Terk Eden Sevgiliyi Yalanla Döndürmek Mümkün Mü?

Ekim 24, 2018



"Selam dert anası. Sevgilim benden ayrıldı. Bende ev arkadaşımın beni hastaneye kaldırıp ameliyat olduğumu söyledim ona. Şimdi bu yalanımı ev arkadaşım öğrendi ve kızıyor. Hemen doğruyu söylemeye zorluyor terk eden sevgilimin vicdanıyla oynamamamı başka yol bulmamı söylüyor. Ben doğruyu söylemezsem ona gidip söyleyecekmiş bunu. Ameliyat olmadığımı evde tosun gibi oturduğumu eski sevgilime söylemekle tehdit ediyor beni. Bu ne biçim arkadaşlık o kız arkadaşım benim ne olursa olsun yanımda durması gerekmezmi. Aslında onun hatalı olduğunu ve bana yardım etmesi gerektiğini nasıl anlatırım ona? Sonuçta ben terk edildim haklı olan ben değilmiyim."


  Merhaba  terk edilen dertli dostum. Bu, bugüne kadar aldığımız en karmaşık mesaj. O yüzden şu an beynim error veriyor olabilir. Sakin ol da şu olayı bir baştan alalım. Şimdi sen, terk edildin. Derbeder oldun. Bunun acısıyla ne yapacağını bilemedin ve gittin eski sevgiline yalan söyleyip, aniden rahatsızlanıp, ameliyat olduğunu söyledin öyle mi? Ev arkadaşın da bu olaya alet edilmekten rahatsız ve sana "git doğruyu söyle" diyor. O zaman tebrik ediyorum, ayakta alkışlıyorum, hatta huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ama senin değil, ev arkadaşının!  




   Eğer Pinokyo olsaydın, burnun bu yalanla öyle bir uzardı ki, İstanbul Boğazına dördüncü köprü olur, beşinci köprünün temelini atmaya da malzeme artardı. Kusura bakma dostum, dost acı söyler. Bugün sen Pinokyo rolünü üstlendiğine göre, bizim de kısmetimize dert anası olmak değil, Jiminy Cricket veya Mavi Peri olmak düştü. Keşke bir sihirli değneğim olsa da, şu burnunu gerçekten uzatabilsem. Ama öyle bir yeteneğim olmadığından, bugün benim dilimden çekeceğin var demektir.





     Sevgili dostum, sorarım sana bu ne tür ve ne renk bir yalan böyle? Hadi pembesini beyazını anladık da, bu bildiğin katran karası yahu! Bu yalanı söylemekteki amacın neydi gerçekten? Bunu söyleyerek eski sevgilinin gerçekten sana dönmesini beklemiyorsun herhalde değil mi? Haydi diyelim ki döndü, yalanla düzeltilen bir ilişkiden ne bekliyorsun? Bu yalan eninde sonunda ortaya çıkmaz mı sanıyorsun? Ne demiş atalarımız, "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ama ben sana söyleyeyim, bu mumda hiç iş yok yani bu en fazla öğlen, bilemedin ikindide elinde patlar. Haberin olsun😊




  
  Haydi diyelim ki, bu yalanın şimdilik bir şekilde ortaya çıkmadı, sevgilinle barıştın. Hatta yarın öbür gün evlendiniz veya ilişkiniz kusursuz şekilde devam ediyor. Bu olay da unutuldu. Ancak bu kez gerçekten ciddi bir hastalık geçiriyorsun. Ve cidden apar topar hastaneye kaldırıldın. Doktor daha önceki tıbbi geçmişini sorguluyor. Eşin de geçmişte bu ameliyatı olduğunu zannediyor. Ve doktora "x ameliyatını geçirdi" dedi. O zaman ne yapacaksın? Doktor gerçekte o ameliyatı geçirmediğini anlamayacak mı? Peki bu adamcağız, senin yalanını doktordan öğrendiğinde neler hissedecek dersin? "Ah canım sevgilim deyip, boynuna sarılacağını zannediyorsan, kusura bakma ama avucunu yalarsın." 



  Ya da hadi diyelim anlaşılmadı, sırf bunun yüzünden sana yanlış bir tedavi uygulanırsa ne olacak? Yok "artık daha neler" dediğini duyar gibiyim. Olmaz deme, bunlar insan yaşamında karşılaşılabilecek durumlar. Bir yalanı söylüyorsan, sonuçlarını en ince detaylarına kadar düşünmen gerekir.

   Ayrıca, terk edilmek her zaman haklı olduğun ve dilediğin gibi yalanlar söyleyeceğin anlamına gelmez. Şunu da belirteyim ki, eğer ciddi bir hastalık varsa eyvallah ama erkeklerin böyle hastalık numarası yapan kızlara çok da ilgi duyduğu söylenemez. Hele ki böyle bir konuda söylenen yalanın affının olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle artık bence de maskeni düşürmenin ve sonucu ne olursa olsun gerçekleri itiraf etmenin vaktidir. 




  Şimdi, olayı bir de ev arkadaşının gözünden değerlendirelim. "Bu yalanımı öğrendi" dediğine göre eminim bunu planlarken kendisine bundan bahsetmedin, o da muhtemelen başkasından duydu.   Düşünsene, evde oturuyorsun, telefon çalıyor "Ev arkadaşın ameliyat olmuş, geçmiş olsun" diyorlar. "Yok daha neler canım, az önce buralarda çekirdek çitleyip, dizi izliyorduk beraber" demeyi çok isteyip de, önce bir seninle konuşmak için odana koşarak geldiğini hayal edebiliyorum. Bu bana da yapılsaydı, ben de çok kızardım. Yani dostum, kabul et bu olayda kurtarır bir yanın yok.  Kızcağız haklı. Hem senin yanında durmadığını söylemişsin ama bence durmuş. Ve seni, bu yalanın gelecekteki sonuçlarından kurtarmak için, şimdiden doğru yola sevk ediyor. 




  Şimdi, bu durumda yapılması gerekenlere gelelim. Önce ev arkadaşından hemen özür diliyorsun. Ve bir daha asla böyle bir şeye onu alet etmiyorsun. Hatta bir daha kendin de böyle bir şey yapmazsan, iyi edersin. 
  Sonra eski sevgilini arayıp, ona yalan söylediğini itiraf et bence. Kendisinden ayrıldığın için aklının karıştığını ve buna başvurmanın çözüm olacağını düşündüğünü, fakat hata ettiğini anladığını söylersen, yeterli bir açıklama yapmış olursun. Belki de eski sevgilin bunun onurlu bir davranış olduğunu düşünerek, sana karşı yumuşayabilir. Ancak bir şeyler çoktan bitmişse, daha fazla zorlamana ve yalanlara başvurmana hiç gerek yok. Bırak, bittiği yerde güzel anılarla kalsın... Bir daha da Pinokyo'yu oynamaya kalkışma. Biz onu yalnızca masallardan hatırlarsak, daha mutlu oluruz.



  
         Sevgili dertli dostlarımız, bugün karmaşık bir konuya değindik. Konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi ve bizi takip etmeyi unutmayın. Sevgiyle kalın. 

  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

9 yorum

  1. Hahahaha hem güldüm hem üzüldüm ancak sizin olaya yaklaşımınız çok hoşuma gitti çok güzel ince detaylarla Harika tespitlerde bulunmuşsunuz:) Eminim dert sahibi bu yazıdan sonra gerçeği açıklayacaktır sevgilisine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ele aldığım en ilginç konuydu bu. Benim dilime dolandıktan sonra eminim gereken mesaj alınmıştır diye düşünüyorum. Bu kez dost acı söyler dedik :)

      Sil
  2. Bazen hepimiz pinokyoculuk oynuyoruz sanırım ama bu biraz ağır olmuş. Siz de çok güzel yazmışsınız Gülhan hanım. Eminim dertli arkadaşımız mesajı almıştır.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar demişti üstat:) Tehlikeli yalanlardan uzak kalmak gerekiyor. Teşekkür ederim Ayşe Hanım beğenmenize sevindim :)

      Sil
  3. Uzun soluklu ve güçlü birliktelikler ancak iki sahici insanın birlikte yan yana durma isteğiyle kurulur. Küçük hesaplar, duygu sömürüleri, planlar ve stratejiler günü kurtarır belki ama uzun vadede mutlaka kayıpla sonuçlanır. Zor olsa da gerçeği açıklamak aşkı garantilemez ama en azından saygıyla anımsanmayı sağlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuya ne doğru ve güzel bir açıdan yaklaştınız öyle. :) Elbette, bu tür oyunlar belki o an için kısa vadeli sonuçlar verebilir. Ama maalesef uzun vadede yürümez. Teşekkür ederiz güzel yorumunuz için. :)

      Sil
  4. ne güzel öneriler, herkese yalansız ilişkiler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Entrikasız daha mutlu olunacağını öğrenmeli herkes. Beğenmenize sevindim. Teşekkürler :)

      Sil
  5. ne kadar zor olsa da herhalde hep doğruyu sölemeliiii :)

    YanıtlaSil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe