Blog Takip Etkinliği Hakkında Açıklama

Aralık 20, 2018



   Arkadaşlar merhaba. Biliyorsunuz birçoğumuz blog takip etkinliğine katıldık. Bu sayede birbirimizi tanıdık. Birbirimizi takip ediyoruz, ziyaret ediyoruz, yorum yapıyoruz ve keyifli paylaşımlarda bulunuyoruz. Bu sayede güzel arkadaşlar edindik. Bu konuda bizi destekleyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bunlar etkinliğin güzel ve olumlu yanları fakat bugün konunun farklı bir boyutuna değinmek istiyorum izninizle. 




  Maalesef bu etkinliği yanlış anlayan bazı arkadaşlarımız var. Hatta blog takipleşmesini "İnstagram takipçi kasma" meselesine dönüştüren kimselerle de karşılaşmıyor değiliz. Yani önce takibe alıp, ben de kendilerini takibe aldığım zaman takipten çıkan arkadaşlarımız var mesela.

  Bu arkadaşların dışında, yorumlarda bizi takibe aldığını söyleyip, geri dönüş isteyen arkadaşlar var. Fakat takipçilere baktığımda bunu yazan arkadaşların gerçekten bizi takibe almadıklarını görüyorum. Ve tabii taleplerine karşılık vermiyorum doğal olarak. 

  Bir de başka bir grup arkadaş var ki paylaşımların altına alakalı alakasız yerlere başka hiçbir şey yazmadan direk olarak kendi linkini atıp, kaçıp gidiyorlar. O yorumları hiçbir açıklama yapmadan siliyorum maalesef. Ve soracak olursanız, hepsi de blog takip etkinliğine katıldıklarını iddia ediyorlar. Ama aslında bu etkinlik kesinlikle böyle bir şey değil. 

   Bu arkadaşlarımız, söz konusu bu davranışları yapmak yerine blog takip etkinliğine gerektiği gibi katılıp, kurallara uygun hareket ederlerse, hem keyifli blogger arkadaşlarla tanışırlar, hem takipçilerini artırabilirler, hem de bu arkadaşlarımızla karşılıklı yardımlaşabilirler. Ve tabii hepsinden önemlisi zaman ilerledikçe güzel dostluklar da edinebilirler.  Hatta bu etkinlikte linkleri olan o kadar yardımsever arkadaşlarımız var ki, fırsat buldukça yeni blogları tanıtmaya veya keyifli buldukları yazıları kendi okurlarıyla paylaşmaya çalışıyorlar. Ancak, dediğim gibi önce iyi niyetli davranmak, kurallara uygun hareket etmek gerekiyor. 

   Blog takip etkinliğinin bir süresi yok. Bu etkinliğe katılmak isteyen kimseler Büyük Blog Takip Etkinliği yazımızdan kuralları okuyabilir. Bu yazının altındaki linkleri tek tek takibe alıp,kuralları yerine getirerek, arkadaşlarımızdan dönüş alabilirler. Etkinliğe katılmak için bu yazımızı inceleyebilirsiniz. Şimdilik hoşçakalın...

  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

34 yorum

  1. Güzel açıklayıcı anlatmışsınız.Kurallara dikkat edelim.Katılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii memnun oluruz katılırsanız. Ne zaman isterseniz katılabilirsiniz.

      Sil
  2. Önemli bir konu. Blog ortamları kurnazlıkları pek kaldırmıyor anlattığın üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurnaz olmanın da gereği zaten yok ki. Blog takibi karşılıklı yardımlaşma için başlatıldı. Ama bu başlıkta gelen birçok kişinin takibe alındıktan sonra takipleri bıraktığını gördüm. Hoş bir olay değil tabii.

      Sil
  3. Takip ettikten sonra bırakma olayı ne ben öyle kim takip etmiş kim bırakmış olayına girmiyorum. Yazdığım yazılara yorum yapan varsa hemen cevap evrip blogunda ne var ne yok diye bakıp kendime uygun yorum yapabilceğim yazı bulursam hemen karşılık veriyorum. Bana bir adım gelene ben iki adım giderim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de girmeyeyim diyorum ama bir süre sonra işin sömürüye döndüğünü görmek üzüyor insanı. Sonuçta takipse, karşılıklıdır. Takibe aldıktan sonra aynı İnstagram takibinde olduğu gibi takipten çıkan kaç kişi oldu o yüzden yazmak zorunda kaldım bu yazıyı.

      Sil
  4. evet yani dikkatsizce okuyolar etkinliği. ben de gördükçe uyarıyom yanee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep'çim ne ilginç olaylar yaşıyoruz bazen. :) Bir geliyorlar bir takipten çıkıyorlar veya katıldım diyorlar listeyi tam yazmıyorlar. En son böyle bir açıklama yapma gereği duydum. Senin yorumlarını görüyorum bazen bloglarda. Sağol cansın sen :)

      Sil
  5. Bilgilendirme için çok teşekkürler. Kurallara uymak en güzeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Kurallara uyanlar bu etkinlikten fayda görebiliyor.

      Sil
  6. Evet özelliklede ınstagramda çok var, yenıde olsa eskıde olsa yapıyorlar. Sırf o yüzden takip edenleri etmez haldeyim artık çünkü nasıl olsa bir süre sonra çıkacak takipten diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagramda tanıdık değilse ben zaten takip etmiyorum. Dediğin gibi çıkıyorlar takipten zaten. Ama aynı şey burada olunca daha saçma bir durum çıkıyor ortaya.

      Sil
  7. aynı etkinlikten mi bahsediyoruz bilmiyorum ama etkinliği biz başlattık ancak sonraki arkadaşlar ki bunların içinde bizim bloglarımıza hiiiiç uğramayan arkadaşlarımızda var listelere kendi isimlerini yazdırmışlar ancak o listede kimleri takiple başlayacağı yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste sizinle başlıyor zaten. Diğer arkadaşlar da blog takip yazısını yazıp, takibe alan, yorumda link bırakan arkadaşlar. Size uğramamış olmaları çok ayıp ama... Ya dediğim gibi çok karıştı bu iş. Takibe alan takipten çıkan belli değil sorarsanız hepsi blog takip etkinliği diyor. O yüzden bu açıklamayı yazmak zorunda kaldım.

      Sil
    2. Merak etmeyin kendini uyanık sananlar kadar uyağınız umarım yazınızı okurlar saygılar

      Sil
    3. Umarım okurlar. Etkili olur mu bilmem ama en azından uyarmış oldum.

      Sil
  8. Bilgilendirme için teşekkürler, blog ortamında da takipçi kasmak da ne bileyim:) çok gereksiz bir şey bence. Yani kimsr kimsenin kaç kişi takip ettiğine bakmıyor ki. Bu etkinlik dayanışma için oluşturulmuş takip edip geçsinler işte :) ben katılmıştım zaten:) elinize sağlık çok yardımcı oluyorsunuz, her konuda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette kimin kaç takipçisi var kimse bununla ilgilenmiyor. Önemli olan güzel paylaşımlarda bulunmak. Birlikte dayanışma sağlamak. Teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
  9. ay dönüp de beni kim takipden çıkarmış bakmıyorum valla ben etkinlik sayesinde kazandığım güne yorumlarla başlamamı sağlayan herkesle mutluyum iyi ki varsınız ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette destekleyen herkese teşekkür ederiz. Hep birlikte blogları daha güzel hale getiriyoruz. Ama takipten çıkmak, işin sömürüye gitmesi anlamına geliyor. Yani siz onu takip edeceksiniz ve o sizi takipten çıkarak akıllılık ettiğini sanacak. Olmaz öyle takipse karşılıklı. Son günlerde çok oldu öyle gözüme çarpan o yüzden yazdım bu yazıyı. :)

      Sil
  10. Özellikle yeni blogların yaptığı genel hatalar. Anlamadığım takipten neden çıkıyorsun ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagram zannettiler burayı herhalde takipçi kasıyorlar aklınca :)

      Sil
  11. çok güzel bir yazsı olmuş noktasına virgülüne kadar haklı bir yazı...blog takip etkinliğinin en güzel yanı bence yeni dostluklar arkadaşlıklar edinmek ben yeni girdiğim blog ortamında yeni dostlar kazandığımı hissediyorum ve çok da mutlu oluyorum o nedenle iyiki de başlamışım blog sayfama diyorum ....sevgilerimle...çok güzel bir cuma günü olsun inşallah hepimize....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bu etkinlik sayesinde sizleri tanıdık. Ben de iyi ki başlamışız diyorum. Sizin sayfanız ayrı bir özel. Kendimi gerçekten çocukluğumdaki saatli maarif takvimini okur gibi hissediyorum. Birçok şey öğreniyoruz sayenizde. Hepimize güzel bir cuma günü olsun. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  12. Blog takip etkinliğinde kural oldukça basitti. Listeyi takibe al,son yazılarına katıldığına dair yorum bırak,senden önce yorum yazmışları da aynı şekilde tabi,yazıyı kendi sayfanda paylaş...Bu kadar basit bir etkinliği anlayamıyorsak katılmayalım o zaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok haklısınız. Son günlerde birkaç olay yaşadım böyle. Bu nedenle bu yazıyı yazma gereği duydum Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  13. en doğru şekilde yapmaya çalışacağız :) teşekkürler bilgilendirme için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de katıldığınız için size teşekkür ederim. Sizi ziyaret ettim takibe aldım. Listeyi karışık yazmışsınız yorumda anlattım nasıl olacağını. Başka bir sorun yok sizde. Tekrar hoş geldiniz. :)

      Sil
  14. Gerçekten güzel bir konuya değinmişsiniz. Ben etkinliğe yeni katılanlardanım bütün samimiyetimle blogları takibe aldım çok yorum yapamasamda ara gelip yayınlarını okuyorum ve fırsat buldukçada karşılaştığım yeni bloglarıda alıyorum takibe. Bana link bırakanlarıda ama bazısında sizin de dediğiniz gibi samimiyetsizce davranışlar gördüm. Ziyarete geldiği bloğun yayınlarını okumasada yoruma kendi linkini bırakma gereği duyuyorsa en azından destek amaçlı o blogu takibe alabilirler böyle kişiler. Bazı kişilerde iyi niyet kalmamış gerçekten. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Maalesef aynı şeyleri ben de yaşadığım için bu yazıyı yazmaya ihtiyaç hissettim. İyi niyet ve samimiyet olursa, her şey çok daha iyi olur. Anlatmaya çalıştığım şey bu. İnsanları kandırarak, kendi çıkarlarını gözeterek hiçbir yere varamazlar. Konu hakkında görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.

      Sil
  15. Gülhan hn şu beleş hayat tarzımıza bir çeki düzen verebilsek, üçkağıt işlerine bir ara verebilsek yeminle şu ülkeyi tutana aşkolsun.
    Keyifle Kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Taner Bey. Aklımız üç kağıt işlerine fazlasıyla çalışıyor maalesef ve böyle yararlı bir etkinliği bile kötü amaçlı kullanabiliyorlar. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  16. İlk cümle çok başımageldi 67 takipçim var dalgalanmalar oluyor , karşılıklı takibe alıyoruz bizden sonra takipten siliyor . Yazık arkadaşlar gerek yok böyle şeylere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben bu konuda sıkı denetim yapıyorum. :) Takipse yardımsa karşılıklı. Takipten çıkanı tespit edip anında çıkıyorum. Sen de yap bence çok eğlenceli oluyor :)

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe