Gençlik Başımda Duman-2

Mart 06, 2020


"https://www.dertlidostum.com/2019/05/genclik-basmda-duman.html bu itirfta 
bulunmuştum geçen yılın mayıs ayında. Orada da söylediğim gibi adımı ve e 
-postamı maalesef yine sallıyorum aksi halde yazamıyorum. O kızı hala 
unutamadım. Bir türlü çıkmıyor aklımdan 2.5 yılı geçti ama hala aklımda o 
var. Hala da söyleyemedim ve söyleyemiyorum. Bir türlü unutamıyorum. Tam 
unuttum diyorum yeniden aklıma gelip gecelerimi zehir ediyor. Ne yaparsam 
olmuyor. Bir türlü çıkmıyor aklımdan. Bir yandan her gün görüp, konuşup ona 
da haksızlık yaptığımı düşünüyor, bir yandan vazgeçmeye çalışıyor, bir 
yandan ise hiç bir şey yapmadan kendimi yiyip bitiyorum.  Sevmek zor işmiş 
be..."


  Merhaba sevgili dertli dostum. Neredeyse bir yıl olmuş senin dert sorunu yayınlayalı. Biz Aso'cuğumla dertli dostlarımızdan tekrar haber almayı çok severiz. Amma velakin, aradan uzun zaman geçmesine rağmen seni hala böyle dertli görmek bizi çok üzdü. Anlaşılan gençlik hala senin başında duman ve konu ağır bir aşk yangınına dönüşmüş vaziyette. Bakalım bu kez sana neler tavsiye edebiliriz. Okuyucularımızla birlikte bu umutsuz aşkına tekrar bir çözüm aramaya çalışalım... 
 Bu arada, senin durumun söz konusu olunca, aklıma "Gençlik Başımda Duman" şarkısı gelmişti geçen seferki yayında. Başlarken bu hoş şarkıyı bir dinleyelim mi hep birlikte, ne dersin?😊




  İnsanın dünya yüzündeki varlığının başlangıcından bu yana aşk, aslında onu en çok üzen, yoran duygu değil mi? Aşk için neler neler yazıldı, söylendi... Koskoca sanat tarihini incelersek aşk, sanatın en büyük ilham kaynağı... Ama bence aşkın en güzel tanımını ünlü halk ozanımız, Aşık Veysel yapmış. Demiş ki, "Seversin, kavuşamazsın aşk olur." Aslına bakarsan bu söz, senin şu andaki durumunu da özetliyor. 

  Sevgili dertli dostum, bir önceki dert sorunu cevaplarken de bu duygunun temelinde kızın ulaşılmaz olmasının yattığını belirtmişiz. Yani tıpkı Aşık Veysel'in sözündeki gibi, ona kavuşamadın ve aşk oldu... Anladığım kadarıyla da durum hala umutsuz. Yani bu kızın ilişkisi hala devam ediyor. Ve sen onunla bu konuyu bu yüzden konuşamıyorsun. Mesajında detaylara çok fazla değinmemişsin. Fakat, bir önceki mesajından yola çıkarak ben böyle anlıyorum. Umarım doğru anlıyorumdur. Yanlışım varsa, bize bir mesaj daha gönderip, konuya açıklık kazandırabilirsin istersen. 


  Şimdi, eğer kızın ilişkisi devam ediyorsa, onunla konuyu konuşmaman zaten yapılacak en mantıklı şey. Bu durumda kızcağız madem seni arkadaşı olarak görüyor, senden duyacağı bir aşk itirafı hiç hoş olmaz diye düşünüyorum. Fakat bir de şuna değinmeden geçemeyeceğim. İnsanlar, karşısındaki kimsenin bakışlarından, davranışlarından duygularını tahlil edebilir. Bu çok zor değil. Sen her ne kadar bunu belli etmemeye çalışsan da gözler yalan söylemez dostum. Acaba diyorum ki, bu kız senin ona karşı olan ilginden zaten haberdar mı? Haberdar olup, seni o gözle görmediğinden ve zaten bir ilişkisi olduğundan bu durumu sana dostça davranarak kapatmaya çalışıyor olabilir belki... Yani sen bu duyguları elinde olmayarak sürdürdükçe onu da üzüyor olabilir misin acaba?




   Dostum, kızın ilişkisine de değinmek istiyorum. Bu ilişki halen devam ediyor ve kaldı ki daha geçen yıl, dört yıllık bir ilişki olduğunu söylemiştin bunun. Ee aradan bir yıl daha geçti. Hala ilişki devam ediyorsa, buna yapılacak bir şey gerçekten yok gibi görünüyor. Niyetim moralini bozmak değil elbet. Ancak gerçekler de gün gibi ortada dostum. O zaman da sana söylediğim gibi, bu sevdadan vazgeçmekten başka hiçbir alternatif yok gibi görünüyor.  


  Vazgeçeceğiz ama nasıl? Kolaysa sen yap dediğini hissettim sanki. 😊 Kolay değil tabii ama önce can, sonra canan be dostum. Yani geceleri uykularından olacak kadar seni rahatsız ediyorsa bu durum, bundan kesinlikle kurtulman gerek. Tabii bu kadar derin ve güçlü hissedilen aşklar aslında insanın yaşamında önemlidir. Aradan yıllar da geçse, geriye dönüp baktığında, bu kızı hatırladığında kalbinde tatlı bir sızı olacaktır. Ama şu anda bu sızı tatlı olmaktan öte, gecelerini heba edecek kadar kötüyse, inan gençliğinin en güzel günlerini bu şekilde üzülerek geçirdiğine ileride üzüleceksin benden söylemesi. 
  İnsan böyle hallerde kendi kendinin doktoru olmalı. Kendine telkinlerde bulunmalıdır. Ruhunu o aşk acısına teslim etmemen için kendi kendine harekete geçmen gerektiğini düşünüyorum. Aklına onunla ilgili düşünceler geldiğinde, o düşünceleri hemen dağıtmaya çalış. Hemen o saniyede bir şeylerle oyalanmaya yoluna başvur. Aksi halde kendini kötü hissetmekten öteye geçemeyeceksin hiçbir zaman.  

  Bu arada sana daha önceki mesajında bazı tavsiyeler vermişiz. Arkadaş çevreni değiştirmek, uzak kalmaya çalışmak gibi... Bunları uygulamayı denedin mi? Eğer hala her an onun yakınındaysan, zaten bu duygun sürekli olarak tetikleniyordur. Yine ben sana ondan uzak kalman gerektiğini hatırlatmak istiyorum. 




  Bir de mesajlarını gönderme zamanlarından hareketle, yani geçen yıl Mayıs ayı, bu yıl da baharın başlangıcı sayılacak günler, sana bahar mı yaramıyor acaba dostum. 😊 Malum baharın güzelliği aşkı körükler. Ama bir de şöyle düşünsen, doğa bile her baharda kendini yeniliyor. Bence insan da yenilenmeli. Bu güzel bahar günlerinde sana doğa yürüyüşlerini tavsiye ediyorum. Hatta sen şimdi doğada tek başına kalırsan, yine düşüncelere dalabilirsin. Bu nedenle yanına sana o kızı hatırlatacak çevreden olmayan birilerini al. Sık sık yürüyüşe çık. Yürürken de doğanın sesini dinle dostum. O ses sana hayatın devam ettiğini, her şeyin nasıl da yeniden yeşerip, canlanabileceğini anlatacak. En azından bu sayede aklını dağıtıp, biraz da yorulup, geceleri rahat bir uyku çekersin diye umut etmekteyim. 


  Bir de sana bir şey söyleyeyim mi? En iyi aşk romanları, böyle derin aşklardan çıkmıştır dertli dostum. Önceki mesajında bloğunun olduğunu söylemiştin. Şu sıra birçok blogger arkadaş blog yazmayı bıraktı. Ama umarım sen de bırakmamışsındır. Bıraktıysan da acilen yeniden başla. Blog yazabildiğine göre yazma yeteneğin var. Bence hemen bir kurgu hikaye kaleme almalısın bu duyguların hakkında. Bloğunda yayınlar mısın bilmem ama ister yayınla istersen ileride kitap olarak bastır. Fakat bu hissettiklerinin sana güzel bir eser yazdıracağı kanaatindeyim. Bunu yaparken de başka bir şeylerle meşgul olur, aklını dağıtırsın. Hem de ortaya güzel bir şeyler çıktığını görünce eminim ki keyfin yerine gelir. 




  Bu arada sen bize tekrar mesaj yollayınca, ben daha önceki paylaşımı detaylıca inceledim. Sen neler demişsin, biz sana ne tavsiye etmişiz diye. Tabii bunu yaparken yorumları da inceledim. Blogger dostlarımız sana yorumlarda bazı öneriler sunmuş. Bu yorumların içinde bir yorum vardı ki, Sevgili Yusuf Bey sana " Hiçbir zaman unutamazsın. Bir yerlerde kalır. Orhan Gencebay'dan İlk Göz Ağrım'ı dinle." tavsiyesinde bulunmuş. 😉 Tabii diğer dostlarımız da bazı şarkılar tavsiye etmiş, yorumlarda bulunmuş. Onlara da teşekkürlerimizi sunarız. Fakat dertli dostum seni en iyi Yusuf Bey anlamış diye düşündüm. Diğer dostlarımızla birlikte biz dert anaları senin kısa zamanda bu duygudan kurtulacağını umut etmiş ve çözümler sunmuşuz. Ama Yusuf Bey, "Hiçbir zaman unutamazsın" diyerek aslında bu tür aşkların insan ruhunda yarattığı etkiyi açıklamış. Kendisine teşekkürlerimizi ileterek, Yusuf Bey'in tavsiyesine uyuyoruz şimdi. Sana Orhan Gencebay'dan İlk Göz Ağrım şarkısını armağan ediyoruz. 





    Tabii buradaki hiçbir zaman unutamazsın, ömrünce kendini bunun için heba edeceksin anlamına gelmesin.😉 Günün birinde bu duygularının güzel, hoş bir gençlik anısı olarak hatırlanması dileğiyle diyelim. Lütfen bize tekrar yazmayı ve gelişmelerden haberdar etmeyi unutma dostum. Kendine çok iyi bak. Şimdilik hoşçakal.  


    Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Benzer İçerikler

32 yorum

  1. Hâlâ kaldı mı ya hu böyle seven? Genç arkadaş imkansız aşkın peşinden koşmayı bence bırakmalı. Bunun sonu sadece filmlerde güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Bu dertli dostumuz aşk konusunda filmleri anımsattı size sanırım. :) Umarım kurtulmayı başarır ve dediğim gibi bir gün gülümseyerek hatırlar bu yaşadıklarını. :)

      Sil
  2. güzel tavsiyeler... bence yakıştırma kendine ilişkisi olan birini. en kolay böyle 'unutursun' ve ileride gülersin hatırladıkça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarız dediğiniz gibi dertli dostumuz ileride gülümseyerek hatırlar bu yaşadıklarını. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  3. Telif hakkı istiyorum Gülhan hanım avukatım sizinle iletişime geçecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Beyy, ben size yukarıda methiyeler düzdüm yani aşkolsun amaa :) Telif zaten sizin, teşekkür ettik size. :) Şaka bir yana güzel tespitlerde bulunmuşsunuz geçen sefer. İyi bakın kendinize avukata lüzum yok caanıım. :)

      Sil
  4. of yaa işallah unutur. insan kendine böyle acı çektirmemeli yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah unutur Deep'çim. Kimse acı çekmesin hayat güzel. :)

      Sil
  5. Zor bir durum Allah yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşımıza bir müzik tavsiyesi de benden olsun https://www.youtube.com/watch?v=K6MYVElXqzU
    Elbet unutur da unutana kadar canı yanar tabii. İleride güzel bir hatıra olarak kalacak ama onun için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dertli dostumuza bir şarkı daha geldi bakalım. :) Bu şarkılardan aşk acısı arşivi yapalım bence. :) Teşekkürler tavsiyeniz ve yorumunuz için. :)

      Sil
    2. Şarkıları dinleyince daha kötü olmasin bir de :)

      Sil
    3. Yaa bilmem artık orasını. :) Böyle durumlarda çivi çiviyi sökermiş derler :)

      Sil
  7. Aşk saplantılı bir hal alırsa vay ki vaay! Hem kendine hem karşındakine eziyet. Bence Dert Anası Gülhan'ın önerilerine kulak ver. Birçok araştırmaya göre, doğada vakit geçirmek (yürüyüş vs.) daha sağlıklı düşünmeye, daha sağlıklı bir ruh haline sahip olmaya yardımcı oluyor. Ayrıca serotonin seviyesini düzenleyerek daha mutlu ve huzurlu hislerle donatıyor :) Yazmanın ise yarattığı haz inanılmaz. Lütfen bu tavsiyeleri uygulayarak kendine bir şans tanı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel tavsiyeler verdiniz. Evet doğa gerçekten her şeye çare oluyor İnsanı iyileştiren yegane etken bence. O yüzden doğa yürüyüşü önermiştim. Demek seratonin seviyesini düzenliyor yürüyüşler. Dertli dostumuzun aklında olsun. Çok teşekkürler bu güzel yorumunuz için. Sevgiler. :)

      Sil
  8. Hımm platonik aş mı acaba? Öyle gördüm sanki..Aşık Vestel doğru sölemiş bence "kavuşmazsan bu aşk olu" diye..Bence aşık genç,sizin tavsiyelerinize uysun..Zoor bi durum..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet platonik aşk Ertuğrul Bey. Zor bir durum tabii. Aşık Veysel çözmüş bu konuyu bence :) Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  9. Eski yazıyı da okudum, orada demişim ki: "Gözden ırak olan,gönülden de ırak olur." en iyisi görmemesi. Yani gördüğü sürece aşk ateşini hep harlayacak. Bize yazıp belki cesaret almak istiyor, "açılmalısın, söyle mutlaka" falan diye ama olmaz yani bu durumda. Platonik takılmaya devam, çünkü bu zaman kaybını kendisi istiyor. Bence kendisine arkadaşça değer veren birine değil, gerçekten onu seven birine saklasın kalbini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kesinlikle açılma olmaz. Bahsettiğim gibi kızcağız böyle düşünmüyor ve açılma ilişkiyi daha da zora koşacaktır. Bu kez arkadaşlığı da kaybedebilir. Gözden uzak, gönülden ırak konusuna katılıyorum ben de. Çok teşekkürler yorumladığınız için. Sevgiyle kalın. :)

      Sil
  10. Zor işler evet aşk özellikle gençlikte çok can yakıyor hele de karşılıksızsa büyük sıkıntı gerçi ben artık pek aşka inanmıyorum ama Allah yardımcısı olsun öneriler başarılı teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş ilerleyince herkes sizin gibi düşünüyor Engin Bey. Gençlikle böyle duygular daha yoğun hissediliyor tabii. Umarız dertli dostumuz da bir gün bizler gibi düşünmeye başlayacak. Ve bu yaşadıklarını gülümseyerek hatırlayacak. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  11. Gençken hepimizin başından geçti. Unutulur gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençliğinin en güzel zamanları bunlar aslında. Elbette unutacak ve yıllar geçtiğinde kendisini böyle üzdüğüne kızacak belki de. :)

      Sil
  12. feriha hanım yeni bölüm geldiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazdığını yeni gördüm ama öncesinde gelip okuyup yorum yaptım zaten Deep'çim. :)

      Sil
  13. Hay Allah aşk acısı ne zor. Inşallah çözüm bulunur da tatlıya bağlanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur Derya Hanım. Gerçekten zor bir durum. :)

      Sil
  14. Ben de bir kız icin okul dergisi çıkarttım adına ve bana bakmadı. Neler yaptım. Okul bahçesine aşkımızın temsili ağaç diktim yok. Tik yok. Sonra da hebele hubele simdi mutluyum valla. Abi olmayınca olmuyor gerisi bos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bayağı kapsamlı çalışmalar yapmışsınız konu hakkında anlaşılan. :) Dediğiniz gibi olmayınca olmuyor. Ve zamanla unutuluyor. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe