Bu Yoğurt Akıl Sağlığına Zararlı!

Ocak 20, 2019


"Dert anası selam. Benimde derdime bir çare olursan sevinirim. Aksi halde sanırım kocam olanları öğrendiğinde bir aile faciası yaşıycaz. Geçenlerde komşulardan duydum yoğurt mayalama makinesi diye. Ben evde yoğurt mayalarım hep daha faydalı diye makinesini duyunca pratik birşey zannettim. internetten baktım bi tane buldum satın aldım hay elim kırılsaydı almasaydım yani meğer normalde bu makine en fazla 300 bilemedin 400 hadi en fazla 500 lira bi şey. Ben gidip 3500 lira verdim enayiliğimden hemde kocamın kredi kartından. Araştırmadan ilk gördüğümü aldım. Eşimin kart limiti zaten o civarda şimdi bir sonraki aya kadar ev için kullanılacak kart kalmadı makineyi eve gönderdiler küçücük bişey onda bir litre sütle bile yoğurt mayalanmaz yani o kadar küçük birde tek fonksiyonu yoğurdu belli ısıda tutmak e ben onu zaten battaniyeyle yapıyordum ne lüzum vardı bu makineye ne aptalım ben bide kazıklandım üstelik. satın aldığım yeri müşteri hizmetlerinden aradım geri iade almıyoruz diyo. kocam kartın dibe vurulduğunu anlamadan bişey yapmalıyım  yoksa halim harap dert anası bir çare söyle nolur." 

 Merhaba sevgili dertli dostum. Yoksa internet alışverişi mağduru dostum mu desem. En fazla 500 TL fiyatı olan ürünü 3500 TL'ye satın almak, büyük bir başarı olsa gerek dostum. İnternette yapılan dolandırıcılık eylemleri bu denli yükselmişken, ilk gördüğün ürünü araştırmadan satın almak bence de bir hayli hatalı olmuş. Tamam anladım, tabii ev yapımı yoğurt sağlığa yararlı ama dostum, 3500 liralık makinede mayalanan yoğurdun akıl sağlığına ciddi zararlarının olacağını tahmin ediyorum.😊  Bünye kaldırmaz o yoğurdu ben sana söyleyeyim! Bu yüzden mutlaka bu olayı çözmek zorundayız. 





  Öncelikle şunu belirteyim ki, firmalar sattıkları ürünleri belli bir süre içerisinde geri almak mecburiyetinde. Bu onların keyfine kalan bir şey değil. Bu konuda yürürlükte olan yasalar var. Bir ürünün alındıktan sonra iade edilebilme hakkı, kanunlarda "Cayma Hakkı" olarak anılıyor. Dolayısıyla ne demek, firma iade kabul etmiyor? 

  Benim bildiğim, yasalara göre satışın üzerinden geçen 14 gün içerisinde iade edilme hakkı var. Bunun için yapman gereken şey, Tüketici Hakem Heyetine başvurmak. Tüketici Hakem Heyetleri, ilçelerin Kaymakamlık binalarında görev yapıyor. Buraya, firmadan satın aldığın ürünün faturası ile başvurabilir ve ürünü iade etmek istediğini, firmanın bunu kabul etmediğini belirtebilirsin. Tüketici Hakem Heyeti, yazılı bir şekilde gereken uyarıyı firmaya yapacaktır. Bu durumda firma, ürünü geri almak zorundadır. Bu söylediğimi mutlaka yap. Bir sonuç elde edeceğini tahmin ediyorum dertli dostum. Tabii bu arada süre dolmadan harekete geçmen gerektiğini unutma! 

 Şimdi gelelim eşinin durumuna. Bana hiç kızma ama adamcağız çok haksız değil. Kolay mı ödeniyor o kredi kartları. Tamam yapmışsın bir hata. İnsanlar hata yapa yapa bir şeyleri öğrenirler. Fakat bu aşamada bence olanları eşine bir an önce anlatman gerekiyor. En azından kredi kartının limiti olduğunu zannedip, bunu çok uygunsuz bir anda deneme yoluyla öğrenmesinden iyidir değil mi? Düşünsene acil bir ihtiyaç oluyor. Adam kartta para var zannederek alışveriş yapıyor ve süprizzz! 😊 

 O zaman dertli dostum sana dert anası olarak kaçacak iyi bir yer tavsiye edebileceğimi sanmıyorum. Bu sebeple sen ona alıştıra alıştıra bu durumu söylemenin bir yolunu bul. Bir hata ettiğini, pişman olduğunu söyle. Hatta bunu Tüketici Hakem Heyetine gitmeden önce yap ki, adamcağızın bilgisi olsun. Belki o da seninle birlikte gelmek ister. Bu konuyu çözmek için başka yöntemler biliyordur vs. Bu olayı daha fazla saklamanın hiç manası yok. 

  Bir de gelelim şu yoğurt makinesinin üstün! özelliklerine. Ben böyle bir ürünün varlığından sen söyleyinceye kadar haberdar değildim. Şöyle bir dolaştım internette, fiyatları aynen senin dediğin gibi. Uygun fiyatlı bir ürün aslında. Çok mu faydalı, çok mu gerekli onu bilemem. Sonuçta yoğurt yüzyıllardan bu yana mayalanıyor. Orta Asya'daki atalarımız da makineyle yoğurt mayalamıyordu ya yahu! Sen de demişsin zaten, yalnızca ısının ayarlanmasını sağlıyor diye. Boşuna elektrik israfı yazık valla! Bir battaniye veya kalınca bir bez de bu işi görüyor öyle değil mi! O zaman ne gerek var bu makineye? Hem bak günümüzde bu iş için oldukça şirin yoğurt mayalama bohçaları yapılmış. Bunu da senin için araştırdım. Dert anasının bu kıyağını unutma yani 😉 Şu makineyi gönderdikten sonra, bunun şerefine bence bu şık şeylerden al kendine. 



 Şimdi bu bohçaları alıyorsun, içine kaseni ya da tencereni yerleştiriyorsun anacığım, üstünü de kapatıyorsun al sana mis gibi yoğurt mayalama tekniği. Ne elektrik israfı, ne akıllara zarar makine fiyatı. Tabii belki daha kıvamlı yoğurt mayalanıyordur makinelerle. Denemedim bilmiyorum. Ama ömrümüzce hiç mi kıvamlı yoğurt yemedik canım! Hep makine mi vardı sanki? Bence bu tür ürünler, günümüzdeki alışveriş çılgınlığını destekleyen türden şeyler. Görüyorsun, üstün bir özelliği var zannedip alıyorsun ve sonuç fiyasko! 

  Sevgili dertli dostum sen, sen ol bundan böyle internetten araştırmadan alışveriş kesinlikle yapma. Etraftan duyduğun şeyleri araştırmadan, kendi yöntemlerinden kesinlikle vazgeçme. Umarım kısmetinde üç vakitten önce bu sevimsiz yoğurt makinesinden kurtulmak ve paranı geri almak vardır. Gelişmelerden beni haberdar et. Okuyucularımız da sana önerilerini yorumlardan sunabilirler. Takipte kalmayı unutmayın dostlar. 

 Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

69 yorum

  1. Kusura bakmayın ama 3500 TL'ye 3 tane koyun alıp en tazesinden yoğurt yapabilirdiniz.Neyse bende körük var sustum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahkaha attım yorumu okurken :) Olsun arada bir körük iyidir. Ben de körükledim yukarıda ortalığı zaten. Körüklensin ortalık ki, insanlar bir daha böyle hatalar yapmasın.:)

      Sil
    2. Siz tüketiciyi bilgilendirmek amaçlı sağlıklı bilgiler vermişsiniz, bu saatten sonra oradan yürümesi kendisi için daha hayırlı olacaktır.

      Sil
  2. Bir aile faciasını engellediğiniz için "ÖZEL TEŞEKKKÜRLER" mi sunuyorum...
    Sorunların çözümü hakikaten dertlidostumda....
    Gülhancım kalemine sağlık...Toplumun aksayan yönlerini o kadar güzel tespit ve tamir ediyorsun ki..
    Yaşasın dertlidostum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sibel Hanım. Gerçekten bu durum saklansaydı eşten o zaman aile faciası yaşanabilirdi. Hatalar yapılabilir, her şeyin bir telafisi mutlaka vardır. Umarım bu ailemiz sorunlarını bir an önce aşabilir. Teşekkürler yorumunuz için. .:)

      Sil
  3. Şaka mı bu yoksa gerçek mi?
    500 nere 3500 nere 🙈
    Ayol evde mis gibi battaniye arasında mayalamak varken ben buna 500değil 50 lira bile vermem ki
    Gülhan’cım bohçalar harika onlar ne kadarmış acaba ?
    Hem ciciş görünüyor hem de eminim ki 50 lira bile değildir?
    Ev ekonomisi bayanlar evdeki eski çarşaf örtü ne varsa onlardan yapalım birer tane yoğurt mayalama bohçası oh mis 🧿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok mesaj hiç şaka gibi görünmüyordu Seyhancım. Bohçalar ucuzmuş ama ona bile gerek yok evde rahatlıkla yapılabilir. Çarşafa bir büzgü ipi veya lastik geçiriliyor hepsi bu. Hatta tanıtsana senin blogda bunu. Süper fikir olur bence. :)

      Sil
  4. Boşanma sebebi olmaz inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Yusuf Bey olmaz öyle bir şey..:) Benim dertli dostum halledecek o meseleyi. İnanıyorum ben.:)

      Sil
  5. Bende çorba yapma makinesi var 2.999 tl isteyen olursa satarım. Türkiye de kimse aç kalmaz :) dediğiniz gibi tutar hakem heyetine başvuracak düzeyde günü geçirmeden gitsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa arkidişler iyi ki varsınız. Çok güldüm ben bu akşam ama sayenizde :) Demek 2.999 TL. Yani 3000 TL bile değil! Sudan ucuuz! Özellikle organik bebek çorbası yapıyor değil mi Engin Bey. Sen malzemeyi atıyosun içine hiç doğramana falan gerek yok tam otomatik o kendi yapıyor demi:) Şşştt satılırsa bu kadar reklam yaptım komisyonumu alırım bak he ona göre:) Valla Engin Bey, dediğin gibi kimse aç kalmaz. Biraz uyanık olmak gerek. Acil hakem heyetine başvursun bu arkadaş. Başka yolu yok gibi görünüyor.

      Sil
    2. Yalnız Emlakçı benim komisyoncudan komisyon istiyon :) tabiki sen sat komisyon hazır sonuçta hayat paylaşınca güzel saygılar

      Sil
  6. Basiret bağlanması mı denir, 7 sene önce birisinin başına gelmişti 50 tl'lik ürünü 350 tl'ye almıştı eşinden izinsiz, eşi duyunca boşanmaya kadar gittiler, Allah göstermesin...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen oluyor dediğin gibi. Eskiler basireti bağlanmış derler. Herkesin öyle bir anı oluyor. Yazık ya yuvalar böyle sebeplerden yıkılmasın. Ve insanlar lütfen biraz uyanık olsunlar. Bu dolandırıcılara gün doğuyor böylelikle...

      Sil
    2. Bu dolandırıcılık mevzusu ile ilgili yaşanılan bir olayı yanlış hatırlamıyorsam 8 şubat cuma günü yayınlanacak, neler neler var diyor insan...

      Sil
  7. amanin yaaa çözer herhalde hukuk yoluyla ama bizde büyük problem bu yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süresi dolmamışsa Tüketici Hakem Heyeti hallediyor işi diye biliyorum. Cidden bizde problem bu işler ya. Ne kadar çok dolandırıcı sardı ortalığı baksana. İnsanlar da iyi niyetli. İnanıyor...

      Sil
  8. Hem hukuken hem de sosyal yönden gerçekten çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz teşekkürler. Yalnız benim anlamadığım bu bayan eşinden böylesine çekinirken nasıl oluyor da eşine danışmadan onun kredi kartından alış veriş yapabiliyor? bu konularda biraz daha dikkatli olmak gerekmez mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dikkatli olmak gerekir ama bazen yukarıda arkadaşın dediği gibi basireti bağlanıyor insanın. Oluyor böyle şeyler işte. Umarım hallederler konuyu. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  9. Ben öyle yoğurt alsam akıl sağlığımı kaybederim sizin dediğiniz gibi :) kendimide kaybederim galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kaybeder insan hem kendini hem aklını 3500 TL'lik makinede yoğurt alerji yapar adama yaa :)

      Sil
  10. güvenmediğim yerden asla alışveriş yapmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğrusu da bu zaten. Tanınmış, güvenilir yerlerden alışveriş yapmak gerekli. Hem internette hem de diğer alışverişlerde kural bu olmalı.

      Sil
  11. Ayy iyi ki internet alışverişlerine güvenmiyorum. Bu hallere düşmek çok kötü olsa gerek, dert anasının tavsiyesi sayesinde çözülür umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çözülür. Ben de güvenmiyorum internet alışverişine. Elbette güvenilir siteler de var ama sevmedim bir türlü bu alışveriş tarzını. Gözümle görüp incelemediğim şeyi almak istemiyorum açıkçası. Bu arkadaşımız süreyi geçirmeden başvuru yaparsa, firma iadeyi kabul etmek zorunda.

      Sil
  12. O evde o günden sonra yoğurt yenir mi acabaa? Aklımda deli sorular :)) bu işler zor araştırmadan adım atmamak lazımmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yesinler valla yoğurt sağlığa faydalıdır. Etraf dolandırıcı kaynıyor diye yoğurdun suçu ne yahu aaa :) Bohça da buldum o kadar bak, mayalasınlar yesinler işte :):)

      Sil
  13. 3500 lira az para deil..🤔 eski köy yoğurt yapımları olurdu ya,onu öğrenseymiş iyi olcakmış..sadece internetten deil tv,den bile alışveriş yaparken dolandırılabilyosunuz maalsef..tüketici mahkemeleri sadcee görüntüden ibaret,hiç bi işe yaradığı falan yok..biz mahkemeye verdik kazandık ama paramızı falan hiç alamadık,adamı ara da bulasınız..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arkadaş zaten evde yoğurt mayalıyormuş senelerdir. Bu makineyi komşulardan duymuş almış. Yazık ama ya umarım bir çözümünü bulurlar. Bu dolandırıcıları gördükçe alışverişten nefret etmeye başladım. İnsanın alacağı varsa da almıyor bunlar yüzünden. Yani güvenli satış ortamları da zarar görüyor.

      Sil
  14. Geçmiş ola...Araştırmadan kıyaslamadan aceleye gelmiş..Makine bende de var çok da yararını görüyorum ama almadan çok inceleyip,marka,fiyat,özellik karşılaştırması yapmıştım. Umarım bir çaresi bulunur diyeceğim ama pek de umudum yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur yukarıda da dedim ya ben kullanmadım makineyi özelliğini bilmem, belki gerçekten faydalıdır ki nitekim siz yararını gördüğünüzü söylediniz. Buradaki durum yalnızca aşırı yüksek fiyatla alınmış olması cihazın. Tabii incelemek azım almadan önce. Yazık umarım bir yolu bulunur.

      Sil
  15. ah kıyamam ..umarım iade etmenin bir yolu yordamı vardır...olmazssa da o kadar da dert etmeyin...sağlık olsun deyin..her şerde vardır bir hayır deyin başka ne çare....sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla başka çare yok tabii ama son yıllarda o kadar çok sağlık olsun demeye başladık ki böyle durumlarda, dolandırıcılara gün doğuyor. Çok üzülüyorum böyle insanların iyi niyetlerini kullananları gördükçe. Bunlara karşı caydırıcı yasalar düzenlenmeli.

      Sil
  16. Yukarıda da dediğiniz gibi insanın basireti bağlanıyor bir anda, normal kafayla yapmayacak şeyler yapıyor. Kredi kartıyla alışverişin basit oluşu da hiç yardımcı olmuyor, bir bakmışssın kredi kartı numarasını girmiş siparişi onaylamışsın :))) Bu akıllara zarar yoğurt makinesi kadar olmasa da ben de pişman olduğum birkaç alışveriş yapmıştım önceden ama artık kılı kırk yararak alışveriş yapıyorum, mesela almak istediğim bir saat var tüm sitelerdeki fiyatını biliyorum neredeyse :D
    Dert Anasının önerileri yine çok isabetli olmuş, iyiki varsınız :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin böyle basiretinin bağlandığı bir an olmuştur mutlaka. Evet kredi kartları dert. Pat diye alışveriş yapılıyor sonra ödemesi kötü oluyor tabii :) Aynen ben de öyle çok dikkatli oluyorum alışveriş konusunda. Etraf maalesef kötü niyetli kimselerle dolu. Çok dikkat etmek lazım. İyi ki sizler de varsınız. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  17. Dertli dostuma bir uğrayım dedim. Bakalım yine ne dert var.:)) Gerçekten o yoğurt makinesine 3.500 TL vermek ciddden akla zarar valla.:) Bence hemen tüketici hakem heyetine başvuruda bulunsun sevgili okurunuz. Hiç zaman kaybetmesin. Ben daha önce ZEKİ Mayodan para iademi tüketici hakemi ile aldım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) Bizde dert bitmiyor Sibel Hanım :) Bu örneği vermeniz çok iyi olmuş. Evet alınabiliyor Tüketici Hakem Heyeti ile. Zamanında annem de bir su arıtma cihazı almış kapıya gelen birisinden. O zamanlarda internet yoktu, pazarlamacılar kapı kapı dolaşırdı. Bizim başımızdan da böyle bir olay geçti. O zaman Tüketici Derneği olarak geçiyordu adı Hakem Heyeti olarak anılmıyordu. Yardımcı olmuşlardı ve ürünü iade etmiştik. Yaşanıyor böyle olaylar zaman zaman. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  18. çok üzüldüm ya bu arkadaş için :(( ben fırında mayalıyorum sarıp sarmalamaya gerek kalmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok üzüldüm Lerzan Hanım. Bu dolandırıcıları göre göre artık hiçbir şeye güven kalmıyor maalesef. Nasıl vicdan küçücük makineyi 3500 TL'ye satar anlamam bunu... Umarım çözerler olayı. Fırında yoğurt mayalandığını bilmiyordum. Pratik bir yöntem olsa gerek.:)

      Sil
  19. Kızım küçükken evde mayalardım yogurdu ama pek tutturamazdım şimdi hazır alıyorum daha kolay geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır almayın bence. Çok zararlı şeyler var içeriklerinde ve en iyi marka olarak bildiklerimiz bile bir sürü katkı maddesi içeriyor maalesef...

      Sil
  20. İnternetten alış veriş yaparken gerçekten dikkatli olmalıyız. Araştırmamak pişmanlığa sebeb oluyor :( okurunuza üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zamanda araştırmadan bir şey almamak gerek. Hele internetten... Ben de üzüldüm umarım halledebilirler durumu...

      Sil
  21. Bir ürünü araştırmadan almak bazen gerçekten burada olduğu gibi büyük sonuçlar doğuruyor. Umarım biran önce parasını geri iade alır ve bundan sonra dikkatli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umud ediyorum parasını almayı başarır okuyucumuz. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  22. ben sürekli evde yapıyorum yoğurdumu, fırını çalışmadan içinde birkaç saatte harika yoğurt oluyor, bu kadar yüksek fiyatlı makineler satıldığını hiç bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyordum Esra Hanım. Makineyi de ilk kez duydum. Oysa ki ben de evde yoğurt mayalarım. Dediğiniz gibi çok kolay bir işlem. Yazık umarım bu olayı halledebilir okuyucumuz.

      Sil
  23. Gerçekten bor ürünü bu kadar fazlaya almak tuhaf bir durum olmuş tavsiyelerinizde çok haklısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok aşırı bir fiyat gerçekten. Tüketici Hakem Heyeti sorunu çözebilir diye düşünüyorum.

      Sil
  24. Nasıl bir alışveriş çılgınlığı yaratıyorlar insanlarda. Yazık gerçekten. Geçmiş olsun diyelim ne diyelim başka 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef, alışveriş çılgınlığının geldiği son nokta bu. İyi ve yararlı bir ürün gibi tanıtılıyor ama gerçekte işe yaramaz, niteliksiz bir şey. Yazık, üzülüyorum bunları duyunca...

      Sil
  25. Yoğurt mayalama makinesi diye bir cihaz olduğundan haberim yoktu; ilk kez duyuyorum. Yoğurttan fayda sağlayalım derken eşi beyefendinin ömründen ömür gidecek vallahi...Böyle boş bulunmalar olabiliyor. Anımsar mısınız? Koskoca profesör Canan Karatay'ı da dolandırmışlardı. Kadıncağız çöp poşetine doldurduğu birikimiyle parklarda parasını kaptırmıştı. Bir akıl tutulması oluyor bazen. Siz zaten yasal çıkış yollarını paylaşmışsınız. Biraz da bütçe yapma konularında dikkatli olmakta fayda var. Kart limitinin tamamını bir yoğurt makinesine harcayan bir hanımefendiyle evli olmak da zor zanaat olsa gerek...Geçmiş olsun diyor; beyefendiye de sabır ve tolerans diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aslı Hanım. Benim de haberim yoktu makineden, bu mesajla beraber öğrenmiş oldum. Bazen böyle şeyler olabiliyor. Herkes hata yapabilir. Umarım bu konuyu yasal yollardan halledebilirler. Bu şekilde olup, parasını alabilen kimseler var çünkü. Hanımefendi bu olaydan sonra daha dikkatli olacaktır diye düşünüyorum. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  26. Ben 3500 tl nasıl verdi tarafında değilim olmuş bitmiş yapacak bişey yok.. Benim merak ettiğim kocasına söyledi mi? tüketici haklarına başvurdu mu? Parayı geri alabildi mi? Dertli yazıları okuyorum ama sonucunu da merak etmiyor değilim. Paylaşılan sorunların bir sonuca varan durumları da okumak isteriz. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu aslında birçok kişi merak ediyor. Bazen çözdüğümüz dertlerin çözüme ulaştığını bildiren mesajlar alıyoruz. Aslında bunlarla ilgili paylaşımlar da yapmalıyız. Çünkü sizin gibi birkaç kişi daha söyledi. Merak ediliyor. Tabii herkes dönüş sağlamıyor ama en azından geri dönen okuyucuların izniyle bazı paylaşımlarda bulunabiliriz son durumlara ilişkin. İyi fikirmiş sevdim bunu. Teşekkürler:D

      Sil
  27. Benim de var bir yoğurt mayalama makinem ama bende battaniye ile hallediyorum.
    Cayma hakkını kullanması çok doğru olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle cayma hakkını kullanmalı Birçok kimse bu haktan haberdar olmadığı için mağdur oluyor. Oysa ki bu yasalarca tanınan bir hak. Mutlaka üzerine gidilmeli.

      Sil
  28. Hay Allah ne dertler var. Yogurt makinesi de ne pahaliymis. Blog temasi güzel olmus böyle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında pahalı değilmiş ama bu arkadaş hata edip pahalısını almış. Blog teması böyle daha güzel oldu bizce de. Beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  29. Kocasının yerine kendime koydumda durum gerçekten vahim, internetten alışveriş yaparken daha dikkatli olacağım hissi uyandı bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok vahim bir durum. İnternette ucuz ve karlı ürünler de var ama tabii dikkatli olmak lazım. Sen yine temkini elden bırakma tabii :)

      Sil
  30. Yoğurt en sevdiğim yiyeceklerin başında geliyor. Uzun yıllardır evde mayalıyorum, bitince hazır yoğurt da satın alıyorum ama ev yoğurdu başka. Bohçalar içine koyup demleme yönteminden fırının içinde mayalamaya geçtim, sonuç tava yoğurdu tadında:)
    Bazı şeylerin Makinesi olmasa da olur. Geri vermek için geç kalınmadıysa ne iyi olur.
    Keyifli bir bloğunuz var. Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev yoğurdu gerçekten çok güzel oluyor. Zaten diğerleri gerçek yoğurt değil, o yüzden ben de evde mayalıyorum. Fırında mayalamayı bu post sayesinde yapılan yorumlardan duydum. Denemek lazım. Kesinlikle öğreneceğim. Teşekkür ederim yorumunuz için bloğu beğenmenize sevindim.

      Sil
  31. yıllardır ev yapımı yoğurt tüketiyorum. hazır yoğurtlarda kullanılan maddeler faydadan cok zarara neden oluyor gerçekten. ev yoğurdunun kıvamını tutturduktan sonra üstüne yoktur.

    YanıtlaSil
  32. kaziklandiğınıza mı üzüleyim . Kredi kartını dibine vurmanıza mı . Güzel cevap aldın bir daha yapmaz sın umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu eski postlarımızdan biriydi evet zor bir durumdu.

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe