Aso'dan Dertli Geline Tavsiyeler

Eylül 10, 2019

Merhaba dert anaları. Benim bir derdim var ama sorum özellikle Asoya  
olacak. Neden dersen Gülhan alınmasın tabii o çok güzel yaklaşıyor  
sorunları enine boyuna inceliyorda bu blog açıldığından beri hiç asodan  
dert çözümü görmedik. tabi fikirlerini veriyordur belki ama ben bu soruyu  
direk kendisinin cevaplamasını istiyorum. Çünküü Asocum sen bir yerde  
yazmıştın kaynananla ilgili olumlu düşüncelerini herkes senin kadar şanslı  
değil malesef. Şimdi benim bi kaynanam var düşman başına diycemde o bile  
denmez. Kadın işi gücü yok sürekli benimle uğraşıyor faceden hesap açtım  
ona kendi elimle açmaz olaydım o hesaba komşuları akrabaları topladı paso  
dedikodu yapıyorlar. Geçen bana geldi bir şey sordu face hakkında onu  
düzeltirken çaktırmadan baktım milletle oturmuş benim dedikodumu yapmış  
faceden ben çok geziyormuşum eve oğluna torununa iyi bakmıyormuşum evi  
pislik götürmüş yemek bile yapamazmışım çocuğum sersefilmişmiş yaaa millet  
gerçek sanıcak bunları ve sürekli benim profili staklıyor bunu farkındayım  
bir paylaşım atıyorum faceden oğlumun okuldan arkadaşlarının anneleriyle  
falan toplanıp kahve içmeye gidiyoruz mesela  hemen telefon yine nereye  
gittin akşama bi yemek yap oğlum torunum bir sıcak yemek yüzü görsün diye  
haftasonu eşimle dışarı çıkıyoruz bu kez oğlunu arıyor oğlum bir haftasonu  
evde oturun yeter gezdiniz bu kadar para harcanırmı diye. Ya ne yapayım ben  
zaten her zaman kaynanaydı bu face açıldığından beri daha beter oldu.  
Hiçbir şeyi gizleyemiyorum. Diycenki atma facede fotoları ama öyle olmazki  
sende biliyorsun işte günümüz modern dünya sosyal medyayı kullanıyoruz bir  
şekilde alıştık. Ben şimdi kaynanamın hesabını hacklesem zaten şifreyi  
falan biliyorum ben açtım dedim ya. Yada ne yapayım ben bu kadın bıraksın  
benim peşimi bana bir akıl ver aso ya. Özellikle sana sordum benim gibi bir  
kaynanan olsaydı ne yapardın çok meraktayım cidden cevaplarsan sevinirim.  
Teşekkürler.



  Hellooo dertli gelinim. Mailini okuduktan sonra şöyle bir kollarımı sıvadım hemen nokta nokta mailine cevap verip derdine derman olmaya çalışayım dedim.

  Öncelikle mailin başında belirttiğin, benden hiç dert çözümü görmediğiniz konusuna değinmek istiyorum. Evet genellikle birebir dertlere derman bulmuyorum ama Gülocumla kafa kafaya vererek çözüm üretiyoruz. Benim üslubum biraz deli dolu ve bazende sert olduğu için arka planda kalmayı tercih ediyorum ve evet Gülocumun kalemi çok iyidir. Bana da gerçekten 1 adım geride durmak yakışır diye düşünüyorum. 

 Dert konularına gelince, çevremden bir çok kişiye yardımcı oluyorum ama dilim biraz sivri olduğu için birebir tanımadığım kişileri kırarım daha da incitirim diyerekten pek yanaşmıyorum... Kişinin zaten derdi var. Bir de ben çözüm yolu göstermeye çalışırken üslubum yüzünden daha da beter etmeyeyim diye sessiz kalmayı yada çözüme girişmeden önce biraz daha samimiyet kurmayı tercih ediyorum. 


  Şimdi gelelim kaynana derdine canımcım.
Evet ben annem konusunda şanslıyım ama illa ki bunda benim de etkim vardır. Sana da ufaktan kullandığım 'taktik'leri vereyim :)
 İlk olarak Kaynana demeyi bırakalım bence :)) Yani anne demeye dilin varmıyorsa, en azından Kayınvalide demeye gayret edelim. Oldum olası sevmem kaynana kelimesini...
Hani derler ya tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Heh, işte o atasözü gerçekten de doğru! (tabi bir yere kadar)
 Annemle ilk tanıştığımız zaman zaten her göze girmek isteyen gelin adayı gibi 'yalakalık' yaptım hahaha yalakalık biraz ağır oldu ama normalden daha fazla tatlı dilli olmaya gayret ettim.
Tabi bu samimiyeti ara sıra telefonla görüşürken devam ettirdim. 
Şimdi bunlar bir çoğumuzun yaptığı şeylerdir bir gelin adayı olarak asıl olay bundan sonra başlıyor, öncelikle ne yaptığımı ve sonra da tavsiyelerimi vermeye çalışacağım :) 

  İlk olarak eşimle evlenmeden önce ben bu 'kaynana, gelin' muhabbetini en ince detayına kadar konuştum. Ben başımda 'kaynana' istemem buna annem de dahil, iç içe olunca ne kadar iyi olsak da illa ki bir sıkıntı çıkar o yüzden ne anneni ne annemi istemiyorum yanımızda. 
Diğer nokta ise, eşime her ne olursa olsun ailemden birine kızmış da olsan kavga da etsem taraf tutup sakın laf söylemeye kalkma!!! Bugün ablamla, kardeşimle, annemle vs. tartışırım yarın barışırım sen kötü olursun ve Ben de senin ailene laf söylemem AMA benim ailemin direkt olarak sana laf vurmasına da izin vermem. Aynı şekilde de senin ailen de bana laf söyleyemez bunun ayarlamasını da kendince yaparsın. 

  Yani anladığım kadarıyla kayınvalidenle beraber yaşamıyorsun ama illa ki fırsattan istifade diyerek sana laf sokuyor... Hiç oralı olma sen yine annecim canım cicim demeye devam et ve geri kalan her şeyi eşine söyle o halletsin! 
 Eşine tane tane anlat senin onunla evlendiğini, annesiyle değil. Sen nasıl kendi ailenin sizin yuvanıza karıştırmıyorsan (ki umarım karışmıyorlardır. Noluuurrr sadece onun tarafı olsun...)  o da aynı şekilde kendi ailesini sizin yuvanızdan uzak tutmakla yükümlü olduğunu anlasın! 




 Şimdi gelelim Facebook konusuna o konunun çözümü o kadar basit ki çok rahat bir ooohhh çekeceksin :)
Hayır kayınvalideni engellemene gerek yok :)
Niye foti atmayı kesesin ki :) 
Akrabalar Facebook kullanmaya başladığından beri kullandığım yöntemi açıklayacağım sana hatta Facebook güncellendikçe benim yöntemim daha da kolaylaştı 2 dakikada halledersin :)

Facebook'da Arkadaş listeleri diye bir seçenek var muhtemelen görmüşsündür, hemen oraya tıklıyor ve halihazır da Aile yazan yere tıklıyorsun. (ben zamanında bu güncelleme gelmeden önce 'az ve öz' adında liste açmıştım) ve listeye kayınvalideni ve onun haricinde de dedikodunu yapan yada her paylaştığını görmelerini istemediğin kişileri tek tek ekliyorsun. Liste hazır! 
Bundan sonrası ise, daha da basit herhangi bir şey paylaşırken 'arkadaşlar' yada 'herkes' yazan yere tıklayarak 'şu kişiler hariç arkadaşlar' yazan yere tıklayıp, hariç yerine Aile grubunu ekleyip, ondan sonra istediğiiin kadar istediğin yerden fotiler çekerek paylaşıyorsun :) 

 Bende iki şeyi çok merak ettim maille dönüş yaparsan bana çok sevinirim :) 
1.si kayınvaliden nasıl sana bu kadar rahat şekilde konuşabiliyor ve hiç tersledin mi yada tersledin de mi arsızlaştı?
2.si ise, eşini arayıp ona da  gittiği yediği gezdiği şeylerin hesabını sorarken nasıl tepki veriyor? 

Son olarak da başında böyle 'kaynana' olsa ne yapardın diye sordun hemen kısadan hisse bir şey anlatayım :)




 12 sene önce nişanlanmıştım ve o kişinin annesi o bildiğimiz Semra kaynana gibi bir şeydi!! 
Ben yine de çok iyi davrandım. Hatta laf söyleyip durdukça alttan aldım şakaya vurdum ettim. Ben değil o pes etti artık. Oğlu yokken bile onunla oturur her birimiz bir çekyata uzanır makara yapar, bazen o bana 'tsunami gelin' derdi bende ona 'tsunami kaynana' derdim. O yüzden dedim tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Şimdi hadi Semra kaynanayı pes ettirdim ama bunun bir de 6 tane daha kız kardeşi var ve hepsi kaynanalık yapmayı kendine hak görüyordu...!! 
3 tanesini yine şirinliklerle tatlı dille pes ettirdim. Hatta 1 tanesiyle hala görüşürüm. Öz teyzem kadar severim onu. Diğer 3ü ise iflah olmaz insanlardı zaten. Onları da o zamanlar ki eski nişanlıma devrettim. 
Burada bitmiyorrrrrr!!!! 
Bunun bir de 2 kızı vardı. Yaniii 2 görümce küçük olanı dünyalar tatlısı zaten kendisi de kaynana kayınpeder kayın görümce elti vs. çektiği için çok çok ılıman hatta korumacıydı amaa büyük ablası koca görümce diyeyim ona o fenaydı annesiyle iyi anlaştıkça fitne sokuyordu araya benimle çok uğraştı kardeşi beni korudukça bana kinlenip bana küfür dolu msjlar atıyordu arayıp hakaret ediyordu ben yine ağzımı açınca abla abla abla deyip durdum. (Ne sabır varmış bende hee hahaha) neyse en son arabada giderken başıma yanan sigarasını attı. Bende dayanamayıp can bu artık diyerekten 7 kaynana üstüne de böyle nalet görümce yeter! dedim çatladım ve gırlatığına yapıştım. Hahahaha ama aradan 1-2 hafta geçti sonra yine can ciğer olduk. Ondan sonra da kavga tartışma falan olmadı. Aksine oda beni kollamaya başlamıştı :) 
Bu görümce de bitti kaldı geriye 6 Semra kayananaların her birinden en az 1 kız,  baya bir kendine görümcelik yapmayı hak gören kuzenlerle doldu ortalık :)) Yine de küsmedim yılmadım onlar kara dediyse "evet kara o abla" diyerek geçiştirdim Her laflarını şakaya vurarak karşılık verdim. İncitmedim hakaret etmedim hepsi de Asocu oldu çıktı :)
Ne oldu dersen nişanı attıktan sonra hepsi beni aramaya başladı değere bindim :) 

 Yani demek istediğim evet cidden çok sabır gerek. Ama yanında sana destek veren bir eşin varsa fazla kulak asmaya değmezler. Aman kime dedikodu yapıyor sanki kendi gibi insanlara eee o tarz kişilerin senin hakkında ne düşündüklerinin bir önemi var mı? ne kadar görüşüyorsun ki onlarla? 
Onların konuşmaları yada seni çekiştirmeleri yuvanı yıkma gibi bir tehlike arz ediyorlar mı? Etmiyorlarsa boş koy gitsin... Yüzüne gülüp arkandan "wuuu duydun mu kocaya bi tas yemek vermiyormuş bu gelinnn" diyen kişilerin ne düşündükleri ne kadar önemli ki? 
Açıkçası kendi evinde olan bitene bakmayıp da sağın solun dedikodusunu yapan boş insanlar isterse benim için katil desin ister bu da kendine kadın diyor desin çokta TINNNN :) 
İşi gücü olmayan boş tenekeden çıkan seslerin seni niye rahatsız etmesine üzmesine izin veresin ki? :)


Çok uzun yazdım kusura kalmayın... Şu ülkede bitmek bilmeyen 'kaynana gelin' tartışmaları cidden 
can sıkıcı olmaya başladı. Kendi kızına laf söyleyemeyen kadın çıkıyor el kızı diye azarlamaya çalışıp kendi oğlu bulunmaz hint kumaşı gibi davranıyor. Gelinlerin buna içerlemesi üzülmesi ayrı dert ne gerek var? Eş olarak doğru insanı seçin aileler karıştıkça sırt sırta verip püskürtün onların baskılarını üzerinizden. Siz kendi ailenize yuvanıza odaklanın.

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım umarım bir faydam dokunur ❤
Arkadaşlar sizlerin de tavsiyeniz varsa yorumlar da paylaşırsanız sevinirim sağlıcakla kalın ❤❤🍉


  Dertli dostum’u şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Benzer İçerikler

22 yorum

  1. ay hiç görüşmesin kurtulsun yiaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşmeden olmuyor malesef diğer türlü eşine de sende senin annengille görüşme o zaman deme hakkı doğuyor kanımca :))

      Sil
  2. GELİN KAYNANA ÇEKİŞMESİ KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEK GİBİ. GELİNLERE TAVSİYEM: KAYNANANIN HAZIR OĞLUNU ELİNDEN ALIYORSUNUZ, BARİ BİRAZCIK KAYNANAYA TAHAMMÜL EDİN. ŞEKLİNDE OLACAKTIR. BU MESELEDE KİMİ DİNLESEN ONA HAK VERİYORSUN.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kıyamet kopmadan bi bitsin artık bu kaynana gelin davası resmen kan davasına döndü olay :)) Her iki tarafta sevdiği kişi yüzünden bir diğerine az biraz daha ılıman yanaşmalı gibi gibi gibi :))

      Sil
  3. Süper fikir verdin var öyle bir hikaye. Ben de mitolojiden ne anlatayım diye düşünüyordum. En kısa zamanda yazayım onu ben. Teşekkürler Deniz'cim. :)

    YanıtlaSil
  4. sen sen ol ailesini eşine şikayet etme çünkü bir süre sonra haksız olduğunu da bilse savunma moduna geçiyor sen eşinle kötü oluyorsun (tecrübe ile sabit :)) kendi sorununu kendin hallet ama tartışma şeklinde değil de şikayetini dile getirip bildiğini okuyarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani her eş de aynı değil sizde haklısınız :) Ben tocamı baz alarak eşinle konuş dedim bu konuyu:)) ayy minnoş tocam benim iyi ki var hahahah :)

      Sil
  5. Hep kıskançlık arkadaşım bunlar sorsan kayınpederler de damatları çekemiyor yalnız değilsiniz. Az suyuna git azda uzak dur çözülür gibi bence çok sıkıntı yok gerçi editör arkdaşımız güzel ve detaylı bilgiler vermiş bir sorun daha başarı ile çözüldü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz Engin bey. :))

      Sil
    2. hahaha tavır koymaya çalışırken bile güldüm gülmem de yanlış yazmama sebep oldu :))

      Sil
  6. Yüzyıllardır var olan bir sorun bu.Semra kayınvalidenin fotoğrafını görünce de pek güldüm ya :) Çok yaşayın e mi?Bu konuda benim de bir yazım olacaktı blogda.İsteyen arkadaşlar blogun arama kısmından yazıya ulaşabilirler.
    Teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiyor bu dava yahu :) Ne kadar yazsak da bir farklı semra kaynanası türüyor :))) Ama olsun ya semra memra kaynana derken biraz da olsa monotonluktan çıkıyor insan :))

      Sil
  7. Güzel bir fikir vermişsin ben de deneyecegim bu işlemi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım siz de kaynana gelin davanıza bir son verirsiniz tez vakit :) Zor bir durum bilirim.. :)

      Sil
  8. gülhaaan. bikaç gün önce episode adlı dizi dergisini yazdıydım. bu dergi sana uyaar. içinde bi ton dizi var. dizi seçmek için iyi yanii. yerli diziler ve kore de var ama bir dolu amerikaningiliz avrupa da vaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep senden rica ediyorum artık şu konularla alakasız iletilerini yorum olarak yazıp durma. Bak baya uzun zaman önce yukarıda iletişim kutusu ayarları yaptım onu bir dene derim hem ben tek tek senin bu alakasız yorumlarını silmek zorunda kalmam hem sende iletişim kutumuzu denemiş olursun :) Ayrıca 2 dedikodu yaparız özelden :))

      Sil
  9. Kesinlikle herşeyin çözümü tatlı dil diye düşünüyorum ve dediğin gibi canımcım istisnalar hariç ki onlarda kaideyi bozmuyor zaten :) Kayınvalide konusu ve direkt olarak benden istenince çözüm yaşadıklarımı paylaşayım dedim belki faydası dokunur :)

    YanıtlaSil
  10. henüz annemin deyimle ellere karışmadım 😊ama not edeyim illerde lazım olur 😊 semra kaynanaya çok güldüm 😁ne diyeyim Allah yardımcı olsun inşallah her şey yoluna girer de kadında bir rahat nefes alır 😊.. çok güzel çözümler olmuş gerçekten ellerine emeğine sağlık güzel kadınlar ❤😊 sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Bu tavsiyeler Aso dan diye mi emin olamadım 😂😂😂. Ben asla o kadar sabırlı olamaz nişanlımı da kapıya koyardım sanırım 🤣🤣🤣

    YanıtlaSil
  12. Aso yine tam yerine denk gelmiş toplum yarası konuya el atmışsın

    YanıtlaSil
  13. Ahh bu ilişkiler... Bence ne zaman benlikten bizliğe geçip güven vermeyi ve güvenmeyi öğrenebilirsek sanırım sorun oluşmaz ama tabi ki bu devirde de çok şey istiyorum farkındayım... :) Bu güzel içerik için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Özelikle yeni evlenmek isteyenlere de Aslı hanımın gelin kaynana ilişkisi yol olacak. Teşekkürler tavsiyeler için.

    YanıtlaSil

Popüler Yazılar

Bizi Facebook'ta Takip Edin

Subscribe