Dert Anasından Yeni Proje

Haziran 06, 2019



  Herkese merhaba. Öncelikle dert anaları olarak herkesin bayramını kutlarız. Malumunuz, şu sıralar iş güç derken buralardan bir hayli uzak kaldık. Elbette dert soruları mesaj kutumuza geldikçe onları cevaplamaya çalışıyoruz. Son zamanlarda bu biraz gecikerek de olsa, sorularımız bizim asıl önceliğimiz. Ve gelen her soruyu mutlaka cevaplıyoruz. Çünkü dert anası platformunun var olma amacı öncelikle dertlere çözüm bulmaya çalışmak. 
 Ancak Aso'cuğumla birlikte uzun zamandır düşünüyoruz. Ne yapsak da buraları biraz daha renklendirsek diye. Aklımıza bunu sağlamak adına bir fikir geldi. Bu konu hakkında sizlerin de düşüncelerini almak isteriz. Bu nedenle bugün bu yazıyı yazma gereği duyduk. 



 Efendim bilenleriniz bilir, benim bundan uzun zaman önce kurguladığım bir hikaye vardı. Hikaye dediğime bakmayın, oldukça uzun bir roman olacak şekilde tasarladığım bir kurgu bu. Asıl niyetim bu hikayeyi tamamlayıp, bir gün kısmetse kitap olarak bastırmak idi. Hatta bu düşüncemden Dert Anasının 2019 Hayalleri Ve Hedefleri  başlıklı mim paylaşımımızda bahsetmiştim. 

  Yeri gelmişken kısaca konusundan da bahsetmek isterim. Bu kurgu, günümüzde geçen ilginç bir tarih araştırmasını anlatıyor. Hikayemizin baş kahramanı Umay isimli bir kız. Eski yazıları okuma yeteneğine sahip olan bu kız, Hikmet adındaki gizemli bir profesörle bir projede görev almak için anlaşıyor. 
Proje, birbirinden kopuk, anlamsız gibi görünen metinleri içeriyor. Fakat metinler çevrildikçe tarihe ait önemli bir sır yavaşça su yüzüne çıkmaya başlıyor. Osmanlı tarihi ve Mısır mitolojisi ögelerini birleştiren bu sır, anlamsız gibi görünen metinlerin arkasına ustaca saklanmış. Ve tarihte gelişen olay, zaman zaman Flash Back'ler ile geçmişe dönülerek anlatılıyor. Bu Flash Back'lerde tarihteki önemli karakterlerle karşılaşmak mümkün. Fazla detayına inmek istemiyorum. Ama karakterlerimiz zaman zaman oldukça eğlenceli kimseler olabiliyor. Yaşadıkları trajikomik olaylar, hikayeye canlılık katıyor. 


  Biz düşündük ki, neden hikayemi buradan dostlarımızla paylaşmayalım? Bugüne kadar bu çalışmamı yakın çevrem dışında hiç kimseyle paylaşmadığımı itiraf etmeliyim. Bu yüzden açıkçası çok heyecanlıyım. Hem kurgu hakkında sizlerin de fikirlerinizi almış oluruz. Vereceğiniz tepkileri çok merak ediyorum. Şimdi bu konuyu sizin oyunuza sunmak istiyorum. 
Haftada bir gün olmak üzere bu çalışmamı buradan parça parça paylaşmak istiyorum. Ne dersiniz buna a dostlar? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın lütfen. Sizlerden olumlu yorumlar alırsam, birkaç güne kadar ilk paylaşımımı yapacağım. Ama derseniz ki, sen dert anası değil misin? Otur sorularını cevapla be kadın' Senin neyine roman yazmak? Başımızı şişirme tuhaf hikayenle! 😆 Ki diyebilirsiniz tabii bunu. Elbette okuyacak olan sizlersiniz. O zaman yalnızca sorularımızı yanıtlamaya devam ederiz. 😆 
  Haydi bakalım dostlar yorumlarda görüşmek üzere. Sevgiyle kalın. 😊

Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Benzer İçerikler

48 yorum

  1. Hayırlı bayramlar
    Güzel bir düşünce hayırlı olsun.
    Yazı tekniğiniz ve anlatım tekniğiniz zaten projenize çok yakın.Ben çok güzel olacağı kanaatindeyim.Sabırsızlıkla okumayı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sibel Hanım. Öyleyse yakında ilk bölümü yayınlayacağız.

      Sil
  2. Sizinde bayramınız kutlu olsun kızlar 😍😍
    Bence bugüne kadar durduğun kabahat Gülhan’cım . Ayrı bir kategori olarak neden olmasın.
    Merakla bekliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Seyhancım. Evet Asocum bir kategori açacak yukarıya. Bir iki güne yayınlarız ilk parçayı. Çok heyecanlıyım umarım beğenirsiniz.

      Sil
  3. Bizim için bunu okumak süper olur bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Sağ ol Sevimcim. Yorumlarını merakla bekliyor olacağım.

      Sil
  4. Ben buralarda olduğum sürece tam destek verecem .
    Proje çok güzel tebrik ederim .
    Ama
    Parça parça her bir yayın çok uzun olmasın . Olabildiğince parçalara bölün :)
    Desteğimiz sizinle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok çok uzun yayınlamayız zaten. Dediğiniz gibi çok uzun olursa keyfi kaçar. Yakında yayında olacak. Çok teşekkürler desteğiniz için.

      Sil
  5. Her zaman demişimdir geçmiş geleceğin aynasıdır, o yüzden ben çok severim içerisinde araştırma olan çalışmaları, bizi güzel sürprizlerin de karşılayacağını düşünüyorum. Ben de güzel olacağını düşünenlerdenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Erhan Bey. Umarım beğenirsiniz. Birkaç güne yayınlamayı planlıyoruz.

      Sil
  6. Ben herşeye uyarim. Bu güzel konu kitaplaştirilsa da güzel olur blogda paylasilsa da. Konuyu sevdim tam benlik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir konusu var Derya Hanım. Burada yayınladıktan sonra kitap haline de getirebilirim belki. Merakla yorumlarınızı bekliyor olacağım. Teşekkürler.

      Sil
  7. Süper bir proje :D konusu çok hoşuma gitti sabırsızlıkla bekleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Kısa zamanda gelecek ilk parça.

      Sil
  8. Tabii ki projenizi görmek ve okumak isteriz. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Fatih Bey. Sizlerden olumlu yorumlar almak beni keyiflendirdi. Yorumlarınızı bekleyeceğim.

      Sil
  9. hımm oldukça heyecanlı ve gizemli bir roman olacağaa benziyoo,inşallah kitap haline getirrisiniz tabii güzee filmide oluu bunun, burda da yayınlayabilisiniz size kalmiişş ama kitap daha güzee oluudı hehalde ama tabii size kalmiişş nasıı istiyosanız öyle yapiin..ha unutmadan hikayeleinizi önceden noterlettirin deiiz çünkü aksi taktirde hırsızlar kitap haline getirmenizde size zorlukk çıkatabilii ileede..kolay gesiin..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet gizemli bir konusu var. Keşkee film olsa daha ne isteriz diimi. Çok haklısınız noter için. Ama noter çok pahalı. Ben sormuştum sayfa başına ücret istemişlerdi. Tabii hırsızlar her yerde. Yemek tariflerini bile çalıyorlar. Romanın başına neler gelir. Neyse siz şahitsiniz burada ilk kez bizim yayınladığımıza. Kurgu bizim yedirtmem valla cıngar çıkartırım ahahahha.

      Sil
    2. ben de senaryo yazdığım için biliyorum, tasdix diye bir uygulama var oradan bir seferliğine ücretsiz telif hakkı alabiliyorsun :) :) Bu yorumu görünce aklıma geldi paylaşmak istedim belki oradan faydalanabilirsin diye ;) İlk part gelmiş bu arada ilk fırsatta okuyacağım :)

      Sil
  10. Annem anlatırdı; çocukluğunda, gazetelerde haftada bir bu şekilde hikayeler, romanlar parça parça yayımlanırmış. "Bir sonraki bölümü sabırsızlıkla beklerdik, günler geçmezdi bir türlü" diye anlatırdı. Sanırım bu projeyle aynı hissi yaratacaksınız 😊

    Elbette harika bir deneyim yaşatacağınıza eminim fakat benim tercihim kitap olarak bastırmanız yönünde. Hissetmek, mis gibi kitap kokusunu içime çeke çeke okumak...
    İlk sipariş verenlerden olacağıma emin olabilirsiniz 😊 Tabii bu konuda son karar sizin. Burada paylaşmaya karar verirseniz, elbette yine seve seve okurum 💗 Her ne karar verilecekse, şimdiden hayırlı olsun diyelim öyleyse. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada yayınladıktan sonra kitap olarak da bastırabilirim. Tabii kitabın yeri ayrı. Sizinle bu konuda aynı fikri paylaşıyorum. Evet eskiden öyleymiş. Hatta edebiyatımızda romanlar ilk bu şekilde basılmış. İnsanlar okuma alışkanlığını gazetelerde tefrika edilen romanlar ile edinmişler. Benim yapmaya çalıştığım da bir bakıma bu geleneğin canlanması gibi bir şey olacak. Bugün akşam yayınlamayı düşünüyoruz ilk parçayı. Bakalım beğenecek misiniz. Merakla bekliyor olacağım. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  11. projenin konusu hoşuma gitti :)) bekliyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Bu akşam yayınlamayı düşünüyoruz ilk kısmı. Teşekkürler.

      Sil
  12. hayırlı bayramlar muhakkak ki iyi bir çalışma olacaktır siz yazın bence karar verdiyseniz kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi bayramlar. Değişik bir çalışma olacak. Merakla yorumlarınızı bekleyeceğim. Teşekkürler.

      Sil
  13. Vallahi benim ilgimi çekti ben isterim paylaşmanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgilenmenize sevindim. Bu akşam ilk kısmı yayınlarız sanırım. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. Tamam öyleysee Deep'çiim. :) Bugün yayınlayacağız ilk kısmı. Haber veririm sana. :)

      Sil
  15. Woow Nice article I am like your post. "Perfect "
    Good job TanksFor sharing
    Please follow me back


    Buku Vs Youtube Apa Yang Ada Di Benak Anda Kebanyakan berasumsi No..

    YanıtlaSil
  16. Haftada bir gün olduğundan bloğun akışını etkilemez. Dediğiniz gibi de renklendirir. Bence soru-cevaplar devam etmeli, yani normal blog akışı veee günü geldiğinde de romanımızı okumalıyız. Hatta başlamışsın bile, bu yorumdan sonra onu okumaya geçeceğim:) Tabi konusunu okurken birkaç film canlandı kafamda. Wanted filmi ve 13 tzameti filmi gibi...

    YanıtlaSil
  17. Bayramınız kutlu olsun ve bence harika bir fikir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizin de bayramınız kutlu olsun. Paylaştım bile hikayenin ilk kısmını. Yorumlarınızı beklerim.

      Sil
  18. Hikayeni bizimle paylaşma kararın harika.

    YanıtlaSil
  19. ayyy ben şişlide yaşıyom ki yaaa. hemen şişli caminin karşısındaa :) hergün maçkaya galataya yürüyom. çok seviom şişliyii. istanbulun tam merkeziiii :) her yere gitmek kolaaay :) silivri eh benim için senimer toplantı yeriiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende 2011 de kurtuluşta oturuyordum bir de 2014 de senin o caminin tam karşısında ara sokakta hastane var benim mağazam vardı orada :)) belki karşı karşıya gelmişizdir deepçik de haberimiz yok :)) bu arada bak gülo kitabın ilk parçasını yayınladı bi oku fikrini söyle :))

      Sil
    2. Deep'çim Kurtuluş'ta yaşadım 2 sene. Şimdi burada rahatım. Çok kalabalık oralar. Evet her yere yakın o avantajı var. Ama arıyorum desem yalan olur. Kalabalığı sevmiyorum ben. Bu arada yazıyı yayınladım. Okur musun lütfen :) merak ediyorum yorumunu. Bu şimdi tarihten bir sahneyle başladı. Ama diğer kısımlarda günümüze dönecek. Asıl olay günümüzde geçiyor çünkü. Oku bakalım nasıl bulacaksın. :)

      Sil
  20. üzerinize izafiyetle başlayan cümle hawaice, powei havaicesi, powei, kara deliki bulan bilim adamı koymuş bu ismisinii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle miymiş bak bilmiyordum bunu. Öğrenmiş oldum. Ama çok güzel bir cümleydi. :)

      Sil
  21. Yolun açık olsun...Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  22. hikayenin ana teması bence ilgi çekici. Bir kaç filimde karşılaşmıştım bu konuyla. Yakın çevremizden böyle bir hikayeyi okumak beni mutlu edecek sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin Bey merhaba. Ben yayınladım bile ilk iki parçasını. Okuyup değerlendiriseniz çok sevinirim. Tabi konu filmlerdeki gibi değil pek. Biraz farklı bir şey seçmeye çalıştım. Teşekkürler.

      Sil
  23. kaçırmış bu yazınızı.merakla okuruz elbette..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevinirim okuyup değerlendirirseniz. Ben ilk iki kısmını yayınladım bile. Teşekkürler.

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe