Yeni Sezondan İki Dizi Tavsiyesi

Kasım 13, 2018



  Merhaba sevgili dostlar. Dert Anasının her zaman dertleri ele almayacağını, zaman zaman burada izlediğimiz dizilerden, okuduğumuz kitaplardan tavsiyelerde de bulunacağımızı söylemiştik. Buradan hareketle bugün sizlere yeni başlayan ve izlediğimiz, çok beğendiğimiz iki diziyi tavsiye etmek istiyoruz. İsterseniz lafı çok uzatmadan hemen başlayalım.

1.You
   Bu sezon başlayan ve dokuz bölüm yayınlandıktan sonra bugün sezon finalini yapan You dizisi, aslında bir romandan uyarlama. Caroline Capnes tarafından yazılan ve You ismini taşıyan bu roman, ülkemizde de "Sen" adıyla yayınlanmıştı. Tüm dünyada ilgi gören bu romanın televizyona uyarlanması da, elbette sürpriz değildi. 



  Bu dizide Penn Badgley tarafından canlandırılan Joe karakterinin saplantılı yaşamı konu ediliyor. Joe, Newyork'ta bir kitapçı dükkanını işleten ve dışarıdan bakıldığında aslında çok normal görünen bir karakter. Aynı zamanda mükemmel bir zekaya sahip olan Joe, bir gün kitapçıya bir kitap almak için gelen Beth'i görüyor ve ona aşık oluyor. Ancak bu aşkın karşılık bulabilmesi için kendisini ona yakın olmak zorunda hisseden Joe'nun saplantıları burada devreye girmeye başlıyor. 

  Beth'in attığı her adımı kendisinden habersizce takip eden Joe, Beth'in bir erkek arkadaşının olduğunu öğrendiğinde bundan hiç hoşlanmıyor. Ve olaylar bu aşamadan sonra sıra dışı bir hal almaya başlıyor. Üstelik Joe'nun bir önceki kız arkadaşı Candence'ın gizemli bir biçimde ortadan kaybolmuş olması, Joe'nun abartılı ve takıntılı davranışları da kurguyu güçlendiren unsurlar.
 Eğer gizemli karakterleri seviyorsanız, bu dizi tam size göre olabilir.

2. Manifest
  Bu sezon yayınlanan bir diğer dizi de Manifest. Aslına bakarsanız Dert anaları olarak, bu dizi hakkında ilk bilgiler yayınlandığında ve fragmanı çıktığında dikkatimizi çekmeyi başarmıştı. Dizinin başrolünde tanıdık bir yüz göreceksiniz. Bu yüz, daha önce Once Upon A Time Dizisinde, Prens Charming rolünde gördüğümüz Josh Dallas. Aynı zamanda kadroda çeşitli dizilerden tanıdığımız karakterlere de zaman zaman rastlıyoruz.


  
   
  Manifest, oldukça esrarengiz bir konu üzerinde ilerliyor. Buna göre, Newyork'a gitmek üzere kalkan bir uçaktaki yolcular, uçağın türbülansa düşmesi ile uçuş sırasında bazı sorunlar yaşar. Ve havada 3 saat kadar kaldıktan sonra, en yakın havaalanına iner. Ancak yolcular, uçaktan çıktıkları zaman bir şeylerin yolunda gitmediğini anlarlar. Çünkü uçak, farklı bir havaalanına indirilmiş ve yolcuları da polisler karşılamıştır. 

  Polisler, yolculara tam beş yıldan bu yana kayıp olduklarını söylediklerinde, önce inanmazlar. Ancak gerçekten de 5 yıldır kayıptırlar. Öyle ki bazılarının çocukları büyümüş, eşleri, nişanlıları, onların öldüğünü düşündüğü için kendilerine başka kimselerle, başka yaşamlar kurmuşlardır. 

 Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de uçak yolcuları birtakım psişik güçlere sahip olduklarını fark ederler. Bilim kurgu ve gizem türündeki dizilerden hoşlanıyorsanız, bu diziyi de sevebileceğinizi düşünüyoruz.

  Manifest İçin Dert Anasının Dip Notu😉

  Efendim bu diziyi bir hayli beğendik ve sizin de beğeneceğinizi düşündüğümüz için tavsiye ettik. Ama maalesef bu şekilde sağlam kurgularla başlayan birçok bilim kurgu dizisinin, sonradan sıkıcı bir hale dönüştüğüne tanıklık ediyoruz. Örneğin geçtiğimiz yıllarda yayınlanan Under The Dome adındaki Stephan King kurgusunda, bir kasabanın çevresinin gizemli bir enerji kalkanıyla sarılması ve insanların içeride mahsur kalması, onların kurtulma mücadelesinin anlatılması söz konusuydu. Bu dizinin de mükemmel devam edeceğini düşünmüş, sonraki sezonlarda hayal kırıklığına uğramıştık.  Şu an Manifest'in gerçekten mükemmel başlayışı aklımıza Under The Dome'un ilk yayınlandığı zamanlardaki heyecanı ve ardından hissettiğimiz hayal kırıklığını getirdi. Umarız Manifest'in ilerleyen sezonları da böyle iyi sürer ve Under The Dome gibi bir hayal kırıklığı yaşatmaz.

   BONUS:

  Şu ana kadar size yeni başlayan iki diziyi anlattık. Üstelik You, bugün sezon finali verdi. Buradan hareketle siz, " Ben öyle her hafta yeni bölüm bekleyemem, yok mu daha uzun soluklu, şöyle beni benden alan, götüren bir dizi tavsiyesi?" diyecek olursanız diye, bu dizilere ek olarak bir de bonus verelim dedik. 
  Dizimizin adı Fringe. Bu dizi tam 5 sezon yayınlandı ve 100 bölüm çekildi. Bu bölümlerin sonunda da başarılı bir sezon finali ile tamamlandı. Yine bilim kurgu tarzında olan bu dizi, paralel evrenler hakkında ütopik bir kurguyu içeriyor. 



  Olay, yine bir uçağın esrarengiz şekilde kaza yapmasıyla başlıyor. FBI Ajanı Olivia Dunham, bu uçak hakkında araştırma yapmaya atanıyor. Yalnız bu olaylar o denli karmaşık ki, çılgın bir bilim insanı olan Dr Walter Bishop'ın yardımları olmadan bu esrarengiz olayları çözmek mümkün değil. Dr Bishop ise akıl hastanesinde olduğundan, onu oradan yalnızca oğlu çıkarabilir. Bu sayede doktorun oğlu Peter, Dr Bishop ve Olivia Dunham bir araya geliyor ve gizemli olayları çözmeye başlıyorlar. 
  Asında dizinin yapımcıları, bu kurguyu X Files'dan ilham alarak kurguladıklarını itiraf ediyorlar. Ancak sonrasında kurgu, kendilerinin bile önceden tahmin etmedikleri bir noktaya doğru ilerlemiş. İki yeni diziye ek olarak, Fringe dizisi de bugünün bonusu olsun dedik ve sizlere tavsiye etmiş olduk. 

  Hepinize şimdiden iyi seyirler. Eğer eklemek istediğiniz ve sizin de önermek istediğiniz diziler varsa, yorumlarda bunları bizimle paylaşabilirsiniz. Bizi takip etmeyi unutmayın.
    
  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

14 yorum

  1. ''You'' biraz romantikse dram varsa bilim kurgu tadında dersen başlarım izlemeye ambalajı hoşuma gitti çünkü :) çok polisiye aksiyon dizilerini sevmiyorum çünkü ya romantik dram olmalı yada bilim kurgu olmalı. Mesela Fringe ilk izlediğim hiç bitmesin dediğim dizilerden birisidir bayılırım herkese tavsiye ederim . Sevdiysen eğer fringe'i ''0rphan Black'' izlemediysen kesin bayılırsın izlersen yorumunu bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Orphan Black izledim. Tek bir oyuncunun yaklaşık 10 karakteri canlandırması mükemmel bir başarıydı. O karakterler arasında en çok Rus aksanlı konuşan kız kardeşlerine sestra diyen karakteri beğenmiştim. :) İsmini hatırlamıyorum şu anda... Orphan Black, geçen sene bitti maalesef. You bilim kurgu değil. Takıntılı daha doğrusu saplantılı bir karakteri anlatıyor. Aşk var ama pek romantik bir aşk değil. Saplantıları olan birinin aşkı. Tavsiye ederim izle pişman olmazsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaas (: aynı zevkler desene , helenaa! bayılıyordum ona benimde fav karakterimdi :D dizinin etkisinde kalıyor insan bir süre.Çok iyiydi... the 100 var birde ama çok sıktı sonlara doğru bıraktım, sense8 izledim onu çok beğendim mesela değişikti güzeldi. En son la casa de papelı izledim herkes övdü diye tarzıma girmiyor ama onuda beğendim oda güzeldi yani. Tamam o zaman güveniyorum sana:*

      Sevgiler

      Sil
    2. benden de ufak bir dizi tavsiyesi gelsin o zaman. stargate sg1. :) açıkçası ben bayılıyorum! stargate mısır mitolojisini çok akıcı bir şekilde uzaylıları da katarak ele alıyor artı paralel evrenler ehmm efendime söyleyeyim uzay gezileri sonracıma dizinin adında yazdığı gibi başka gezegenlere açılan bir kapı :) 90lı yıllarda yayınlanmış bir dizi 10 sezonluk. ekstra olarak stargate kendine 2 yavru dizi daha yayınlamıştı aynı isim altında stargate atlantis ve stargate universe. hatta bu sene 10'ar dakikalık bi dizi daha yayınladı ama onu izleyemedim bir türlü :)

      Sil
    3. Stargate'çi Aso'dan tavsiyeler. :)

      Sil
  3. La Casa De Papel çok izleyebileceğim bir tarz değil benim de. Hundred'i bırakmakla iyi yapmamışsın bence. Çünkü o sıkıcı dediğin bölümleri biliyorum. Onlar bittikten sonra iyi bir çizgiye geçti yine. Özellikle bu sezon finali çok ilginç bir noktada bitti. Nisanı bekliyorum onun için. Evet Helena! unutmuşum adını. Hemen hemen çoğu diziyi izledim. Sense8 benim de ilgimi çekiyor. İzlemeyi düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sense8 ağır cinsellik içeriyor benden söylemesi :)

      Sil
  4. Fringe aman allahım asla asla asla sevmekten bahsetmeyeceğim ve tekrar izlemeye kıyamadığım bir dizi. Walter :D Fringe senaryosu benim ufkumu açan ve bu senaryoyla derin dünya sırları hakkında ipuçları edindiğim sayılı dizilerden çok severim :) Manifest bana göz kırpıyor etkileyici görünüyor Lost da çok sevderek izlediğim dizilerdendi ilk okuduğumda benzer bi senaryo sandım. Sanki bu dizi de bize sırlardan bahsedecek gibi bunun için bile izleyebilirim :) Teşekkürler dostum yine harikasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *vazgeçmeyeceğim olacak o bahsetmeyeceğim :/

      Sil
    2. Walter Bishop bence en keyifli dizi karakteridir. Zeki dizi karakterlerini severim. Bu yüzden Dr. House da favorilerim arasındaydı. Evet Fringe paralel evrenler konusunu en iyi ele alan diziydi bence de. Lost iyi başlamıştı ama final hayal kırıklığıydı. Yazıda Under The Dome örneğini de verdiğim gibi... Manifest iyi devam edecek gibi görünüyor. Beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. tonla dizi izliyorum bunları izlemedim aklımda olsun. fringe efso yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle bence özellikle You çok heyecanlı bir yerde sezon finali yaptı. Bakalım nasıl bekleyeceğiz yeni sezonu. Fringe ve Walter Bishop, tek geçerim :)

      Sil
  6. You çılgınlar gibi izleniyormuş ondan haberim var ama diğerini inceleyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa hem de nasıl izleniyor var ya. Çok heyecanlı. 1. sezonu bitti şimdi 2. bekleniyor. Sonbaharda çıkar sanırım. O zamana kadar izleyin bence 2. sezonu eş zamanlı izleyebilirsiniz böylelikle.

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe