Kaynana Dünyanın Her Yerinde Kaynanadır

Ekim 05, 2018

"Merhaba Dert Anası. Öncelikle size yayınlarınızda başarılar dilerim. Benim derdim, kaynanamla ilgili. 25 yaşındayım. Yeni evlendim. Kaynanam bize gün yüzü göstermiyor. Her gün bizde. Evimin düzenine, makyajıma, kıyafetlerime dahi karışıyor. Yaptığım yemekleri beğenmiyor.Evi kontrol edip, sürekli temizliğe bahane buluyor. Yabancıların evliliklerinde hiç böyle sorunlar olmuyor. Bu kaynanalar bizde neden böyle yapıyor anlamıyorum.Sizce ne yapsam acaba?"

  Dert Anası'na hoş geldin dertli dostum. Klasik bir gelin kaynana çekişmesi! Sen dominant kaynana profilinin yalnızca sana, ya da bizim insanımıza has olduğunu düşünüyorsan, üzgünüm ama yanılıyorsun. Hani geçenlerde şu İngiliz kraliyet düğününü izledin mi? Neydi o kraliçe Elizabeth'in hali allahaşkına? Yüzünden düşen bin parça. Sanki garibim Meghan şu efsane kılıç Excalibur'u taştan çıkarıp, onun tahtına el koydu! Ya diğer kraliyet gelini Kate'e yaptıkları? Kızcağızın gelinliğini beğenmeyip, bir ton laf etti yetmedi, eteklerini uzattı, saçlarını kısalttı, oturmasına kalkmasına her şeyine karıştı. Prenses Diana mevzusuna da hiç girmeyelim istersen. Ömrünü yedi güzeller güzeli prensesin! Yani uzun sözün kısası kaynana, dünyanın her yerinde hatta kraliçe de olsa aynıdır. 






 Sana Dert Anası'nın tavsiyesi, biraz huyuna git bakalım kaynananın. Ne de olsa büyüktür, anadır. Bakma sen onun seni sevmiyor gibi davranmasına. Mazallah, hasta olsan herkesten önce o koşar gelir sana bakmaya. Şu anda sana yapmaya çalıştığı şey, aslında bir güç savaşı. Bu savaşta biraz geride dur bakalım ne olacak. Ebette güzel yemek yapıyorsundur. Ama kaynanan yemeklerini beğenmiyorsa, ondan bazı yemek pişirme tüyoları al. Ondan öğrendiğin biçimde yemek pişirip, onu yemeğe davet et. Onunla sohbet etmekten çekinme. Ve en önemlisi, kendi annene nasıl davranılmasını istersen, kayınvalidene de öyle davran. Kendine bir ay süre tanı. Bu bir ay zarfında kayınvalidenle iyi geçinmeye bak. Bir şeyler değişmeye başlayacaktır. Eğer değişmiyorsa, o zaman yaşadığın bu problemlerini eşinle konuşup, birlikte bir karar almaya çalışın. 

 Yeni evliliğinde sana mutluluklar dileriz. Hoşçakal 😊

 Değerli Dert Anası ziyaretçileri, eğer sizlerin de buna benzer problemleri varsa, yorumlarda bunlardan bahsedebilir ve bizlerden küçük tavsiyeler alabilirsiniz. Sevgiyle kalın...


Benzer İçerikler

8 yorum

  1. MERHABA DERT ANASI, ILK OLARAK BLOGUNUZ HAYIRLI OLSUN. UMUYORUM KI ISYAN BAYRAGINI CEKIP BIZI SIZSIZ BIRAKMAZSINIZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili üyemiz. Güzel dileklerin için teşekkürler. Aramıza hoş geldin. Burada bulunma amacımız, her konudaki dertlerinizi, görüş ve düşüncelerinizi dinleyip, küçük tavsiyelerde bulunarak, birlikte keyifli zaman geçirmek. Meraklanma, isyan yok! Gün yüzüne çıkmayan dert tasa, anlatılmayan sorun, kalmasın.

      Sil
  2. Kaynanalar evrenseldir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta evrenin baş tacıdır. Severiz kendilerini :)

      Sil
  3. heeey hem olumlu hem sevimli düşünceleer :)

    YanıtlaSil
  4. kaynananın huyuna da suyuna da gitsen muhakkak bir eksik bulur :)

    YanıtlaSil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe