Sokak Canlarının Annesi

Ekim 30, 2018


 Merhaba sevgili dostlar. Diyorum ki, bugün kendimize ait tüm dertleri kederleri bir süreliğine unutalım ve hep birlikte farklı bir konuya değinerek, bu konuda toplumsal bir etkileşimde bulunalım. Yazımın ilerleyen bölümlerinde sizleri çok seveceğiniz birisiyle tanıştıracağım.  

  Konumuz, sokaklarda yaşayan hayvanlar. Son dönemlerde hayvanlara karşı yapılan şiddet haberlerinin artması beni derinden etkiliyor ve çok üzüyor. Kim, neden bu masum canlılara büyük zulümleri reva görür anlamıyorum. Nasıl tehlikeli bir psikoloji, zavallı, güçsüz bir canlıya akıl almaz işkenceler yapabilir? Vicdan nasıl dayanır buna? Aklım asla almıyor! 

  Konu hakkında yapılan araştırmalar, çok ağır sonuçları ortaya koyuyorlar. Seri katiller üzerinden yapılan psikolojik bir çalışma, bu katillerin geçmişinde yüksek oranla hayvana şiddet vakasının olduğunu kanıtlıyor. Yine tecavüz, taciz suçlarıyla hapiste yatan kimselerin geçmişinde de hayvana şiddetin var olduğu, tespit ediliyor. Yani aslında bir süreliğine sosyal medyadan dillendirip, daha sonra günlük hayatın karmaşasına dalarak unuttuğumuz bu şiddet olayları, aslında ne büyük bir toplumsal yaraya ve tehlikeye işaret ediyor! Ayrıca unutmayalım ki, toplumsal yönden tehlikede olsak da olmasak da "var olmak haktır!" Ve hiç kimse, diğer bir canlının yaşam hakkını elinden alma hakkına sahip olamaz! 

 Yaşam gerçekten bazen büyük çelişkilerden ibaret gibi görünüyor gözümüze. Bir yandan kendilerinden başka canlıların varlığını kabul etmek istemeyen, bu akıl almaz zulümleri onlara reva gören, kişiler var maalesef. Ama hani derler ya, bunca kötülüğün nefretin arasında dünya, iyilerin güzel yüreğiyle ayakta kalıyor. Dolayısıyla bir yandan da zalimlerin tam aksine, yüreği sevgi ve merhametle dolu olan, tüm canlılara kol kanat geren, güçlerinin yettiği kadar onların yaşamlarını sürdürmesini sağlayan iyi insanlar da var. İşte şimdi sizleri bu iyilik meleklerinden biriyle tanıştırmak istiyorum. 




  Bu hanımefendinin ismi Sevgi Güler. Yani onu tanıyanların deyişiyle "Sokaktaki canların Sevgi annesi."  Sevgi Hanım Adapazarı'nda ikamet ediyor. Serdivan Yazlık Mahallesi olarak adlandırılan bu bölgede,kendisini tanımayan yok. 12  yaşında bir oğlu olan Sevgi Hanım, ailesinin kendisine henüz çocuk yaşlardayken aşıladığı hayvan sevgisini, şimdi kendi çocuğuna aşılamaya çalışıyor. 

  Efendim Sevgi Hanım, yaşadığı bölgedeki tüm sokak canlarını korumaya almış durumda. Günlük düzenli olarak onları besliyor. Mama ve su kaplarını her daim dolu tutmaya çalışıyor. Ve tabii onların arasında hasta olan, veteriner bakımına ihtiyaç duyan ya da engelli olan canlar da, kendisinin sayesinde gereken yardımları alabiliyorlar. Örneğin aşağıdaki görselde bir gözünü kaybetmiş olan bir can var. Bu can, Sevgi Hanım'ın yardımlarıyla yaşamına mutlu bir şekilde devam ediyor.





   Yıllardır sokak canlarını koruyan, kollayan Sevgi Hanım, artık sokaktaki canların kendisini tanıdığını ve bir yardıma ihtiyaçları olduğunda adeta gelip kendisini bulduğunu söylüyor. Örneğin kendi başına doğum yapamayan kediler, sezaryene ihtiyacı olanlar, kendisinin kapısına giderek onu bekliyorlarmış. Aşağıdaki görselde de Sevgi Hanım'ın yardımıyla sezaryen ameliyatına götürülen bir kedi ve minik bebekleri var. Tabii hanımefendi, bebekler büyüdükten sonra onları sahiplendirmeyi de ihmal etmiyor.



  Sevgi Hanım, aynı zamanda edebiyata büyük bir ilgi duyuyor. Zaman zaman da kaleme aldığı bazı yazıları var. Bu yeteneği dolayısıyla  dört yıldan beri, Sakarya Yazarlar ve Şairler derneğine üye olmuş durumda. Kendisinin anlattığına göre, çevresindeki herkes onun kedilerle ilgili yazılar kaleme almasını istiyormuş.Bu konuda benim şahsi fikrimi soracak olursanız, özellikle çocuklarda hayvan sevgisi ve duyarlılığı oluşturmak adına bence de bu tür yazılar kaleme almalı. 😊 
  Bunun dışında Sevgi hanım bir de Sakarya Hayvanları Koruma Derneğine üye...
  Bu arada kendisinin Adapazarı'nda sürdürdüğü bu yardımlar ve sokak canlarına olan duyarlılığı ile hakkında iki kez bölgenin yerel gazetelerinde haber yapılmış. Bu hanımefendiyi daha yakından tanımak isteyenler, aşağıdaki görselde yer alan habere bir göz gezdirebilir.
  



  Sevgi Hanım sokaktaki canlar için tüm bu yardımları yaparken, elbette herhangi bir çıkar gözetmiyor. Onun amacı, yalnızca muhtaç olan canlara yardımcı olabilmek ve böylelikle yaşamın devamlılığını sağlayabilmek. Üstelik bu yardımların masrafını karşılamak için, sadece kendisinin tasarımını yapmış olduğu takıları satıyor. Bu sayede elde ettiği gelirin tümünü, sokaktaki hayvanların mama ve veteriner masrafları için harcıyor. Ne kadar da takdir edilesi bir davranış değil mi? Hayatta kaç kişi böyle bir fedakarlıkta bulunabilir ki? 

  Kendi adıma itirafta bulunmam gerekirse, evet ben her zaman sokak canlarını beslemeye, kapı önlerine su ve mama koymaya gayret gösteririm. Hatta marketten bir şeyler aldığım zaman, beni tanırlarmış gibi mutlaka karşıma bir kedi veya bir köpek çıkar. Aldıklarımı onlarla paylaşırım. Fakat Sevgi Hanım'ın yaptığı gibi bir fedakarlık yapmak, gerçekten de büyük bir şey. Ve bizlere de ancak kendisini takdir etmek, hatta ayakta alkışlamak düşer. 
 Aşağıdaki görselde ise, Sevgi Hanım'ın haber konusu olduğu başka bir paylaşımı sizlere aktarıyorum.



  
  Sevgi Hanım'ın tasarladığı çok şık bileklikler var. Biraz da bu görselleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle hayvan figürlü bilekliklerin çok beğenildiğini söylüyor kendisi.




  Bakın, ne kadar hoş görünüyor değil mi? Kedi figürünün şirinliğine bayıldım doğrusu. Ama tüm bilekliklerde elbette kedi figürleri yok. Daha farklı biçimde tasarlanan bileklikler de var.



 Burada da minik bir fil figürü kullanılmış bilekliğin üzerinde. Hepsi de el emeği, göz nuru... Oldukça şık.

  



    Sevgi Hanım'ın tasarladığı bileklik modelleri o kadar çeşitli ki, hepsini burada paylaşmam mümkün değil. Ama paylaştığım bileklik modelleri ile az çok bir fikir sahibi olduğunuzu düşünüyorum.

  Sevgili dostlar, bugün sizlerle Sevgi Hanım'ın hikayesini paylaştım ki, onun bu örnek davranışları ve yaşam biçimi, hepimize örnek olsun. Sokağımızın bir köşesinde duran canlara karşı duyarsız olmayalım. Bir kap mamayı ve suyu onlardan esirgemeyelim. Elbette birileri onları besler, diyerek konudan uzak kalmayalım istedim.

  


 Ayrıca bu paylaşımının bir başka amacı daha var. Belki sizler de çorbada bir tuzunuz olsun istersiniz olmaz mı? Sizlere yukarıda görsellerini paylaştığım bilekliklerin fiyatları hiç de pahalı değil. Bir günde, bu bileklikleri satın alacağımız kadar parayı neler için harcamıyoruz ki? Bir yerde oturup bir fincan kahve içerken, bir markete girip, çerez alırken emin olun bu bilekliklerin fiyatının çok daha fazlasını harcıyoruz. Bu nedenle belki bugün, daha faydalı ve anlamlı bir iş için harcama yapmak isteyebilirsiniz. Çünkü satın alınan her bileklik, birçok sokak hayvanının karnının doymasına yardımcı olacak. 

  Bu konuda nasıl yardımcı olabiliriz? Diye sorarsanız, ben sizler için Sevgi Hanım'ın Facebook profilinin linkini buraya bırakıyorum. Hem bakın bakalım, belki daha farklı modellerdeki takıları da profilde görebilir, kendisiyle iletişime geçerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Kendisi ismi gibi "sevgi" dolu neşeli bir hanımefendi. Onunla çok iyi anlaşacağınızı düşünüyorum. 


 Bir de dert anası olarak sizlerden bir ricam var. Eğer bu yazımı mümkün olduğu kadar sosyal medyada paylaşmaya çalışırsanız, daha fazla kişiye ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Sevgi Hanım'ın linki de hemen aşağıda. 

 https://www.facebook.com/sevgi.guler.92505956
  
  Sevgili dertli dostlarımız, bugün farklı bir konuya değindik. Konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı ve bizi sosyal medyada da takip etmeyi unutmayın. 


  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

12 yorum

  1. Ne güzel bir tutum. Keşke herkes Sevgi Hanım kadar duyarlı olabilse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Sevgi Hanım'ın yaptığı büyük bir fedakarlık. Ancak bizler de en azından evlerimizdeki artan yemekleri ve bir kap suyu uygun yerlere koyarak, sokak canlarını besleyebiliriz diye düşünüyorum. Teşekkürler yorumunuz için. Hoş Geldiniz.

      Sil
  2. Yazık bu hayvanlara Sevgi hanımı bu nedenle tebrik ediyorum.. ✔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyadaki her şey, bir canı sevmekle, merhamet etmekle daha anlamlı olur. Teşekkürler görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için...

      Sil
  3. Sevgi Hanımı kutluyorum gönülden

    YanıtlaSil
  4. Allah Sevgi hanım gibi iyi insanların sayısını artırsın ne güzel bir şey yapıyor. Siz de çok güzel anlatmışsınız Gülhan hanım 👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bu denli iyi yürekli insanlara çok ihtiyacımız olduğu bir zamanda yaşıyoruz Ayşe Hanım. Beğenmenize sevindim. Teşekkürler.

      Sil
  5. Sevgi Hanım 'dan Allah razı olsun.Hayatta iyi ki böyle güzel yürekli insanlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi insanların artması dileği ile... Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  6. ne güzel şeyler de oluyo hayattaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel şeyler de olmalı zaten. Yoksa bu dünyanın kötülüğü, öfkesi hepimizi yaşamaktan soğutur...

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe