Dizi Tavsiyesi- Versailles

Mart 24, 2020



   Selam dostlar. Umarım iyisinizdir. Malum, zor bir dönem atlatıyoruz. Corona virüs vakaları tüm dünyayı etkisi altına aldı. Maalesef ülkemize kadar ulaşmış oldu... Okullar tatil edildi, virüsün yayılmaması için birçok önlem alınıyor. Tabii büyük bir çoğunluğumuz #evdekal uyarısına kulak vererek şu sıralar zamanını evinde geçmekte... En azından öyle olduğunu umut ediyorum. Zira sağda solda umarsızca gezinen insanları görmek, sinirlerimi bozmuyor değil. Şu zamanlarda birazcık duyarlılık rica ediyoruz herkesten... Yani birileri ısrarla sahillerde cafelerde boy gösterecek diye ille de devlet sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kalmasın. Bu sebeple lütfen, birazcık duyarlılık... 

  Bu konu hakkında belki başka bir gün düşüncelerimi anlatan bir yazı kaleme alırım diye düşünüyorum. Ama bugün size bir dizi tavsiye etmek için buradayım. Madem evdeyiz, diziler ne güne duruyor? İzlenecek o kadar güzel diziler var ki, vallahi insan zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyor izlerken. 

  Mesela Aso'yla biz, fanatiği olduğumuz The Walking Dead dizisini izlemeye baştan başladık şu sıralar. The Walking Dead şu anda 10. sezonda. Biz bunca zamandır bu diziyi izlemeye devam ederken, ilk sezonlardaki olayları unutmuşuz meğer. Dile kolay yahu, insan ömründen 10 yıl... Bu sürede ben kendi yaşadığım bazı olayların detaylarını bile unuturken, dizinin detaylarını hatırlamak mümkün değil tabii...😆  Netflix aracılığıyla dizinin önceki sezonlarını izlerken, bir taraftan da birbirimize mesaj atıp veya arayıp, "Bak bu böyle olmuştu, aaaa bak bu sezondaki bu olayı unutmuşum ben yaa!" diye sohbet etmekten de geri kalmıyoruz. 😆 Böylelikle de şu Corona virüs endişelerini birazcık olsun unutmuş oluyoruz aslında...






   Şimdi efendim gelelim bugünkü dizi tavsiyeme. Ben geçenlerde izledim, çok beğendim. Eğer tarih kurgularını severseniz, kesinlikle siz de beğenebilirsiniz. Dizimizin adı "Versailles" Hani şu Fransa'daki ünlü saray var ya, adını oradan alıyor. Ve tabii tahmin etmek zor değil Fransız tarihini anlatan bir dizi. Bunu yaparken tarihteki ünlü Kral XIV. Louis karakteri üzerinden devrin olaylarına bir bakış atmamızı sağlıyor bu dizimiz. 

  Dizide XIV. Louis karakterini, başka bir diziden aşina olduğumuz bir oyuncu oynuyor. Vikings dizisini izleyenler bilir, orada rahip Athelstan karakterini hatırlar. Versailles dizisinde XIV. Louis rolünü de bu oyuncu oynamış. Bazıları hemen eleştirmiş, daha çok genç nasıl oynar XIV. Louis rolünü vs... diye saçmalamışlar. Fakat XIV. Louis, tarihin en genç krallarından biriydi zaten. Henüz 5 yaşında tahta geçip, tüm yaşamını tahtta geçirmişti. Dizi de kralın yaşlılık dönemini değil, gençlik yıllarını anlatıyor zaten. Bana sorarsanız, gayet başarıyla oynamış George Blagden bu rolü. Haksızlık yapmayalım derim... 




  Versailles dizisinde yine başka bir diziden tanıdığımız bir diğer oyuncu daha var. Merlin dizisini izleyenler hatırlayabilir. Ki, Merlin dizilerin babasıdır bana göre. Yani birçok kişi yabancı dizi bağımlılığına Merlin izleyerek başlamıştı aslında. Merlin ülkemizde en az Lost ve Prison Break kadar çok izlenmişti hatırlayanlar bilir. İşte bu dizide bir Mordred karakteri vardı. Mordred'i canlandıran Alexander VhalosVersailles dizisinde görmek mümkün. Bu dizide kendisi Orleans Dükü Philippe olarak karşımıza çıkıyor. Yani Kral XIV. Louis'in kardeşi kimliğiyle... 





  Versailles dizisi, Fransız tarihini anlatıyor ama bir İngiliz yapımı. Hatta Fransızlar bu dizinin Fransızca değil İngilizce olmasına pek bir bozulmuşlar. Dizi sırf bu yüzden şu anda Fransa'da pek izlenmiyormuş tepki olarak. Hemen bunu da bir dedikodu haberi olarak vereyim istedim. 

   Bu dizide 1600'lü yılların Fransa'sını izleyebilirsiniz. XIV. Louis Fransa'yı devrin moda ve sanat merkezi yapmayı başaran bir kral. Tabii kardeşinin de bunda payı büyük. Özellikle moda konusunda oldukça büyük katkıları oluyor Philippe'in. Hatta dünyadaki moda kavramını geliştiren adam diyebiliriz onun için. Aynı zamanda Versailles'ın sıradan bir av köşkünden saraya dönüşmesi, kralın bu konuda yaptığı çalışmalar dizide gayet güzel şekilde anlatılmış. Bunları yaparken nasıl devletin parasının har vurulup harman savrulduğu, bu olaylardan yaklaşık 200 yıl kadar sonra patlak verecek Fransız devriminin temellerinin nasıl atıldığına da ışık tutuyor bu dizideki olaylar. Bir de Phillippe'in marjinal ilişkileri ve yaşamı, kralın metresleri, özellikle Madame De Montespan karakteri bu dizide önemli detaylar efendim... 




  Yani dediğim gibi tarih dizilerini sevenler için Versailles mükemmel bir seçim olacaktır. Bu sıkıntılı Corona günlerini evde bir şeyler izleyerek geçirmek isteyenler bu diziye bir şans verebilirler belki. Ben dert anası olarak izledim ve beğendim. Size de tavsiye ediyorum. Şimdilik hoşçakalın dostlar. Lütfen #evdekal çağrısına uyalım. Kendimizi ve başkalarının yaşamını riske atmayalım. Sevgiler, saygılar herkese... 

  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Benzer İçerikler

26 yorum

  1. Tarihi dizileri pek izlemediğimi fark ettim, bu diziye şans verebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet izleyebilirsiniz bunu, hayli etkileyici bence. :)

      Sil
  2. İngiliz ve Fransız tarihi dizi ve filmleri biraz birbirine benziyor gibi..Netfilix maalesef yok,inşallah olur diyelim,geçicez ama bakalım hayırlısı..Coronavirüs hakkında söyledikleriniz dorğu bence,kurallara uymak lazım..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada yeni paylaşım sormuşsunuz yaptım şimdi..konumuz yanlış teşhis üzerine "corona"..kolay gelsin..😊

      Sil
    2. Çok haklısınız bu açıdan bakarsak, The Tudors havası var biraz. :) Netflix ben almadım aslında. Kuzenim almış, bana profil açtı. Bir kez satın alan beş profil oluşturabiliyor Netflix'te. Corona'nın yayılmaması için insanların biraz duyarlı olması gerek. Evde kalırken diziler iyi geliyor. :) Paylaşımınızı okumaya geliyorum birazdan. Teşekkürler:)

      Sil
  3. Versailles daha önce duymadım ,tavsiye için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  4. diziyi duymmaıştım. çok mutlu oldum, izleyerek tarih öğrenmek güzel olacak..not aldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dizi güzel ama tarihi öğrenmek isterseniz tabii dizileri pek tavsiye etmem. Diziler ana karakterleri ve konuyu tarihten almasına rağmen büyük bir bölümü kurgudan oluşur. Bu konuda yazılan kitapların okunması öğrenmeye daha faydalı. Teşekkürler yorumladığınız için. :)

      Sil
  5. evde kalıp durmaksızın dizi izlediğime göreee bunu da alayım listeye, tarih pek izlemiyom denişiklik olsuun. görmekli dizi belli. ah şu luiler ah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma Deep yaa. :) Zaten sen ve ben gibi kimseler sürekli dizi izlerken, bir de üstüne zoraki evde kalmak daha da dizi bağımlısı haline getiriyor bizi. :) Aslına bakarsan ben zaten hep evdeyim. Amma velakin bu zorunluluk olunca insan bir tuhaf hissediyor işte. Psikolojik tamamen.:) İzle bunu bence beğenirsin. The Tudors'u da izleyebilirsin. O da İngiliz tarihini anlatıyor. :)

      Sil
  6. Evdekal dediler evde kaldık tarihi flimlere bayılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corona günlerini zararsız atlatmak için #evdekal çağrısına uymak şart. Bence izleyin bunu da seveceksiniz. Bu arada sizin sitenin linkini şuraya bir yere bıraksanız, ben sizin siteyi bulamıyorum. Arada ben de ziyaret ederim sizi. :)

      Sil
  7. feriha hanım yeni bölüm geldiiii :)

    YanıtlaSil
  8. Versailles Sarayını gezmiş biri olarak bu diziyi izlemem lazım;) Fransızlar ingilizce oluşuna sinirleniyor ya, haklılar. Biz de Rise of Empires: Ottoman dizisindeki oyuncuların ing. konuşmasına bozulmuştuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, gerçeklikten uzak oluyor bu şekilde sanki.:) Versailles sarayını gezmiş olmanız ne güzel. :) Ama daha eleştirel bir gözle izlersiniz sanırım. Çünkü gerçeğini gördünüz sonuçta. :) Bakalım beğenecek misiniz merak ettim. :)

      Sil
  9. hemen izlemeliyim bunu:) tam benlikmiş iyi ki yazdınnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğinz bir şey tavsiye edebilmiş isem, ne mutlu bana. Çok sevindim teşekkürler. :)

      Sil
  10. versalies dizisini ilk defa duydum tarihi içerikli flimlere bayılırım müsait zamanımda bir bakayım nasip olursa evdekalırken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde kalırken diziler kurtarıcı oluyor. Tarih dizilerini seviyorsanız, bence beğenirsiniz. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  11. Fransızca olsaydı gerçekliği daha iyi aktarabilirlerdi diye düşünüyorum ben de. The Walking Dead izlemeniz ne güzel. Bir ortak yönümüz daha var öyleyse. :) Ben de genellikle sezon bittikten sonra izlerim. Ama bu sezon izledim şu ana kadar olan bölümleri. Çünkü Aso arayıp sürekli spoiler vereyiimmm, neler oldu baakkk anlatıcaaammm diye sinir ediyor beni. :):) Netflix sezon bitince yayınlıyor zaten. Bu şekilde rahatça izlersiniz. Nolan kardeşler'in dizisini izlemedim. Bir izleyeyim ben onu. Aso izliyordu sanırım o da söylemişti. İzlediğim diziler bittiğinde bir bakayım ona ben. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar artık bir süre evdeyiz ,,evde yapılacak aktivitelere ihtiyaç var önerilerin hepsi güzel teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir süre zorunlu olarak evdeyiz. Bu süreci sağlıklı atlatmak için bu şart. Duyarlılığınız için teşekkürler. Diziyi beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

      Sil
  13. senin dizi tavsiyelerini seviyorum hele anlatımın beni benden alıyor :))) okul açıkken izleyememiştim şimdi başlıyorum The Walking Dead izlemeye sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okullar kapalı ve tabii öğretmenlerimiz de bundan etkilendi ama bugünleri bir dinlenme vesilesi olarak görebilirsiniz.:) Tabii dizi izlemek de en güzeli. The Walking Dead kesinlikle başlayın. 10 sezon su gibi akıp geçiyor vallahi. 10. sezon henüz Netflix'e gelmedi ama siz diğer sezonları tamamlayana kadar gelir diye umut ediyorum. Bu diziyi de seversiniz diye tahmin ediyorum. Sevgiyle kalın. İyi bakın kendinize. :)

      Sil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe