mükkemmel bir ülkemiz var. Değerini bilmeliyiz. Yorumunuz için teşekkürler. :)

      Sil
  21. Muğla köyceğiz mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Köyceğiz gölü özellikle muhteşem. Ben köyceğiz'in en çok sakinliğini sevdim diyebilirim. Güzel bir keşif olmuş. Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize gerçekten çok sevindik. Evet sakinlik benim de tercihimdir bir tatilde. Çok teşekkürler bu güzel yorumunuz için. :)

      Sil
  22. gidip gezilecek görülecek yerler gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten cennet gibi yerler. Mutlaka gidilmeli. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  23. Muglaya hic gitmedim umarim ileride firsatim olur.

    YanıtlaSil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe