Edischar'dan Selam Mimi

Ağustos 21, 2019



   Merhaba sevgili dostlar. Yine bir mim göreviyle daha karşınızdayız. Bu seferki mim etkinliğimiz sevgili Edischar tarafından başlatıldı. Ve bizi de blogger dostumuz Rehitu mimledi. Kendilerinin mim paylaşımlarını linklere tıklayarak okuyabilirsiniz. Büyük bir çoğunluğunuz bilirsiniz ki biz burada aslında iki kişiyiz. Ben "Dert Anası Gülhan" ismiyle genellikle yorumlarda ve paylaşımlarda daha öndeyim. Bu yüzden genellikle beni biliyorsunuz. Ve mim etkinliklerinde benim ismimle mimliyorsunuz bloğumuzu. Ama aslında bir de Aslı yanı Aso'cuğumuz var. Kendisi arada bir de olsa bazı paylaşımlarıyla sizlere ulaşıyor. Ve biz mim etkinliklerinin sorularını her zaman birlikte cevaplıyoruz. Şimdi yine öyle yapacağız. Yani cevaplarımız iki kişilik olacak. Bakalım neler geçecek içimizden bu soruları yanıtlarken. Neyse daha fazla lafı uzatmadan hemen sorularımızı cevaplayalım. 

1-Boş vakitlerinizde neler yaparsınız?
   Dert Anası Gülhan: Boş vakitler söz konusu olduğunda tam bir dizi delisi olduğumu hatırlatmam gerekir. Zira şu an yayında olan yabancı dizilerin haricinde sezonlarca yayınlanmış olan birçok yabancı diziyi baştan sona izlemişliğim vardır. Hatta zaman zaman izlediğim bazı dizileri burada da tavsiye ederim. 
 Dizilerin dışında kitap okumayı özellikle tarih kurgularını okumayı çok severim. Bir de zaman zaman takıldığım bazı oyunlar vardır. Ama onlardan çok çabuk sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Yani oyun oynamak benim için bir vazgeçilmez değil. Arada sırada başvurduğum bir can sıkıntısı giderme aracı yalnızca. 

   Dert Anası Aso: Normalde boş vakitlerimi o sıralar aklıma ne takıldıysa onu araştırarak doldururdum ya da dizi izleyerek, Piço ile oynayarak yadaaaa komşucuklarıma salça olarak ama şu sıralar ablam yanımda olduğu için tüm boş ve boş olmaması gereken vaktimi onun başına tüneyerek geçiriyorum 😂 Hatta ve hatta bu konuda hem Gülocum hemde tocam da şikayetçi hahahah "ablan geldi bizi unuttun" diyorlar amaaaannnnn çatlayın kıskançlar ABLAM var benim hıh 😁




2-Gününüzü nasıl planlıyorsunuz?
    Dert Anası Gülhan: Günümü aslında planlamıyorum. Her şey kendiliğinden gelişiyor. Ben evimden çalıştığım için son derece rahatım bu konuda. Bazı siteler için haber, reklam yazıları gibi içerikler yazıyorum. Ve çalışacağım saatleri kendim belirliyorum. Her günün birkaç saatinde düzenli olarak bu işimi yapıyorum. Geriye zaman zamanda da özellikle yapmam gereken işler varsa, onlara zaman ayırıyorum. Planlı programlı olmak bana sıkıcı geliyor açıkçası. 

    Dert Anası Aso: Günümü pek planlı programlı yaşamıyorum hatta plan program yapmaya kalktığımda da hiç bir şekilde uymuyorum o yüzden çok önemli bir konu yoksa gündemimde, gelişi güzel geçiriyorum günümü. 



3-Hedefleriniz var mı Varsa Neler?
    Dert Anası Gülhan: Elbette hedeflerim var. Eğer insanın bir hedefi olmazsa, yaşam sıradan bir hale dönüşebilir. Şu sıralar en büyük hedefim bloğumuzda yayınlamaya devam ettiğim kitabımı yayınlatabilmek. Tabii bunu yapabilmem için kitabı yayıncıya teslim edilecek bir hale getirmem gerekiyor. Bunun için kurguda bazı düzenlemeler yapıyorum şu sıralar. Kitabımı yayınladıktan sonra da yine aklımda kitaplarla ilgili başka projelerim olacak. Ve bunları gerçekleştirmeye çalışacağım. 

    Dert Anası Aso: Herkes gibi benimde hedeflerim var ama tercih ve önem sıralaması şartlarıma göre değişiyor şu an ilk sırada olan hedefimi de pek açıklayasım gelmiyor biraz özel olduğu için :) 



4- İngilizce nasıl geliştirilir?    
    Dert Anası Gülhan: Tabii bu soruya cevap vermek için bir uzman falan değilim. En son üniversitenin ilk senesinde zorunlu ders olarak İngilizce görmüştüm. Ve bunun sonrasında hiç İngilizce dersi almadım. Fakat tamamen kendi çabalarımla İngilizcemi geliştirdim. Şu an alt yazısız bir diziyi bir hayli anlayarak izleyebiliyorum. 
  Geçen yıl The Walking Dead'i hiçbir site yayınlamayınca, Aso'nun yoğun ısrarları üzerine yabancı kanaldan izlemek durumunda kalmıştım. Aso, anlayabileceğimi iddia ediyordu. Ama asıl derdi, diziyi kendisi izlediği ve bana spoiler vermemek için kendisini zor tutmasıydı. 😆 "İzle şunu yoksa anlatıp berbat ederim" tehdidine dayanamayarak izledim. O zaman fark ettim bu denli geliştiğimi. Yani Aso haklıymış bu konuda dedim. 😊       

  Geliştirmek için ne yaptım konusuna gelince, öyle aman aman bir çalışma falan sergilemedim. Sürekli olarak izlediğim yabancı dizilerden birçok kelimeyi ve cümle yapısını öğrendim. Bir de Busuu, Duolingo, Voscreen gibi bazı uygulamaların son derece faydası oldu. Bunlar sıkıcı uygulamalar değil. Video izleyerek veya oyun oynar gibi bazı alıştırmaları yaparak, kolayca öğrenebiliyorsunuz bazı şeyleri. Ayrıca kendime birkaç yabancı arkadaş edinip, onlarla konuşmaya çalıştım. Tüm bunlar İngilizceyi geliştirmeye fayda sağladı. 

    Dert Anası Aso: Gülocumun yazdıklarına katılıyorum amaaaa ne kadar uygulama dizi film vs. uğraşsanız da aktif bir şekilde kullanmıyorsanız yada kullanmaya çalışmıyorsanız bütün uğraşlarınız boşa gider. En güzel yabancı dili yabancı bir ülkede mecburiyetten ötürü çözersiniz bu durumda size bir yurt dışı seyahati öneriyorum (tabi imkanınız varsa eğer yoksa Gülocumun dediği gibi yabancı uyruklu bir arkadaş bulup onunla günlük konuşmanızı tavsiye ederim). 😊






   Şimdi sorularımızı cevapladığımıza göre gelelim konunun ennnn heyecanlı bölümüme. Elbette birilerini mimlememiz gerekiyor. Bakalım kimler mimlenecek. 

 DeepTone

 Gizli Pencere

Esra Takım
  
  Mim görevimizi arkadaşlarımıza devrediyoruz. Bakalım onlar nasıl cevaplar verecekler. Şimdilik hoşçakalın arkadaşlar. Sevgiyle kalın. 

  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Benzer İçerikler

47 yorum

  1. Bir taşla iki kuş vurmuşum diye düşündüm iki kişiden ayrı ayrı cevaplar gelince. Mimi havada bırakmayıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek keyifle cevapladık soruları. Çok teşekkür ederiz bize bu görevi verdiğiniz için. :)

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim Deniz'ciğim. Beğenmiş olmana çok sevindim Senin yorumların da bizim için çok değerli. İyi ki varsın. :)

    YanıtlaSil
  3. Burada daha çok yeni olduğumdan dolayı ilk defa iki kişinin aynı anda cevapladığı bir mim gördüm, çok eğlenceliydi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bir tek biz bu şekilde cevaplıyoruz. Zira iki kişiyiz blogda. Beğendiysen çok sevindim. Teşekkürler. :)

      Sil
  4. gelip okuycam yineeee :) yaptıydım bu mimi geçen hafta edişar mimleyinceee :) geliştirmenin yolu, kafaya takmak, öğrenmek geliştirmek konusunda obsesif olmak, ingilizce ile yatıp kalkmak, hayati mesele haline getirmek, çok istemek, olumlu hırs yapmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa ben çok üzüldüm ama şimdii tüh yaa dikkat etmemişim ya da aklımda kalmamış bu mimi yaptığın. Balık hafızalıyım ben bu aralar. Ne okuduğumu falan hatırlamıyorum hiç. Şu Tiroit hastalığı unutkanlık yapıyor zehirü zıkkıım merett :) Haftaya doktora gidiceğim zaten. Neyse yaptıysan bile etkileşim oldu. Sorun değil. :)

      Sil
    2. beçmil olsuun. ne bitmez hastalıkmış bu yaa.

      Sil
    3. Bu ömürlük hastalık Deep'çim. Öldürmeyip süründüren türünden yani :):) Yani tabii o kadar da abartmamayım. Herhangi bir ağrısı sızısı yok. Ölüm riski yok. Yataklara yatırmıyor şükür. Yükseldiğinde unutkanlık halsizlik depresif ruh hali yapıyor. Hafif kas ağrısı ve uykusuzluk falan oluyor işte. Kontrol altında tutulduğu halde fazla bir zararı olmuyor. Amma velakin ben hep halt edip yenilmemesi gereken şeyleri yiyorum o dönemlerde fırlıyor böyle. Bu ara yine yanlış beslenmeye başladım. İlacı içmeyi de unuttum birkaç gün. Anında etkiliyor. Hoş geçen baharda olduğum kadar kötü değilim. Doktora gideceğim o yüzden. Sen de bir dokun bin ah işit. Başını şişirdim yine. Ne çene var bende de beaa tamam sustum :)

      Sil
  5. İkinizin de eline sağlık :) iki kişi olduğunuzu bilmiyordum sürpriz oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biz iki kişiyiz. Aso'cum pek görünmez ortalıklarda. O işin arka planındadır hep. Teknik konularıyla uğraşır bloğun. Bazen de Aso'nun Gözünden gibi paylaşımları vardır. Genellikle beni bilir herkes ama şimdi öğrenmiş oldunuz. :)

      Sil
  6. Böyle mim ne güzel, ikinizi de kutluyorum. Gayet dolu dolu bir mim olmuş. Gülhan, senin tarih kurgularını sevdiğin gerçekten yazılarında anlaşılıyor. Benim ablam lise tarih öğretmeniydi. Tarihi onun anlatımlarından sevmişimdir. Emeklerinize sağlık. Aso'ya ve sana sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluğumdan beri tarihi konulara ve bunun hakkındaki kurgulara ilgi duyarım. Ve yazdıklarımda da bunun bir yansıması var tabii. Bizim mimler böyle iki kişilik oluyor. :) Beğendiyseniz ne mutlu bize. Teşekkürler yorumunuz için. Sevgiler. :)

      Sil
  7. Bu benim için de sürprizli bir mim oldu, iki kişilik yazıyorsunuz ne hoş :))
    Cevapları ve yorumları da okurken keyif aldım. Bu arada bende de haşimoto tiroidi var, dediğiniz gibi beslenme sağlıklı olmayı sağlayan ön koşul. Ve hastalıktan kurtulan da var bu arada. Azim gerek. :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynısı Hashimoto hastalığı bendeki sorun da. Arada bir beslenme düzenimi terk ettiğim zaman tiroit değerleri yükseliyor. Bu da bazı belirtilerle kendisini gösteriyor. Kurtulanı ben hiç duymadım. Ama artık tıp ilerliyor. Neden olmasın tabii. :) Bizim mimler bu şekilde oluyor. Malum iki kişiyiz blogda. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler. :)

      Sil
  8. Eğlenceli bir mim olmuş, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Harika bir mim olmuş keyifle okudum teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  10. iki güzel insanın keyifli sohbetini dinlemek çok güzeldi 😊 çok keyifli bir mim olmuş ellerinize sağlık güzel kadınlar ❤❤😊🌸😊 sevgiler canlar 🌸😊... inşallah kitabını da heyecanla bekliyoruz sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaba daha var tabii ama elimden geldiğince hızlı biçimde düzenlemeye çalışıyorum cancazım.:) Beğenmene çok sevindim. Teşekkür ederim yorumun için. :)

      Sil
  11. Mimleri cevaplamaya cesaret edemiyorum. Kendim hakkında ipuçlarını yorumladığım kitap, film, belgesel ve diziler vasıtasıyla vermek daha pratik geliyor. Cesaretinizden ötürü kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o kadar zor değil ama siz biraz çekingen davranıyorsunuz sanırım. :) Aslında bir kez mim cevaplarsanız, bundan çok keyif alacağınıza eminim. Sizi bir gün mimleyelim o zaman. :) Teşekkürler yoruma katıldığınız için. :)

      Sil
  12. Demek iki kişi beraber mim cevaplayabiliyor muş :)

    YanıtlaSil
  13. Keyifle okudum, mimlendigimi de şimdi gördüm, yarın cevaplarımı yazarım ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç gündür sizden ses çıkmayınca buralarda olmadığınızı fark ettim ben de. Heyecanla bekliyoruz cevaplarınızı. Teşekkürler. :)

      Sil
  14. gloria jeans kahvelerinden o. galiba french vanilla idi adı. her defasında başka kave içiyom orda. vanilla krema öle bişi. americano ve latte ler süper orda. tarcındı herhalde. öle bişi. çok dikkat etmeden içip geçiyom yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahha havalı kahvelerden yanisi evde yapamayız tühh :) Ben Şişli'de otururken öyle havalı yerlere gidip Americano falan içerdim genelde. Şekersiz koyu kahve seviyorum ben. Ama Starbucks'ın vardı dondurmalı falandı galiba soğuk kahve o yazın iyi oluyordu. Şimdi yalnız Türk kahvesi içiyorum. En sağlıklısı o sanırsam. :)

      Sil
  15. Güzel mim güzel cevaplar yalnız Dert Anası Aso cevap verirken bizi soru işaretleri ile bırakıyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gizemli takılır bizim Aso :) Beğenmenize sevindim Erhan Bey. Teşekkürler yorumunuz için.:)

      Sil
  16. İki kişiden ayrı güzeldi. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okuyup yorumladığınız için teşekkür ederim. :)

      Sil
  17. Sizi okumak gerçekten keyifliydi. Çok memnun oldum tanıştığımıza :)

    YanıtlaSil
  18. Üşenmedim tekrar geldim yorum yazmaya :D Çok keyifle okudum cevaplarınızı *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tekrar geldiğiniz için. Beğenmiş olmanıza çok sevindim. :)

      Sil
  19. Yeni blogger arkadaşınızım çok renkli bir bloğunuz var kitabınızı da çok merak ettim doğrusu inşallah kitaplaştırmak nasip olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın yayını yukarıda "Bastet" başlığı altına mevcut. Okumak isterseniz, tüm bölümleri oradan bulabilirsiniz. Hoş geldiniz ve tanıştığımıza çok memnun aldım. :)

      Sil
  20. Cevaplar içten ve samimi olmuş asonun kileri pek beğenmedim ama olsun sonuçta yazmış bişiler :) Yüreğinize sağlık dolu dolu ve güzel bir gelecek geçirmeniz dileği iel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahhah alenen Aso'ya savaş ilanıdır bu. :) :) Valla karışmam gelirse az sonra :) Şaka bir yana bir mim daha var. Onu da sana yollamayı düşünüyorum. Haberin ola. Teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
    2. Rica ederim mimi yazdım ama hemen yayınlamayacağım 3 gün sonra belki çünkü bir yazı güncelemek zorunda kaldım.

      Sil
  21. Evet canım, burada vardı cevaplar tekrar aynı şeyleri yazıp uzatmayayım dedim. Tekrar okumana çok sevindim. İyi ki varsın. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  22. Yine çok keyifli cevaplar. Ben de evde çalışmayı sevenlerdenim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle evde çalışmak gibisi yok. Cevapları beğenmenize sevindim. Teşekkürler. :)

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe