Sen Doğru İnsandın, Karşındaki Yanlıştı!

Aralık 03, 2018



 "Merhaba. Bende bu sefer içimi dökeyim dedim benim yaklaşık 1 buçuk yıllık bir ilişkim oldu birkaç sene önce. ondan sonrakiler hep flört olarak geçti hiç kimseye onun kadar bağlanamadım belki de korktum öyle bir şey yaşayacağımı anladığım an geri çekildim ve buna devam ediyorum. Anlamadığım ben bu çocukla 1 buçuk sene hic bir günümüz ayrı geçmeden asla sıkılmadan vıcık vıcık ilişkiler gibi değilde, gerektiğinde anne bana gerektiğinde kanka gerektiğinde sevgili olduk birbirimize ve gerçekten kıskanılan bir ilişki yaşadık son zamanlarda ne kadar değişesede ona karşı hiç bir yanlışım olmadı. Ortamını değiştirdi doğal olarak kafasıda değişti ve anlatsam roman olur şeyler yaşadım. Kendisi ayrıldı kendisi bana bir sürü çile çektirdi. Kendi kafasınca benden intikam almaya çalıştı ve ben ona hiçbir şey yapmadım. Seneler gecsede bana ne kadar çile çektirsede bunun karşılığını ona yedirmedim ve hala gidip insan gibi kendi vicdanımı rahatlatmak için sordum soruyorum ben sana ne yaptım diye. ama bi türlü onun kuyruk acısını çözemedim. Bu sorunun cevabını gerçekten çok merak ediyorum. buna nasıl ulaşılır önerim lütfen. saygılarımızla ..."

  Merhaba sevgili dertli dostum. Bu mesajını okurken eskilerin güzel bir sözü geldi aklıma. İzninle konuya bu sözle başlamak istiyorum. Demiş ki eskiler " Sev seni seveni, hak ile yeksan ise; sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise."  Yani seni seven, değer veren, iyi günde kötü günde seninle olan biri ise, eyvallah başımızın üstünde yeri var. Ama sudan bahanelerle seni terk edip giden, bir buçuk yıllık yaşanmışlığı bir kalemde silen atan biri ise, bu adam Mısır sultanı bile olsa kıymeti yok, ona "gittiği yerde mutlu olsun, bizden uzak olsun mümkünse" demekten başka çaremiz yok sanırım.




  Sevgili dostum, seni çok iyi anlıyorum. Sen biten bu ilişkinin, niye bu hale geldiğini, neden seni terk ettiğini sorguluyorsun şu anda. Ve bu konuda için içini kemirirken, sürekli bazı nedenler bulmaya çalışıyorsun. Sana aklıma gelen bazı nedenleri hemencecik sıralayayım şuraya istersen:  

1. Demişsin ki çevresi değişti, yeni çevre yeni hayat demiş olabilir mesela.

2. Yeni çevresinde başka birisi karşısına çıkmıştır, etkilenmiştir. Bunu sana söyleyemeyip, sudan bahanelerle ilişkinizi bitirmek istemiş olabilir.
3. Son zamanlarda onun zaten değiştiğini de belirtmişsin. Bu vefasız arkadaş, ilişkinizi artık sıkıcı bulmaya başlamış ve bitirmek istemiş olabilir. 

  Bu listeyi uzat uzatabildiğin kadar. İnsan psikolojisi o kadar karmaşıktır ki dostum, insan bazen kendisini bile anlayamaz. Bak Sigmund Freud'a, ömrünü insan psikolojisini anlamaya adamış bir bilim insanı ama sonuç, görseldeki gibi doğru düzgün saç kalmamış adamcağızın kafasında. 😊 İstersen bu vefasızın uğrunda sen de dökme o güzelim saçlarını da, biz bu konuyu dert anası olarak bir de farklı yönleriyle ele almaya çalışalım. 




   Sevgili dertli dostum, şu çevre ve kafa değişme olayına bir kez daha değinmek istiyorum. Eğer bir insanın sağlam bir kafası, oturmuş bir karakteri varsa, emin ol onu hiçbir çevre değiştiremez. Bu cümlenden, söz konusu arkadaşın henüz oturmamış bir kafa yapısı ve karakteri olduğunu çıkarıyorum. Bu tip insanlar, çevresindekileri yarı yolda bırakmalarıyla, kafalarına her eseni istedikleri anda, sonuçlarını düşünmeden yapmalarıyla ünlüdür zaten. İşin şanssızlığı, bu tip bir adamın sana denk gelmiş olması. İlişkiniz devam ederken ona olan sevgin, bu şahsın olumsuz yanlarını görmene engel olmuş olabilir. Ama artık bunları görmeye başlamalısın bence. 

  Şimdi, Haticeye değil neticeye bakalım biz.😊 Yani nedeni ne olursa olsun, biz şimdi sonuçları bir inceleyelim. Bu adam senin onun için yaptığın tüm fedakarlıklara rağmen seni terk etti mi cancazım? Sağlam bir sebep sunmadan, uzun ve iyi devam eden bir ilişkiyi çekirdek çitler gibi bir anda çitleyip, tüketti mi anacığım? Buna karşılık sen her şeye rağmen ona ulaşmaya çalışıp, hatalı yanlarını sorgulayıp, empati yaptın ve o sana mantıklı bir açıklama sunmadı mı benim dertli dostum? Bu soruların hepsine cevabın evet ise, o zaman bu arkadaşa hep birlikte:

 "Yar saçların lüle lüle, .... sana güle güle" diyoruz.😊 Cümlenin ortasında boşluk bıraktım ki, orayı sen ismiyle doldur. Hatta bağırarak bunu birkaç kez söyle. Bak nasıl iyi hissedeceksin. 😊😊  Sonuçta sen bu ilişkinin devam etmesi için elinden geleni yaptın. Ve o seni kaybetmekle, kendisi hata yaptı. 

  Bir de mesajından hissettiğim bir şey oldu. Sen, bana göre yalnızca nedenleri merak etmiyorsun. Nedenleri öne sürerek, onunla yeniden iletişim kurmak, sonucunun bir çözüm olmayacağını bilsen de, onunla tekrar konuşmak istiyorsun. Ve aslında sen bu ilişkiyi tamamen bitirmek, yaşamından çıkarmak istemiyorsun dostum. Bu durum, aradan birkaç yıl geçmiş olmasına rağmen halen onun seni terk etme nedenlerini sorgulamandan açıkça belli zaten. Üstelik yaşamına başkaları girmesine rağmen, onlarla derinleşecek bir ilişkiye girmekten kaçınman, benim bu tezimi doğruluyor. 





  Korkma, izin ver yeni ilişkilere. Belki ruh eşini bulacaksın. Belki seni hak eden, gerçekten değer veren iyi biri çıkacak karşına. Bir ilişkin iyi gitmedi diye, hayatına girecek olan herkes sana bunları yaşatacak değil. Temkini elden bırakmadan, yaşamına girmek isteyen insanları tanımaya çalış. Eğer iyi olacağına, mutlu olacağına karar verirsen, yeni ilişkilere bir fırsat ver derim. 

 Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim. İlla ki onunla son bir kez konuşmak istiyorum dersen, onu bir müsait zamanda ara. Son bir kez ona nedenini sor. Muhtemelen bir şeyler geveleyip, yine sana doğru bir cevap vermeyecek ama olsun. Bu konuşmayı yaptıktan sonra da bir daha da sakın ola onu arama! 


  Eminim sen şimdi onun doğru insan olduğunu ve ilişkiniz bitmeseydi mutlu olacağınızı düşünüyorsun ama unutma, doğru olsaydı, şu an seninle olurdu. Evet bu ilişkide doğru bir insan vardı. O da sendin ama karşındaki yanlıştı! O zaman yanlış yapanlara kırmızı kart gösterip, oyun dışına atıyoruz. Ve yaşamımıza kaldığımız yerden keyifle devam ediyoruz. 😊


 Sevgili dostum, kendine çok iyi bak. Gelişmelerden de bizi haberdar et. Bu arada takipçilerimiz, konu hakkındaki görüşlerini de yorumlardan bizlerle paylaşmayı unutmasın. Takipte kalın dostlar. 

Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

41 yorum

  1. Hayatta önemini idrak ettiğim sayılı şeylerden biri hiç şüphesiz "Önce can, sonra canan" ilkesidir. Bu bencillik veya ben-merkezli olmak değil. İlk değeri kendimize bizim vermemiz gerekiyor. Hiç kimseye kendimizden "daha fazla" değer vermemeliyiz.

    Bir de ilişkilerin değişen doğasına bakmamızda belki fayda var. Artık özveri, bağlılık, duygusal istikrar gibi kavramlar yok maalesef. Sosyal medya insan ilişkilerini geri dönüşsüz şekilde bozdu. Daha güzeli, daha havalısı, mevkisi daha yüksek olanı, daha karizmatik olanı artık bir tık uzaklıkta. İnsanın biricikliği unutuldu. Herkes bir ürün, bir tüketim nesnesi haline geldi. Ömürlük sevgiler yok artık. En iyisi kendimizi sağlık, moral, iş ve sosyal ilişkiler açılarından güçlü tutmak; duygusal açıdan kimsenin insafına bırakmamak bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok haklisin ama ne kadar bunlari dile getirsekte uygulamaya gectigimizde zorlaniyoruz

      Sil
    2. Evet kesinlikle çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. Ömürlük sevgi artık kalmadı. Bunda da bahsettiğiniz etkenlerin rolü çok büyük. Ben de kesinlikle önce can sonra canan diyenlerdenim. Dediğiniz gibi bu bencillik değil, insanın doğal yapısından kaynaklanıyor Hep bunu savunurum. Ve bana değer vermeyene ben de değer vermem. Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

      Sil
  2. İnsan oğlu işte diyesim geldi, çünkü bir şeyler sezinledim cümlelerde...Benden intikam almaya çalıştı demiş '' 1.si ona ne yaptın acaba da intikam almaya çalıştı senden.* 2. si Durduk yere hiçbir ilişki bitmez. Her iki tarafında hataları vardır. Anlamak istemez bazen hep karşı tarafı suçlar insan ama ne yazık ki bu böyle değildir. Hangı devırdeyız yahu Leyla mecnunlar mı da acaba ne çilesi çekmişsse merak ettim ben ! (: ayrıca seven insan karşısındakıne eziyet etmez etmemeli... Kızın cevabı ne olmuş acaba onuda yazmamış... Belli ki soğudu birbaşkasını sevmeye başladı aldattı cocugu ve soyleyemedı en iyisi ayrılalım dıye düşündü. Yada hiç sevemedi denedi olmadı hepsi ihtimal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir cancazım. Karmaşık meseleler bunlar. Leyla ve Mecnunlar nerde bu devirde. Tüketim çılgınlığı gibi duyguları da tüketiyoruz erkenden bitiyor. :)

      Sil
  3. Günümüz gençleri ilişkilerinde herşeyi çok çabuk tüketip bitiriyorlar. Biz eskiden elele dolasmaktan bile cekinirdik. Çoğu şeyi evlendiğimizde yaşadık. Onun için her şey daha değerliydi. Şimdikiler hemen sevgili olunup hemen ayrılıyorlar. Bu kadar kolay ve basit gençler için. Çok üzülüyorum onlar adına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısınız. Günümüzde her şey çok hızlı yaşanıyor ve aynı hızda tükeniyor. Teşekkürler güzel yorumunuz için. Hoş geldiniz sayfamıza :)

      Sil
  4. Belki de sevgili sadece sevgili gibi olmalı. Eğer ilişki de taraflar birbiri ile kanka ya da ana baba moduna geçerse o heyecan kalmıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de bu yüzdendir. Benim aklıma bu hiç gelmemişti. Farklı bir bakış açısı getirdiniz. Teşekkürler. :)

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Hoş geldiniz aramıza. :)

      Sil
  6. Yazınız harika olmuş. Sonuna kadar sıkılmadan okudum. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duyabilmek ne güzel. Çok teşekkür ederim. Sayfamıza hoş geldiniz. :)

      Sil
  7. hemen unutsun o kişiyiiii :)

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Umarım "doğru" insanı ömrümüz bitmeden bulabiliriz hepimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı herkesin başına diyelim o zaman. Ayrıca o "doğru" insan neredeyse bir zahmet çıksın gelsin değil mi ama :)

      Sil
    2. Gelsin valla. Ya da yolu tarif etsin ben de giderim ona :)

      Sil
  9. Herkes yerinde sevilmeli
    Ana baba evlat sevgili herkesin sevgisi ve yeri ayrı olmalı
    Sevgiliyi ana yada baba yerine koymamali
    Nedir bu yeni neslin sipsevdi Eda’ları hiç anlayamıyorum doğrusu
    Bu arada iki tane yeni nesil de bende var bakalım neler göreceğim 💞💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok zor o yeni nesille başa çıkmak. Umarım fazla zorluk yaşamazsınız. Algıları, anlayışları, yaşama bakışları tamamen değişik bireyler. Onları anlamak zor. :)

      Sil
  10. Güzel yazmışsınız...

    Hayat doğrularla karşılaştırır umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Herkesin her konuda ihtiyaç duydukları doğruları bulmasını dilerim. :)

      Sil
  11. Güzel bir yazı olmuş, ne kadar doğru şeyler söylemişsiniz. Hayatımızın merkezine koyduğumuz insanlar acaba o değeri hak ediyorlar mı? Onlar da bizi hayatlarının merkezine koyuyorlar mı? Ya da tam olarak bize uygun kişiler mi? Bu insanlara tam olarak güvenebilir miyiz? Bu soruları cevaplamak özellikle günümüzde, bütün ilişkiler sahte, çıkar amaçlı iken o kadar zor ki... Hayat karşımıza güzel insanlar çıkarır umarım, sevgimizin karşılığını sevgi ile alacağımız günler dileği ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dileklerde bulundunuz böyle. Umarım herkes gönlüne göre olan güzellikleri bulsun. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  12. Gönül isleri yas isler ah be insan sevince gözü görmüyor gercekleri umarım söylediklerini dikkate alır arkadasımız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden yaş işler. İnsan o anda anlamıyor da etkisi geçtikten sonra ne kadar boş yere üzülmüşüm diyor. :)

      Sil
  13. Aldırma, deli gönlüm
    Giden gitsin sen şarkılar söyle ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ne güzel bir şarkıdır değil mi ama. Böyle durumlarda işe yarar kesinlikle söylenmeli ve dinlenmeli :)

      Sil
  14. Gitmesi gerektiği için gidiyordur, kalsa daha çok zarar verecektir ilişkiye. Bazen gitmek gerekir, bazen de gitmesi. Gidenin arkasından yeni şeyler söyleme zamanıdır, o artık dündür. Yarın ise gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne farklı bir bakış açısı getirdiniz konuya. Teşekkürler. Kesinlikle geleceğe bakmak gerek. :)

      Sil
  15. Bir buçuk yıllık bir ilişkinin bir anda bitmesi biraz garip tabi karşı tarafın sanırım hiçbir ilgisi, alakası kalmamış ilişki ile ilgili... Yazıyı okuduktan sonra yaşamış olduğum ilişkinin bitiş öyküsü canlandı kafamda, ilişki ile ilgili gelecek göremiyordum ve sürekli ilişkimizi düşünüyordum sonra tabi bunu paylaştığımda bunun anlamsız olduğunu söylese de benim gözümde ilişkinin geleceğinin olmadığını kabul ettirmem üç ayımı aldı, hala kendisi ile görüşürüm konuşuruz yer yer hala sitem ettiği de oluyor :) hala seviyor musun?evet ama bir dost gibi ondan ötesi değil ama o hala öyle değil ve ayrılığın üzerinden bir yıl geçti, böyle konuları da pek izah edemem ya neyse... Demek istediğim bir insanı gözünüzde kutsallaştırmanın büyük sıkıntılara sebep olduğu, " “O olmazsa yaşayamam.” demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. " can yücel ne güzel söylemiş değil mi zaten bu aşk konusunda büyük üstat bize yol göstermiyor mu ... "Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. " - can yücel Son olarak demek istiyorum ki bir ilişkide mutsuzluk hissediyorsanız kalbinizin bir yerinde, sizi tüketen bir duygu veya düşünce varsa aklınızda, biran bile düşünmek fazla diye düşünüyorum, o ilişkiyi sonlandırın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel açıklamalarda bulunmuşsunuz. Evet, o anda o olmadan yaşayamam gibi düşünebiliyor insan fakat onsuz da yaşandığını anlamak, dönüm noktası oluyor. Can Yücel efsanedir. Hatırlattığınız için teşekkürler. Edebiyatçılar için yaptığım paylaşımlarda Can Yücel'den de bahsetmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil
  16. öncelikle bence her şerde vardır bir hayır deyip hiç üstünde durmayıp çok zor da olsa gidene güle güle git kal sağlıcakla demek lazım ben böyle düşünüyorum en azından yani...öte yandan burda verilen cevaplara bayılıyorum...çok zekice ve pratik olarak yaklaşıyorsunuz sorunlara..bence harika ...valla helal olsun...kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidenler gittiği yerde mutlu olsunlar. İnsanın kendi yaşamına bakması gerek. Zira geçen günler geri gelmiyor. Mutlu olabilmek herkesin hakkı. Bu arada teşekkür ederim güzel yorumlarınıza. Beğenmiş olmanız beni çok mutlu etti. :)

      Sil
  17. Eskiler ne demişse güzel demişler hep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle çok severim eskilerin sözlerini. Arada da keyifle kullanıyorum. :)

      Sil
  18. Freud'a hiç saçları açısından bakmamıştım :) Allah hepimizin karşısına doğru kişileri çıkarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa haksız mıyım ama adamceğizin kafada saç kalmamış insan psikolojisini çözeceğim derken :):):) Kesinlikle doğru insanlarla karşılaşsın herkes yoksa bu tür sorunların yaşanması kaçınılmaz. :)

      Sil
  19. Harika yorum ve tavsiyeyi çok beğendim.evet atalarimizin dediği gibi sev seveni....

    YanıtlaSil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe