Ömür Törpüsü Sınavlar

Ekim 04, 2018

"Öncelikle sayfanız hayırlı olsun.Sınava çalışıyorum aşırı stres ve depresyon modu yaşıyorum sizce ne yapmalıyım?"



 Güzel dileklerin için teşekkür ederiz. Dert Anası'na hoş geldin. Soruna gelince, biliyor musun? Kesinlikle yalnız değilsin! Kimler, gençliğin en güzel günlerinde sınavlara çalışırken senin gibi depresyon moduna girip, eriyip gitti bir bilsen! Bu derdi çekmeyen gençlik, bizden değildir. Öyleyse şimdi toparlanmanın vaktidir. 


  Dert Anası'nın sana bir tavsiyesi var. Öncelikle çok değil, sistemli çalış. Günün belli bir birkaç saatini zorlandığın konuları öğrenmeye ayır. Ama belirlediğin saatlerde "gerçekten" çalış. Yani bir gözün whatsaapp'ta, diğer gözün Instagram'dayken türev ve integral sorularını çözmeye çalışma. Emin ol Instagram videoları izlerken, bu ömür yiyen soruları hatasız çözebilen Homo Sapiens henüz doğmadı. 
  Dolayısıyla verimli çalışma için biraz fedakarlık şart. Bu şekilde sistemli çalışırsan, geceleri sabahlamana, uykusuz kalmana, asosyal bir yaşamının olmasına da hiç gerek yok.
  Kendini sakın eve kapatma. Günlük çalışmanı tamamladıktan sonra, serbestsin. Arkadaşlarınla gez dolaş, sinemaya, konsere git. Hatta en sevdiğin mekanda en sevdiğin içeceği içerken, gelecek yıl bu zamanlar üniversitede olacağını hayal et. Ne demişler, hayal etmek başarmanın yarısıdır. Haydi bakalım görelim seni. Dert Anası sana sınavda şimdiden başarılar diliyor. Kendine iyi bak. Hoşçakal.

Benzer İçerikler

4 yorum

  1. evet eveeet bunu öğrenci blogcu arkadaşlara söleriiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence öğrenciler bir sınav bloğu açıp, gün gün sınava hazırlanmalarını anlatsa, diğer öğrenciler için de motivasyon olabilir. :)

      Sil
  2. Bu dert sahibinden bir daha haber alabildiniz mi acaba? Umarım kazanmıştır sınavını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bize gelen ilk dert sorusuydu. :) Haber alamadık kendisinden ama umarım kazanmıştır diye düşünüyorum. :)

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe