Kavun Değil Ki Koklayalım!

Ocak 17, 2019


"Dert anası selam. Ben bir kadınla tanıştım ve hayatım mahvoldu tek kelimeyle. Başlarda her şey iyi görünüyordu. Bu hanım müzisyen. Öğrencilere keman ve şan dersi veriyor. Dışarıdan bakıldığında gayet hanımefendi ve hoş biri. Zaten bu özelliklerine vuruldum onun. Aradan biraz zaman geçti. Aşırı depresif olmaya başladı. Ne olduğunu öğrenmek istediğimde evinin kirasını ödeyemediğini bir öğrencisinden ders ücretini alamadığını söyledi. Benden yardım istedi. Benimde aklıma kötülük gelmedi kirasını ödedim. aradan biraz daha zaman geçti bu kez bir borç yüzünden avukatlık olduğunu söyledi ve benden para istedi yine verdim. Kedileri var bu hanımın. Bende hayvanları çok severim. Birkaç kez kedilerin maması bitmiş diye mama parası istedi benden. O önemli değil dedim sokak hayvanlarınıda beslerim sonuçta. Ama sömürüldüğümü hissediyordum artık.Birde şundan huylandım doktor tarafından verildiğini söylediği depresyon ilaçlarını içiyor ama birkaç adet birden içiyor tek seferde bunlar olmazsa yaşayamam majör depresyonum var falan diyor. bu özellikleri ve sürekli para istemeye başlaması canımı sıktı aramadım aramız kendiliğinden soğur belki dedim.Geçen akşam aradı beni çok kötü olduğunu söyleyip beni evine çağırdı. Sesi kötü geliyordu ağlıyordu intihar edecek kadar kötü olduğunu söyledi. Daha önce evine gitmemiştim bana tarif etti bende kötü bi şey olmasın diye gittim. Gitmez olaydım apartmana girdiğim anda kötü bir koku apartman boşluğuna yayılıyordu anlam veremedim. kapıyı açtığında koku dahada baskın hale geldi. Eve bir girdim koku evden geliyor. Evin içinde rahat bir 8-10 kedi var ve hayvanlar her yere tuvaletini yapıyor öksürmeye başladım öyle bir pis koku hiç duymadım. Sonra eve bir baktım her yer eşya ve çöp yığını Kablolar, kulaklıklar, kutular, boncuklar, kıyafetler yenilmiş şeylerin kutusu her şey ortada ve üst üste duruyor. Birde oturduğum koltuk ıslaktı sanırım orayada tuvaletini yapmış kediler. O derece berbat yani ev. Gerekçesi maddi durumu bozulmuş temizlikçisi gelememiş ondan öyle olmuş ev ama bu bir iki günlük pislik dağınıklık değil. İstifçilik hastalığı var galiba. Gittiğim o akşam yine benden para istedi. Temizlikçiyi çağıracakmış eve ayrıca elektrik faturasını da ödeyememiş vs vs...  Bende sinirlendim artık paramın olmadığını söyledim ve çıktım oradan. Biraz daha kalsam o kokuda pislikte ciğerlerim iflas edecekti. Nasıl yaşıyorsa orada. Şimdi beni arayıp sensiz yaşayamam intihar edicem diyor. Ne yapmalıyım ben. Gerçekten intihar etse benim yüzümden ben bunun yüküne dayanamam. Nolur bir çare dert anası."

  Merhaba sevgili dertli dostum. Bu mesajından anlıyorum ki "Görünüşe aldanma" sözü ne kadar da doğru. İnsanlar kavun değil ki koklayalım! Böyle olaylara tanıklık ettikçe emin ol herkes, etrafından çekinir hale geldi. Gerçekten problemli biriyle karşılaşmışsın. Ve aslında bu durumu ilişkin daha ileri boyutlara varmadan anlayabilmen de büyük bir şans gibi göründü gözüme. 




 Öncelikle bu yaşadıkların için dert anası olarak üzüntümü dile getirmek istiyorum. Sende de ne şans varmış be kardeşim! Huyu huyuna, boyu boyuna uygun biri derken, sen git Elm sokağı kabusuna balıklama dal! Yıldızın mı düşük dertli dostum senin? Ben biliyorum, hep o Satürn mü, Mars mı ne retro yapıyor ya! Hep onun yüzünden bunlar. 😊 Yahu sevgili gezegenler, şu ahir ömrümüzde sizden ne hayır gördük ki bunca zaman; bir de retro yapıp bu dertleri başımıza sarıyorsunuz! Pess valla! 

  Şakayı bir yana bırakalım şimdi. Evet, ortada ciddi bir problem var. Ve bu kadın çok önemli psikolojik sorunlar yaşıyor. İstifçiliğini zaten fark etmişsin. Bu durum günümüzde obsesif kompülsif bozukluğun bir türü olarak kabul ediliyor. Evdeki kedilerin durumu ve evin pisliği de aynı durumun bir uzantısı aslında. Kediler normalde temiz hayvanlardır ve kumlarından başka yere tuvaletini kolay kolay yapmaz. Fakat kumları kirliyse ve evin her yanı da almış başını gidiyorsa, her yere kum kabı muamelesi yapmaları çok doğal. Hayvanların hiçbir suçu yok. Hatta o ortamda onlara da çok yazık...
 Bu arada demek oturduğun koltuk da ıslaktı.Yazık sana be dertli dostum !😊 Bari eve döndüğünde eskilerin deyişiyle kırklansaydın. Ya da direk hamama gidip bir kese falan attır sen en iyisi. Anca yeterli hijyen seviyesine ulaşabilirsin diye düşündüm😊 




  Evi bahsettiğin gibi nefes tıkayacak kadar kokuyorsa, burada rahatça yaşayabilen bir insanın ciddi psikolojik sorunları var demektir. Zaten sürekli ilaç kullandığından da bahsetmişsin. Bence o ilaçlar doktordan reçeteli de olsa, bu kadın ilaçların çoktan bağımlısı olmuş. Aynı anda birkaç tane içmesine bakılırsa, artık gerçekten de o ilaçlar olmadan yapamıyor demektir.

 Bu durumda kadının gerçek bir psikolojik tedaviye ihtiyacı olabilir. Fakat bunu kendisi istemedikten sonra, sen onun için hiçbir şey yapamazsın dertli dostum Hem sana bir şey söyleyeyim mi bu şahıs, kesinlikle bu durumdan kurtulmak istemiyor. Neden mi? Bunu lehine çevirip kullanmasını çok iyi biliyor da  o yüzden. İntihar etme sözünü sürekli diline dolaması bundan. Efendim "hastayım, depresyondayım, işlerim yolunda gitmiyor intihar edeceğim" söylemlerinin altındaki tek neden, insanlardan bir şekilde para koparabilmek. O, çalışmadan çabalamadan geçinmenin yolunu bu şekilde bulmuş. 

 Belki gerçekten keman dersi falan vererek geçimini sağlıyordur. Fakat bir kursta maaşlı çalışmıyorsa, işi zor.  Düşünsene, kaç kişi keman dersi alır ki? Bir elin parmaklarını geçmez bu sanatla ilgilenen kimselerin sayısı. Hadi ders aldılar diyelim, ben keman dersi alacak olsam, bu konuda eğitim veren bir kursa gitmeyi tercih ederim. Bireysel olarak ders veren kimseleri tanımıyorsam, onlardan ders almam. Eminim herkes de böyle düşünür. Bu şartlarda eğer ayda yılda bir, bir öğrencisi geliyorsa, bu öğrenciden aldığı parayla geçimini falan sağlayamıyordur. Dolayısıyla senin gibi iyi niyetli  insanları kandırma yolunu tercih ediyordur. Kusura bakma ama dertli dostum, sanırım kandırılmışsın.  Ve iyi niyetinin kurbanı olmuşsun. 

  Şunu da eklemeden edemeyeceğim. Maddi durumu bozuk olan bir insan, eve temizlikçi çağırmaz. Hadi normal zamanlarında durumu iyiydi ve evi başkasına temizletiyordu diyelim. Şimdi durumu bozulduğu için temzilikçisi gelemedi. O zaman kendisi ne işe yarıyormuş! Kendisini Kraliyet ailesi mensubu falan mı zannetmiş de, eline mi yapışmış evin kiri pasağı! Kendisi temizleseymiş madem! Bunların hepsi bahane. İnsanlardan para koparmanın bahaneleri dostum! 

  Ayrıca dikkat ettim de mesajına, kendisi etkili olamıyorsa, kedileri bahane ediyor. Baksana sana "kediler aç" diyerek onlar için mama parası istemiş senden. Ben sana bir şey söyleyeyim mi dostum, ardına bakmadan kaç ve uzaklaş bu kadından. İntihar eder diye de hiç korkma. Çünkü bir insan bunu gerçekten yapacak ise, sağa sola mesaj atıp, arayıp "ben intihar ediyorum" demez! Bu konuda psikolog bir tanıdığımla zamanında sohbet etmiştim. Aynen bunu söylemişti. Ölmeyi aklına koyan bir kimse, bunu sessiz sedasız yapar. Ancak amacı show yapmak olanlar, bu bahsettiğin kadın gibi davranırlar. Şimdi bu sözlerim sana acımasızlık gibi gelmesin. Durum ortada ve söylediklerim de kanıtlanmış gerçeklerdir. İstersen araştırabilirsin dostum. Ama çok üzülüyorsan bu konuda, kendin bizzat giderek bir psikoloğa danışabilirsin. 

  Sana bu konuda bir önerim olabilir. Sana bir daha intihar edeceğini söyleyen mesajlar attığında, polisi ve ambulansı arayacağını söyle.  Hatta ara polisi gerçekten. Bu arkadaşım intihar edeceğini söylüyor de.  Adresini ver, polis ilgilensin bu durumla. Hem böylelikle olay senden çıkmış olur. Hem de işlerin nasıl ciddileştiğini gördüğünde belki bu şekilde insanları kullanmaktan vazgeçer bu şahıs. Ve lütfen aklını başına devşir, bir daha bu kadının yalanlarına kanma. Üzme kendini su akar, yolunu bulur. Bu kadın da tuhaf yaşamında geçinmenin yolunu bulmuş. O yol, senden uzak olsun lütfen. 

  Sevgili dostlar, bugün de bir dertli dostumuza bazı tavsiyelerde bulunduk. Eklemek istedikleriniz varsa, yorumlardan alabiliriz. Kendinize iyi bakın ve takipte kalın. 

 Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

Benzer İçerikler

42 yorum

  1. Tek cümle ile o kadar güzel özetlemişsiniz ki" kavun değil ki koklayalım...
    Yine bir derde deva olunmuş.Mantıklı çözümler ile hayat motivasyonunu arttırıyorsunuz.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç bir mesaj aldık bu sefer. Umarım gerçekten faydalı olmuştur yazdıklarım. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Hayatta en korktuğum şeydir oturduğun yerin ıslak olduğunu anladığında her şey için geç olması :) Dertanası gerekli yolu göstermiş. Bu kadın erkek tanışmalarının da cılkı çıkmaya başladı maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa diimi düşünseneee o ıslaklığı hissettiğin anı:) Hadi yağmur yağmış bir banka oturmak neyse dersin ama bu çok kötü bee :) Valla haklısın cılkı çıkıyor her şeyin. insanlar birazcık aklını kullansın durum ortada bu kadar iyi niyet oldukça, iyi niyeti sömürmek isteyenlerin sayısı artıyor. Umarım kurtarır bu arkadaş kendisini. :)

      Sil
  3. Arkana bile bakmadan kaç dostum derim 🙈
    İntihar edecek olsa zaten arayıp söylemez bence
    Numaramı değiştir gerekirse evini değiştir uzaklaş bence
    Dert anası zaten gerekli her şeyi üslubunca anlatmış bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben yaşasam böyle bir şeyi direk polise başvururum. Bu da bir tür dolandırıcılık ya! İnsanların duygularını sömürerek, tokatlıyor kadın resmen. Ne güzel bulmuş geçinme yolunu. Yazık valla böyle insanları duydukça, kimseye güven kalmıyor bu devirde.

      Sil
    2. Maalesef insanlar bir garip oldu bu aralar
      Gerçekten de bir dolandırıcılık olayı bence de

      Sil
  4. Kadın kurnaz. Sömürüyor seni intihar falan etmez rahat ol evlendiğini düşün o kadınla,9 kedi sen o evin hali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne biçim kurnaz var yaaa bu tür tipler herkesi gömer de kendisine bir şey olmaz. Rahat olsun arkadaş bu yüzden. Haklısın ya evlense, yeri gelir dokuz kediye bakılır da bu kadın çekilmez arkadaşım. :)

      Sil
  5. Çok güzel yapıcı çözümler sunmuşsunuz helal olsun... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
  6. İnsan böyle şeyleri görünce kendisini dua etmekten alamıyor: Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle ama ya, insan bunları gördükçe kimseye güvenemiyor. Duygularını sömürüp dolandırmak da nedir. Daha neler göreceğiz diye ürküyor insan Fatih Bey.

      Sil
  7. ayyyy bence hemen kaçsın kaç kaç :)

    YanıtlaSil
  8. Hiç bir halt yiyemez sömürecek keriz arıyor bırak b.Kunda boğulsun pislik bir de hanımefendiymiş müzisyenmiş pisliğin yelozun tekiymiş valla sinirim bozuldu iyimi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wuuuhuuuu:) Şu mülayim, sakin adamceğiz Engin Bey'i bile dellendirdi ya bu hatun daha ne diyeyim. :):):) Ama cidden haklısın ya, sömürecek enayi arıyor. Beyefendi de çok iyi niyetliymiş cidden. Dünyanın bu durumunda bu kadar iyi niyet çok fazla diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Evet zaten beyefendi tipleri bilerek seçiyorlar neyse bu şekil kadınları sevmem gerçekten hanımefendi olsa üstüne konuşurduk bu ne hali varsa görsün saygılarımı iletiyorum

      Sil
  9. Ya bu nedir dert anası 😳 gerçekten kavun değil ki insanlar koklayalim ve o kadın kurtulmak istemiyor bu durumu lehine çevirmiş dediğiniz kisma kesinlikle katılıyorum. Güzel tavsiyeler vermişsiniz yine Allah hepimizi korusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bence de korusun kesinlikle. Ama insanlar gerçekten çok iyi niyetli. Ben bu beyefendinin yerinde olsam, bu kadar iyi niyetli olup ona tek bir kuruş bile vermezdim. Yazık, insanlar çalışıp çabalayacak, bu zatı muhteremler de böyle duygu sömürerek geçinip gidecek! Çok üzülüyorum böyle şeyler duyunca...

      Sil
  10. Bence hemen uzaklaşılması gereken bir durum. Siz de çok güzel özetlemişsiniz Gülhan hanımcım. Kavun değil ki koklayalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmiş olmanıza çok sevindim. Çok enteresan bir kişiliği var bayanın üstelik psikolojik yardım alması gerek. Beyefendinin uzak durması en doğrusu. Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  11. kestirip atsın yaa bu ne sorumluluk duygusudur kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hassas düşünen ve ince ruhlu bir bey kendisi sanırım. Ben olsam dediğiniz gibi kestirir atardım.

      Sil
  12. adam polisi ararsa, kadın da polise "valla o adam benim eski aşkım,bana şimdiye kadar benimle evleneceğini söyleyip durdu,beni oyaladı,duygularımla oynadı, o yüzden intihar etmeyi düşündüm" 😀 derse, o zaman nolcak,eyvah da eyvah..asam nereye kaçcak o zaman..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa değil mi bir de böyle bir şey olabilir. Valla bir şekilde uzak kalmayı başarmalı arkadaş. Yoksa durum her yönden sarpa sarıyor gibi :)

      Sil
  13. Bu insanın çok detaylı tedaviye ihtiyacı var.
    Çok zor böyle kişilikler. Sonu olmaz.
    Bu tür insanlardan herşey beklenir. kendisini korusun adam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok yönlü bir tedavi gerekli Tigris Hanım. İlaç bağımlılığı ayrı, istifçilik ayrı, insanlarla olan ilişkilerindeki tutumu için ayrı tedaviler gerekli. Evet mazallah daha kötü şeyler olabilir. Uzak kalmak tek çare. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  14. Allah şifa versin diyerek hemen uzaklaşsın bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet acilen uzaklaşsın başka kurtuluş yok gibi görünüyor.

      Sil
  15. Merhaba. Aramıza hoş geldiniz. Ben de sitenize e mail ile abone oldum. Yorum da yapacaktım ama yorum yapma kısmı bulamadım. Değişik bir sisteminiz var sanırım. Sitemizi beğenmenize sevindim. Sizde de hayli ilginç içerikler var.

    YanıtlaSil
  16. söylediğiniz için çook teşekkür ederim bende fark edememiştim site ayarlarında yorumlar kapanmış kendi kendine şuan aktif ettim. sayenizde durumu düzelttim tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. Rica ederim ne demek. Arada yorum yaparız birbirimize artık. :)

    YanıtlaSil
  18. soluksuz okudum ellerine saglik ablacim, noktasina kadar her seyi anlatmissin bize soz birakmadin :))

    YanıtlaSil
  19. Resmen şuan yazıyı okuyunca aydınladım kavun değilki koklayayım cümlesinin nerden geldiğini hiç bu şekilde düşünmemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay tamamen şöyle, hani olgun kavun güzel kokar. Olgun olduğunu kokusundan anlarsın. Ama insanın olgununu, iyisini koklayarak anlayamazsın. Tamamen bu mantıktan bahsediyor. Güzel sözdür severim. :)

      Sil
  20. Eyvah bu hanim tehlikeliymis 😃

    YanıtlaSil
  21. Hayvan severim ama eve hapsetmeye karşıyım hem sağlığa zararlı hem hayvana yazık üstelik pis insanlara dayanamıyorum evim benim yuvam her zaman temiz olmalı bu kadından bir iş çıkmaz bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çıkmaz. O zaten yolunu bulmuş geçinmenin. İnsanları kandırıyor. Yazık gerçekten iyi niyetli insanlar da inanıyorlar ona...

      Sil
  22. Arkadaş talihsizmiş. Bahtımız güzel olur inşallah. Bu arada polis ya da ambulans önerisi yerinde bir öneri bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok talihsizmiş İbrahim Bey. Ambulans ve polisi görünce işin ciddiyetini kavrar bence bu hatun kişi :)

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe