Onlar Erdi Muradına

Ekim 15, 2018




  Merhaba sevgili dostlar. Öyle hep dertten tasadan konuşacak değiliz ya. Biraz da düğün dernekten bahsedelim de, keyiflerimiz yerine gelsin. Hele ki geçtiğimiz hafta tüm dünyanın merakla izlediği, dedikodusu bol bir kraliyet düğününü geride bırakmışken, bundan bahsetmemek olur mu? Şimdi içinizde "Arkadaş! Benim derdim bana yeter. Banane elalemin kraliyetinden, düğününden" diyenleriniz mutlaka olmuştur. Ama demeyin öyle! Neler neler olmuş bir bilseniz. Öyleyse masal gibi bir düğünün tüm görkemi ve dedikodularıyla başlayalım.



 Efendim, öncelikle bu muhteşem düğünün prensesi kimmiş bir tanıyalım. Gelinimiz, York Prensesi Eugenie. Yani şu anki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu. Biraz daha detaya inmek gerekirse, Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip'in ortanca oğulları Prens Andrew'un küçük kızı Eugenie... Damadımız ise, ünlü bir iş adamı olan Jack Brooksbank. 

  Öncelikle düğün günü, klasik tüm kraliyet düğünlerinde olduğu gibi İngiliz halkı sokaklardaydı. İngilizler pek bir seviyorlar bu düğünleri canım. Ee haklılar, kraliyet ailesi bir yana, onca ünlü ismi bir arada görmek, her zaman yaşanan olağan bir şey değil tabii. Bakınız ünlü İngiliz şarkıcı Robbie Williams ve Türk eşi Ayda Williams'a. Ne şıklar. Şimdi tüm gelenleri yazmaya, fotoğrafını yayınlamaya kalksak, bu yazı bitmez. En iyisi konumuza dönelim. 
   


 Düğün başlarken, damadımız heyecanla kilisede gelini bekliyor, davetliler de akın akın geliyordu. Bu sırada gelinimizin aracı da nihayet teşrif buyurdu. Alkışlar, çığlıklar eşliğinde, Prenses Eugenie aracından indi. 

 Gelinliğinin etekleri, çoğu kraliyet gelininin olduğu gibi fazlasıyla uzundu. Hatta merdivenleri çıkarken bir ara, ha düştü düşecek hissine kapılmadım değil. Ama koskoca prensesi düşürürler mi hiç? Görevliler eteklerini düzeltince kızcağız, kameralara rahat bir poz verebildi nihayet. Gelinliğin duvağının olmaması, kraliyet ailesinde neredeyse bir ilk. Üstelik gelinin sırtında 12 yaşındayken geçirdiği bir ameliyatın izinin bulunması da ayrı bir konu. Fakat Eugenie, bunları umursamadı ve bir kraliyet kuralını daha böylelikle yıkmış oldu. O, duvaksız ilk kraliyet gelini. 




 Sonrasında adet olduğu üzere, gelinin babası Prens Andrew kızının koluna girdi ve kilisenin koridorunda beraber yürümeye başladılar. Ee prens de olsa, önce bir baba tabii. Bu, bir baba için en büyük mutluluklardan biri olsa gerek. 




 Bu yürüyüşün ardından, çiftimizin nikahları kıyıldı. Yüzlerindeki mutluluğu tarife gerek yok. Yalnız bir ara damadın heyecanı zirveye çıktı. Hatta sesinin titrediğine de tanıklık ettik. Fakat bu konuda yalnız değildi. Gelin de hayli heyecanlıydı.




 Kraliyet düğünlerinde birçok adet vardır.  Bunlardan biri de evlenen çiftin kraliçeyi selamlamasıdır. Hatta bir önceki düğünde, yani Meghan ve Harry'nin düğününde "vay efendim kraliçeye reverans yapılmadı!" gibi bir iddia ortaya atılmış ve Kraliçe Elizabeth'in yüzünün bu nedenle asık olduğu söylenmişti. Bu düğünde böyle bir şey olmadı. Buyurun bu da ispatı. Çift, saygıyla ve zarif bir şekilde kraliçeyi selamlıyorlar. Meghan demişken, konuyla alakası yok ama söylentilere göre 3 aylık hamileymiş kendileri. Kraliyete yeni bebek geliyor!



 Ve ardından yeni evlenen çift öpüşerek, kameralara poz veriyorlar. Şimdi bunlarda da hiç edep yok! Hele öyle ulu orta yerde öpüşülür müymüş canım? demeyin. Zira bu da İngiliz Kraliyet geleneklerinden biri. 



 Çiftimizi baş göz ettik hayırlısıyla, şimdi gelsin düğünün dedikoduları. Düğünden birkaç saat önce yapılan bir açıklama ile Prens Charles'ın eşi Camilla'nın düğüne katılmayacağı belirtildi. Zira Camilla çok önceden verilen bir söz üzerine başka bir etkinliğe katılacakmış! Yersen tabii. Demiyor da kayınço Prens Andrew ile aram bozuk, bunun yerine etkinliği bahane ediyor. 


 Bu arada konuya yabancı olanlar için hatırlatayım, Camilla hani Prens Charles'la, Diana ile evli olduğu zamanlardan bu yana birlikte olan skandalların düşesi. O günden bu güne İngiliz halkı Diana'yı üzdüğü için hiç affetmedi bu kadını. Düğüne katılmamasını da önemseyen yoktur sanırım.

 Gelelim gelinimizin annesi Sarah Ferguson'a. Bu kraliyet ailesinde ne var bilmiyorum ama gelin gelen skandalsız duramıyor. Sarah da zamanında adı bazı skandallara karışmış ve Prens Andrew ile boşanmıştı. Ancak kızının düğününe elbette geldi. Hem de çok şıktı. Yeşil kıyafetleri içerisinde adeta bahar neşesi saçan Sarah, kızlarından daha genç görünüyordu desek yeridir. Bakar mısınız şıklığa ve zarafete...



  Bir de herkesin merakla beklediği Kate Middelton'a değinelim. Garibim Kate, hiçbir şeyden çekmedi şu eteklerinden çektiği kadar.  Aksi gibi rüzgarlı havada etekleri uçuşuvermesin mi?Aslında aşağıdaki manzaraya hiç yabancı değiliz. Daha önce de aşağıdakine benzer bir durum yaşamış, kraliçenin yaptırımlarına maruz kalmıştı! Ancak şu etek problemini saymazsak, aslında oldukça renkli ve güzeldi kıyafeti hatta düğünün en göz alıcı renklerini üzerinde taşıdığını söyleyebiliriz.




  Bu arada Kate'in kıyafetlerini diken Türk Modacı Erdem Moralıoğlu, gelinimiz Eugenie'nin de dikkatini çekmiş ve düğünden önce Eugenie, gelinliğini Erdem'e diktirmek istemiş Ama Kate kıyametler kopartmış "olmaz!" diye. Kate'in bir tarzı varmış ve bu tarzı başkasında görmek istemiyormuş! Öyle olunca Eugenie de gelinliği başkasına diktirmiş. Bak sen Kate'e, tabii kolay mı kocası William tahtın 2. sıradan varisi. Zamanı gelip William kral olunca Kate de İngiltere kraliçesi olacak. Hiç kimse, hatta doğuştan prenses de olsa, geleceğin kraliçesinin tarzını taklit edemez şekerim. Kusura bakmayın...




  
 Bir de şu yukarıda fotoğrafını gördüğünüz konuya değinmeden bitiremeyeceğim. Düğün olur da skandalsız biter mi?  Bitmedi tabii ki. Sen koskoca BBC televizyonunun otomatik alt yazı sistemi, düğünü canlı yayınlarken kelimeleri yanlış algılayıp, Prensesin düğün elbisesi ne güzel yerine, Prensesin göğüsleri ne güzel yazmaz mı? Amanıınn bizde olsa cinayet sebebidir bu yahu! Sen dress kelimesiyle breasts kelimesini nasıl birbirine karıştırırsın be sistem! Teknoloji sözde her şeyi bizden daha iyi biliyor ya! Buyurun size rezalet! Ayıp valla hiç yakıştıramadım BBC'ye. Acilen o sistemi çöpe atıp, klasik yöntemlere dönsün. Olacak iş değil!

 Tüm bu yaşananlarla birlikte bir kraliyet düğününü daha geride bıraktık. Onlar erdi muradına, bize de 2 milyon sterlinlik düğünden düşe düşe kerevet düştü her zamanki gibi. Eğer yakınlarda gelinin kardeşi Prenses Beatrice evlenmezse, kraliyetin minikleri büyüyünceye dek başka bir düğün yok gibi görünüyor. Bu nedenle elimizdeki bu dedikodularla şimdilik yetineceğiz. Bir de şu aile fotoğrafını koyalım da buraya, anı olsun kalsın burada.




   
 Bu konu hakkında eklemek istediğiniz, gıybet kazanına katmak istedikleriniz olursa yorumlara bekleriz a dostlar. Şimdilik kendinize iyi bakın. Hoşçakalın.


   Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

2 yorum

  1. ayyyyy crown adlı dizi çok güzel yaaa. kraliçenin hayatısıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İzliyorum. Gerçekten çok başarılı. Hatta Dexter karakterinin Başkan Kennedy'i oynamasını çok başarılı bulmuştum :)

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe