Medusa'nın Hikayesi

Ağustos 19, 2019


  Merhaba sevgili dostlar. Kitabın bölümleriydi, dert mesajlarına cevap vermekti falan derken fark ettim de çookk uzun zamandan bu yana mitoloji hikayeleri anlatmayı unutmuşum. Halbuki oldukça keyifli hikayeler var mitolojilerde ve daha önceki mitoloji yayınlarım sizlerden olumlu tepkiler almıştı. Eğer olur da "Dert anası ne zaman mitoloji hikayesi anlatmış? Haberim yoktu!" diyenler varsa Sanat başlığımızın altında şöyle bir bakın bakalım, hikayelerimizi görebilirsiniz. 
  Efendim şimdi gelelim bugün size ne anlatacağıma. Ben bugün dedim ki, şu meşhur Medusa'yı anlatayım sizlere. Hani var ya şu saçlarından kıvrım kıvrım yılanlar çıkan, kendisine bakanları acımayıp anında taşa çeviren mitolojik karakter. İşte o Medusa'dan bahsediyorum. Hatta bu karakter yalnızca Yunan  mitolojisinde değil, birçok bölgenin geleneksel anlatılarında farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Ve bizim divan edebiyatımıza baktığımız zaman, klasik bir güzel tasviri vardır O güzelin saçları sümbül gibi karmaşık çiçeklere benzetilirken, diğer yandan da kıvrım kıvrım yılanlara benzetilebiliyor bazı şiirlerde. Buradan yola çıkarak diyebilirim ki, Medusa bizim edebiyatımızı bile etkileyen bir karakter haline gelmiş aslında. Neyse efendim, lafı fazla uzatmayayım da gelin toplaşın şöyle etrafıma, size gizemli Medusa'nın hikayesini anlatmaya başlayayım hemen. 





   Eski zamanlarda "Gorgon" adı verilen canavarlar yaşarmış. Bunlar ölümsüz olan, kendilerine bakanı taşa çeviren, saçlarından canlı yılanlar çıkan varlıklarmış. Yer altı dünyasının yani Hades'in emrinde olan bu gorgonlar, herkesin korkulu rüyasıymuş. Fakat Medusa hayatına bir Gorgon olarak başlamamış. O kadar güzel bir kızmış ki, herkes ona hayranlıkla bakarmış. Hatta Olympos'un tanrıları arasında da namı bir hayli almış yürümüş Medusa'nın. Hikayelere göre Medusa'nın iki kız kardeşinin olduğu söyleniyor. Bu kız kardeşlerinin isimleri ise Euryanne ve Sthenno. Yine anlatılara göre bu kız kardeşler birer ölümsüzmüş. Medusa ise, bir ölümlü olarak doğuyor. Buna rağmen diğer kız kardeşlerinden çok daha güzel. Şöyle bir bakıverdi miydi erkeklerin gözlerine adam neye uğradığını bilemeden meftun olup gidiyor kıza. 😉
  Medusa da bunu bildiğinden yanaşmıyormuş kimselere. "Amanın elin adamlarını durduk yerde kendime aşık etmeyeyim neme lazım burası Antik Yunan çağı, milletin ağzı torba değil ki büzesin. Millet maşallah, antik tuvaletlerde yan yana defi hacet eylerken bile dedikodu ediyor. Densizlerin diline bir düşersem, halim harap." diyerek, kendisini Athena tapınağına adamış. Tapınağın rahibesi olarak yaşamını sürdürüyormuş.  Böylelikle de gözlerden uzak kalıyormuş 

  Şimdi gelelim asıl konuya. Athena'yı hatırlıyor musunuz? Daha önce Örümceğin Kaderi başlıklı mitoloji anlatımımda kendisinden bahsetmiştim. Hani şu kıskanç, egosu tavan yapmış Athena. Mitolojik kaynaklara göre zekanın, bilgeliğin, sanatın, ilhamın ve barışın Tanrıçası olarak anılıyor. Yeri gelmişken görselini şuraya bırakayım kendisinin. Bakınız Antik Yunan heykellerinde kendisi böyle betimleniyor. O elindeki kalkana da dikkatlice bakın. Az sonra o kalkan hikayemizde önemli bir yere sahip olacak. 




  Efendim, Athena hani şu bizim bir öfkesiyle denizlerde fırtınalar koparan Denizler Tanrısı Poseidon ile bir aşk yaşıyor ki sormayın. O zamanlarda tüm Atina bu aşkla çalkalanıyor. Olympos dağı yerinden oynayıp, dile gelecek bu aşkın tesiriyle o derece yani. Diğer yandan da Medusa'nın kendi tapınağına gelip kendisini adaması, Athena'yı biraz olsun rahatsız etmemiş değil hani.
"Yahu bu kız ne kadar güzel böyle! Bizim adamın aklı kaymasın buna" demiş tabii içten içten. Fakat diğer yandan da " Yani koskoca Poseidon, benim gibi zeki, akıllı, güzel, endamlı bir Tanrıça hatunu bırakacak da şu sefil, sersem şeye gidecek değil ya caannıımm!" diyormuş. Üstelik Athena, Zeus'un kızı olduğuna da güveniyormuş. "Tanrılar tanrısı Zeus'un kızıyım sonuçta" diyerek hep yaptığı gibi kendisiyle bu konuda da övünüyormuş. Ama tüm bu avuntuları, övünmeleri falan boşa çıkmış. 
 Günlerden bir gün, Poseidon, Medusa'yı görmüş. Görmekle de kalmamış, tek bakışta adeta vurulmuş kıza ve onunla birlikte olmuş. Ama bu yaşananlarda gariban Medusa'nın hiç bir suçu yok. Koskoca Denizler Tanrısı Poseidon'a karşı gelinir mi hiç! Zavallı kızcağız mecbur teslim olmuş Poseidon'a. Tabii "İstemem, yan cebime koy" demiş midir bilemem bunu a dostlar. Baksanıza adamın endamına, boyuna, posuna.😊 Hemen sırası gelmişken bir de Poseidon görseli bırakayım şuraya. Poseidon abimiz, böyle haşmetli heybetli bir şey işte.  




  Tabii bu yaşananlar Athena'nın kulağına gidiyor. Ve Athena sinirinden deliye dönüyor ama ne delirmek! "Sen misin benim Poseidon'umun aklını çelen! Gel buraya kız seni kaknem şey!!" diyerek Medusa'yı bir gorgon'a çevirmesin mi! Amanıın kızcağızın tüm güzelliği gidivermiş de bir gulyabaniye dönmemiş mi! Saçlarından kıvrım kıvrım yılanlar çıkmış. Bir de yetmez gibi Medusa bundan böyle kendisiyle göz göze gelen herkesi taşa dönüştürmeye başlamış. Ee tabii gücü Poseidon'a yetmeyince Athena'nın, Medusa nasibini almış Athena'nın kıskançlığından.  
  
  Bu cezayı vermiş vermesine de Athena'nın içindeki intikam ateşi sönmek bilmemiş. Yok demiş "Ben bu hatunu öldüreyim en iyisi. Kellesini alayım gitsin" Ama nasıl yapacak ki?  Medusa tanrı falan dinlemeyip, kendisine bakan herkesi itinayla taşa çeviriyor. Üstelik Athena bu canavarı kendi elleriyle kendisi yarattı! "İyi halt etmedik mi acaba?" diye kara kara düşünürken, Athena'nın üvey kardeşi Perseus bir çözüm sunmuş kız kardeşine. Eee, üvey de olsa kardeş tabii. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Hem tabii onu kızdırmanın ne demek olduğunu da biliyor Perseus. Bari ona bir iyilik yapayım da ileride bu iyilik bana bir şekilde döner diye düşünmüş. Athena'ya
"Üzülme bacım, sen hele ver bana şu kalkanını da gerisini bana bırak" demiş. 
 Perseus almış kalkanı, gitmiş Medusa'ya. Kalkanı bir ayna gibi kullanmış Perseus. Medusa, kalkanın üzerinde kendi yansımasını görünce birden kendi kendisini taşa dönüştürmüş. Perseus da hemencecik Medusa'nın kellesini alıvermiş. Bu esnada Medusa'nın akan kanından mitolojide Pegasus ve Khyrsaor olarak bilinen kanatlı mitolojik varlıklar doğmuşlar. İşte bu varlıkların aslında Poseidon'un çocukları olduğu iddia edilir. Zira Medusa öldürüldüğünde Poseidon ile olan ilişkisinden hamileymiş derler. Hatta bu hikaye günümüzde Floransa'da halen var olan bir heykelde tasvir ediliyor. Onun görselini de bırakıyorum şuraya hemen. 



 O günden beridir Medusa'nın kesik başının kötülüklere karşı bir koruyucu olduğuna inanılmış. Yani önce yok et, sonra kahraman ilan et mantığı o zamanlarda da varmış anlaşılan. Ve tapınakların, önemli binaların girişine mutlaka Medusa'nın bir rölyefi ya da heykeli yapılırmış. Yani Medusa aslında anlatıldığı gibi kötü bir kadın karakter falan değil. Athena'nın hırsına yenik düşen bir mitolojik karakter. Medusa günümüzde Yerebatan Sarnıcında ve Efes Antik Kentinde halen varlığını sürdüren kalıntılarda var. Aşağıdaki görsel de Medusa'nın Efes'teki tasvirlerinden bir tanesi. 




 Bugün dert anası olarak size Medusa'yı anlatmak istedim. Eğer hoşnut kaldıysanız bu anlatıdan, yorumlarda belirtmeyi unutmayın ki, bu kadar uzun aralar vermeden sizlere mitoloji hikayesi anlatayım ben de. Kendinize iyi bakın dostlar. Şimdilik hoşçakalın. 

 Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Benzer İçerikler

47 yorum

  1. Hep duyduğum fakat derinlemesine bilmediğim bu mitolojik efsane, senin hoş anlatımınla daha da değer kazandı gözümde. Çokkkkk teşekkürler Gülhan cığım 😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medusa'yı hep duyarız zaten. Ama detayı pek bilinmez. O yüzden anlatayım dedim. Beğendiysen ne mutlu bana Yıldız'cığım. Teşekkür ederim yorumun için. :)

      Sil
  2. Mitolojiye çok ilgi duyarım. Medusa miti de meşhurlarından. Ben de ilerleyen zamanlarda bu konuda yazı paylaşırım diye düşünüyordum ama o kadar detaylı ve güzel bir dille anlatmışsınız ki gerek olmadığına karar verdim şu an :) Çok güzel bir yazıydı, teşekkür ederim Gülhan Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitoloji ortaokul yıllarımdan beri benim de en sevdiğim şeylerden biridir. Bence daha fazla mitoloji paylaşımı yapılmalı bloglarda. Kesinlikle böyle düşünmeyin ve siz de mitoloji anlatın. Herkesin üslubu ve anlatımı farklıdır. Bu sayede bu keyifli hikayeler daha çok okunmuş olur. Teşekkür ederim yorumunuz için. Beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  3. Üniversitede birinci dönemimizde mitoloji görüyorduk, en sevdiğim dersti diyebilirim. Uzun zaman sonra mitolojiye dair bir şey okumak zevk verdi, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üniversitede mitoloji ders ben de gördüm. Ama onun öncesinde daha ortaokul zamanında İlyada ve Odysseia'yı okumuştum. Masal gibi keyifli anlatılardır. Beğenmenize çok sevindim. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  4. Gülhan hanımcığım, istediğiniz gibi mimi cevaplayabilirsiniz. Edischar'dan Selam Mimi güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam öyleyse. Edischar'dan Selam Mimi başlığıyla yazacağım. Bundan sonraki paylaşımım mim olur büyük ihtimalle. Teşekkürler. :)

      Sil
  5. O kadar güzel anlatmışsın ki Gülhan'cığım, yer yer kendimi gülmekten alamadım. Çok keyifliydi. Paylaşım için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Hanım çok teşekkür ederim. Yüzünüzü güldürebildiysem ne mutlu bana. Sevgiyle kalın. :)

      Sil
  6. medusanın hikayesini çok akıcı yalın bir dille özet halinde anlatmışsınız gülhan hanım kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize gerçekten çok sevindim. Teşekkürler okuyup yorumladığınız için. :)

      Sil
  7. of ne hikaye ama yaaa taş gibi kız işte medusa hihi. yerebatanda gördümdü ivit. pekii, bizim yerli mitolojide adı yine medusa mıymış yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa değil mi ama cidden daşş gibi kız. :) Bizim yerli mitolojide Şahmeran var. Birebir aynı olmasa da yılan ve insan karışımı bir varlık. Divan şiirlerinde ise, yalnızca aşık olunan güzelin tasvirlerinde var. Bir adı yok özellikle verilen. Yani sevgiliyi tasvir ederken saçı çok uzun, özellikle simsiyah, karmaşık, yasemin kokan saçlar tasvir edilir. Saçı karmaşıklığı dolayısıyla sümbüle benzetilir. Bazen de saçları "Mar" yani yılan ifadesiyle anlatılır. O karmaşık siyah saç tellerinin her birinden kıvrım kıvrım yılanlar çıkar ve bu durum aşığın sevgiliye yaklaşmasına engeldir. Yani biraz etkilenme var Medusa karakterinden. Dur aklıma geldi bir ara divan şiirindeki kadın tipini anlatayım ben çok eğlenceli hatta onu resmetmişler onu da koyarım yazıya. :)

      Sil
  8. Mitoloji benim de ilgimi çekiyor, Medusa'nın hikayesi hakkında bilgim yoktu, ögrenmiş oldum, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitolojik hikayeler güzeldir. Beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  9. Bu konuyu hiç böyle derinlemesine duymamıştım. Öğrendiğim iyi oldu.Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. ben sana diyorum bu hikayeler bu anlatımla kitap olmalı..harikasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklımda bu da var tabii ama ben başka bir kitap projesiyle uğraşıyorum şu sıra. Sen yoktun uzun süredir. Bu sırada kitap yayınına başladım buradan. Bir ara okuyup yorumlarsan çok sevinirim. Tarihi bir kurgu üzerine yazdım. Beğenir misin merak ediyorum. :)

      Sil
  11. Sevgili Deep yorumunda sizden ve kitap projenizden bahsetti. Merak edip koştum hemen. Blog içeriğiniz harika, takip listeme aldım fırsat buldukça diğer yazılarınızı da okuyacağım. Medusa hakkındaki bu yazınızda kullandığınız tarz çok hoş. Uzaktan haberimiz olan, adını duyduğumuz ama merak edip araştırmaya fırsat bulamadığımız o kadar çok konu var ki. Bu yüzden buna dair bilgilendirici yazılar hep ilgimi çekiyor. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Ben de gelip hemen takibe aldım bloğunuzu. Sizin blogda da kitaplar var. Mutlaka ben de sizi zaman zaman ziyaret edeceğim. Beğenmiş olmanıza çok sevindim. Teşekkürler.

      Sil
  12. İnanılmaz özgün bir anlatım tarzın var, hem sıkmıyor hem de anlatılanları yorumlama konusunda yardımcı oluyor. Medusa şimdi aynalı kalkana bakınca kendini taşa dönüştürüyor ya, o zamana kadar hiç mi aynaya bakmamış:) Yoksa aynayı ilk bulan Perseus mu? Bi de bu Yunan tanrılarının aşk üçgenleri arasında biz okurken yoruluyoruz, onlar hangi ara dünyayı, galaksileri falan idare ediyorlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani muhtemelen Gorgon'a dönüştükten sonra aynaya bakmamıştır. Hem niye baksın ki kafadan kıvrım kıvrım yılanlar neyin çıkıyor. :) Düşünsene bir ben olsam bakmam aynaya yani :) Yunan Tanrıları gelmiş geçmiş en egosu yüksek varlıklar yahu. Ve baktığın zaman insanın kendi egosundan doğan varlıklar oldukları nasıl belli. :) Diğer galaksileri onlar mı yönetiyor bilmem de bir rivayete göre onların başka galaksilerden gelen varlıklar olduğu iddia ediliyor. O zamanın insanları bu üstün teknolojiye sahip, akıllı yaşam formlarını tanrı diye nitelemiş diyorlar Eric Von Daniken'in yalancısıyım ben de valla :) Olumlu düşüncelerin için teşekkür ederim. Beğenmene sevindim.

      Sil
  13. Eliniz sağlık. Gerçekten çok detaylı bir anlatım olmuş. Hiç bilmediğim bir konu olmasına rağmen baya bir fikir sahibi oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmiş olmanız beni sevindirdi. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  14. Athena'yı erkek sanırdım meğer değilmiş. Sürükleyici bir hikaye. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu Athena erkek :) Duymasın ona yardım eden intikam tanrısı Nemesis'i üzerinize salar valla :) O mitoloji dünyasında fettan Hera'dan sonra gelen ennn kıskanç, ennn egosu yüksek, ennnn içten pazarlıklı hatun. :) Beğenmenize çok sevindim. Teşekkürler.

      Sil
  15. Çok hoş bir anlatımdı, görsellerle de desteklenmiş. Evet devam ediniz lütfen mitolojik öyküler anlatmaya :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmiş olmanıza çok sevindim. Görsellerle destekliyorum çünkü mitolojik varlıkların oldukça başarılı tasvirleri, heykelleri var. Anlatımda bu tasvirlerin de yer alması daha etkileyici oluyor kanaatindeyim ben de. Ben ara ara bu hikayeleri anlatırdım zaten ama uzun bir ara vermiştim. Şimdi sizlerden gelen bu olumlu yorumlar doğrultusunda yeniden başlamaya karar verdim. Çok teşekkür ederim yorumladığınız için. :)

      Sil
  16. Deniz Hanım, öncelikle bu detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim size. Evet kadın her devirde mağdur edilen bir varlık. Bunu medeniyetin temellerinin atıldığı Antik Helen ve Roma kültürlerinde dahi görmek mümkün. Mitler ve çeşitli anlatılar bunları destekliyor. Medusa'nın tecavüze uğradığı doğru. Benim burada yapmaya çalıştığım şey, konulara biraz esprili yaklaşmak olduğundan ki, zaten burada yayınladığım mitoloji hikayeleri bu esprili anlatımdan ötürü ilgi görüyor malumunuz :) Bu yüzden konunun bu boyutunun ağır psikolojisine değinmedim. Ancak siz konuyu daha farklı yönleriyle ve hatta hikayenin çeşitli versiyonlarıyla bilinmesini sağladınız. Bence yazıyı okuyan herkes sizin bu yorumunuzu da okumalı. :) Athena'nın Medusa'yı koruduğu ihtimali de olabilir tabii. Ama Athena son derece egosu yüksek bir varlık. Diğer hikayelere de bakarsanız örneğin Arakne'yi sırf kendisinden daha iyi gergef işlemeleri yaptığı için örümceğe çevirmesi falan hakkındaki bu iddiayı doğruluyor. Bu konular hakkında benim asıl merak ettiğim, bu kahramanların gerçekte kimler olduğu ve nereden geldikleri. Bir iddiaya göre onlar diğer gezegenlerden gelen ve ellerinde yüksek teknolojileri olan varlıklardı. İnsanlara yaşama dair bazı kolaylıklar sundular, toprağı işlemeyi, binalar yapmayı, mimari incelikleri öğrettiler. Bu iddia beni derinden etkiliyor. Eğer bu doğruysa, diğer dünyalardan gelen varlıklarsa bunlar, zannederim ki kendi gezegenlerini cehenneme çevirmiş, aynen şu an insanın yapmaya çalıştığı gibi, kendilerine yeni yaşam alanları arayan varlıklardı. Eğer bu iddia doğruysa, demek akıllı yaşam formları da aslında akılsız. :) Onlarda da kadın ikinci sınıf vatandaş. Yani evrenin her yerinde bir ilkellik söz konusu. :) Bakın ben de ne çok uzattım. :) Çok teşekkürler bu değerli yorumunuz için. Bir gün bence bizde misafir yazar olun ve böyle keyifli bir yazıyı paylaşalım buradan. Zira bu değerli bilgiler yorumlarda kalmasın derim. Sevgiyle kalın Deniz Hanım. :)

    YanıtlaSil
  17. Diliniz çok iyi

    YanıtlaSil
  18. Bu çok güzel oldu. Sanırım Yunanistan ile tarihsel yakınlığımızdan isimlerine kısa hikayelerine yabancı değiliz lakin sayenizde detaylı bilgi sahibi oluyoruz teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet coğrafi ve tarihi bir yakınlık söz konusu. Bugün Ege ve Akdeniz'de halen Antik Yunan kalıntıları var tarihi eser olarak. Benim çocukluğumdan beri dikkatimi çeker mitolojik öyküler. Elimden geldiği kadar anlatmaya ve aktarmaya çalışıyorum. Teşekkürler yorumladığınız için. :)

      Sil
  19. Sevgili Deniz çok teşekkürler, Medusa aynaya bakınca taş olmuş kısmı aklıma yatmamıştı ama aynayı gözgöze gelmemek için kalkan olarak kullanması mantıklı. Gülhan Hanım, yazılarınız gibi yapılan yorumlar da nitelikli, tüm yorumları okumak istiyor insan.

    YanıtlaSil
  20. Beğenmenize çok sevindim. Okuyucularımız ve özellikle Deniz Hanım oldukça detaylı yorumlar yapar sağ olsun. Kendisinin yorumlarını okumak beni de keyiflendiriyor. Teşekkürler yorumunuz için. :)

    YanıtlaSil
  21. Evet karmaşık bir hikaye versiyonları da çok birazda kafa karıştırmıyor değil çünkü bazı yerlerde ayrıntılar farklı anlatılıyor film çekildi hemde bir çok kez bu hikayelere oralarda bile tam bir tutarlılık yok ama bazen size bahşedildiğini düşündüğünüz nimetler (güzellik) bile bir şekile başınıza bela olabiliyor gerçekten suçu yoksa yazık olmuş böyle bir güzelliğe bu arada gülhan hanım amazon kadınları ile ilgili de bir yazımı yazsanız diye düşünmedim değil ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amazon kadınlarını anlatabilirim tabii neden olmasın. Gelecek günlerde yazılacak güzel bir konu olabilir bu. :) Hikayenin çok versiyonu var. Ben bu versiyonunu anlattım. Bu daha az kafa karıştırıcı sanki. :) Böyle hikayeler dilden dile yüzyıllardır anlatıldıkça her anlatan kendisinden bir şeyler katmış ve farklılaşmış anlatılar. Bizim halk hikayelerinde de aynısı olur. Beğenmenize çok sevindim Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  22. gülhaan. tamam okudum anladım. bir sorun yok :) ürkek ve içedönük olduğum için korkarım ben yorumlardan ve tartışmadan. bana adsız yorum gelse bütün gece ağlarım ya. neyse. inşallah herkes sadece blog yazar blog okur. başka şeylerle ilgilenmesinler. blog çevremiz tatliş yani. ya bana herkes blogdan yazar. twitten yazarlar, instadan yazarlar. mail de yazarlar. zaten web sitem var. oraya da mailler geliyor. web sitemi yaz bakımına aldım. mail adresim var tabii. TheDeeptonee@gmail.com. ama ben maile hiç bakmıyorum yanii. ayda bir bakarım ve maiileri de görmem pek. bir sürü twit feys bildirimi geliyo ya arada mailleri göremiyom. ama önemli acil bir şey olursaa yazabilirsin tabiisi bana mail . akşamları hep blogda olduğum için blogdan yazar bana herkes. aman kötü yorumlar adsızlar filan boşveer. hayat güzel blog güzel yazmak güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bakmayacağını tahmin ettiğim için oradan yazdım ben de. Yayınlama zaten sadece sana ulaşmak için yazdım. :) Tweet ve Face bakmazsın diye düşündüm. Her neyse yahu anlattım derdimi geçti gitti. Maile falan pek bakılmıyor zaten. Sorular bizde maile geliyor o yüzden bakıyoruz mecbur. Neyse geçti gitti sorun yok. Yaşasın iyi blogçular ve dayanışma diyelim.:)

      Sil
  23. Aydan Gülsoy4 Eylül 2019 20:43

    Medusanın hikayesini çok eğlenceli bir üslupla anlatmışsınız. Ben mitolojiyi çok severim. Diğer hikayeleride okuyacağım şimdi. Tesadüf denk geldim sitenize. Dert sorusuda soruluyor sanırım. Nereden soruyoruz acaba. Bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Evet dert sorusu soruluyor. Bunun için sayfanın üzerinde en sağdaki iletişim bölümüne tıklanıp, açılan ekrandan soru sorulabilir. Teşekkürler yorumunuz ve ilginiz için.

      Sil
  24. Medusanın hikayesinin böyle olduğunu bilmiyordum. Onu kötü bir yaratık olarak bilirdim. Öğrenmiş oldum teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellikle Medusa kötü bir varlık olarak bilinir ama hikayesinin aslı böyle. Ben de yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  25. Ne güzel bir anlatım. Hikayeyi bilmeme rağmen keyifle okudum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle biraz espriye vurarak anlatıyorum mitoloji hikayelerini. Yazarken ben de eğleniyorum. :) Beğenmenize sevindim. Teşekkürler. :)

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe